Albayrak, Köy Okullarını Yeniden Açın

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kapatılan köy okullarının yeniden açılması ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Albayrak, Köy Okullarını Yeniden Açın
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
14 Ağustos 2020 Cuma 11:23

Başkan Kadir Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:
“SESİMİZİ DUYUN
KÖY OKULLARINI YENİDEN AÇIN!
Köy okulları yeniden açılırsa, bakım-onarım ve malzeme ihtiyaçlarını karşılayacağız.
Tekirdağ’ın acilen yeni dersliklere ihtiyacı var.
Tekirdağ ilimiz, yurt içi göçü yoğun almasından da dolayı, okullaşma sayısının yetersiz ve sınıf kontenjanlarının doluluğu bakımından ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. İşte bu sebeple Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ilk hizmet döneminde 11 ilçeye 11 okul projesini gerçekleştirip inşa ettiği okulları Tekirdağlı çocuklarımızın eğitimine sunmuştur.
Tekirdağ’ın okul ve derslik sayısında yaşadığı bu sorunlara bir de Covid-19 salgını da eklenmiş ve çok daha fazla dersliğe ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır. Maalesef, uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim kadar öğrencilerimizi motive edememektedir. Çözüm ise basittir. Okul yapacaksınız, derslik inşa edeceksiniz, gelecek odaklı bir kalkınma arayışı içinde olacaksınız.
Biz ne yapabiliriz? Sorusunu da sormak gerekir.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 11 ilçeye 11 okul yaptı. Ama şimdi yeni bir önerimiz var: “KÖY OKULLARI YENİDEN AÇILSIN!”. Söz veriyoruz, Tekirdağ ilimizdeki köy okullarının bakımını, onarımını gerekirse malzeme ve donanım ihtiyacını karşılamaya elimizden geldiği kadar hazırız. Yeter ki evladımız evine en yakın yerde güvenli, huzurlu ve kaliteli bir eğitim alsın. Bu okullara atanacak öğretmenlerle, atanamayan öğretmenimiz de kalmaz. Hem aş hem gelecek yaratalım.
Okul, öğrenmenin temel merkezi ve hayatın en önemli durağıdır. Eğitim olmazsa üretim de olmaz.
Biz hazırız…”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.