Albayrak: Ortak paydalarımızı siyaset malzemesi yapmayacağız

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katılmış olduğu, Kapaklı Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. oturumu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında, Kapaklı Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirildi.

Albayrak: Ortak paydalarımızı siyaset malzemesi yapmayacağız
05 Nisan 2018 Perşembe 17:00

İKİ GÜNÜ BİR OLAN, BİZDEN DEĞİLDİR
Meclis toplantısının açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Kapaklı’da her günün dolu dolu çalışılarak geçeceğini belirten Başkan Albayrak, “Bize verilen sürenin bitmesine daha 362 gün var. Her günümüzü dolu dolu hizmetle geçirerek Sayın İrfan Mandalı ile beraber hem Kapaklı'ya hem de Tekirdağ'a hizmet etmenin mutluluğu içerisinde olacağız. Her gün artan bir çalışma temposu içerisinde olacağız. `İki günü bir olan, bizden değildir’ diye bir söz vardır. Bizim ana felsefemiz de işte budur. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Tabi Kapaklı için verdiğimiz bir söz var. `2018 Kapaklı yılı olacak' demiştik. Bu sözümüzün her zaman arkasında olacağız" dedi.
TÜRK’ÜN TÜRK’TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR
Ülkemizin birbirine bağlanması gereken, birlik olmamız gereken çok önemli günlerden geçtiğimizi dile getiren Başkan Albayrak konuşmasının devamında, “Süreç bize Türk'ün Türk'ten başka dostu olmadığını bir kez daha gösterdi. Bu demektir ki artık Türk'ün yerleştiği, Lozan'da da tapusunu aldığı sınırları bu. Bizim bundan sonra gidecek hiçbir yerimiz yok. Sınırlarımızı korumak ve Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, `Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözünü referans almak hepimizin görevidir. Birbirimize sıkı sıkıya bağlı olmamız gerekiyor. Özellikle dışarıya karşı." ifadelerine yer verdi.
SİYASETİ ŞEHİTLER ÜZERİNDEN YAPMAK YAKIŞMIYOR
Albayrak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şehitler bizim en büyük gurur kaynağımızdır. Ortak paydamız budur. Ülkenin bölünmez bütünlüğü, bayrağımız, dinimiz, milliyetçiliğimiz Ebedi Önder Mustafa Kemal Atatürk'e olan bağlılığımız ve sevgimiz... Bunlar bizim ortak paydalarımızdır. Bu ortak paydaları çoğaltabiliriz. İstediğimiz kadar siyasi olarak ayrıldığımız konular olsun ama bu ortak paydalarda bir olursak, kenetlenirsek kimse bizimle başa çıkamaz. Geçmişte bunun örneklerini çok gösterdik. Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı, Malazgirt Zaferi, İstanbul'un Fethi, Kıbrıs Barış Harekâtı bunların güzel örneklerindendir. Şimdi de Afrin buna güzel bir örnek oldu. Hepimiz Afrin konusunda kenetlendik. Bu savaşlarda verdiğimiz şehitler de göğsümüzde kalbimizde taşıdığımız şehitlerimiz, hepimizin gurur kaynağıdır. İlla ki politikamızı, siyasetimizi yapacağız. Ama siyaseti şehitler üzerinden yapmak, hiçbirimize yakışmıyor arkadaşlar.
HİÇ TAVİZ VERMEDİĞİMİZ KONU ŞEHİTLERİMİZDİR
Büyükşehir Belediye Meclisi, Tekirdağ'ın yerel parlamentosudur. Kapaklı Belediye Meclisi de Kapaklı'nın yerel parlamentosudur. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 60 Belediye Meclis Üyemizle aile gibi olduk. Her birimizin siyasi partisi farklı ancak biz meclis üyelerimizle aile olduk. Aldığımız kararların yüzde 95,2'sini oybirliği ile alıyoruz. Kapaklı da böyledir. Ama bütün bunları yaparken, hiç taviz vermediğimiz bir konu var o da şehitlerimizdir. Her meclis toplantımız öncesinde şehitlerimizi saygı ile anıyoruz.
ASLA ORTAK PAYDALARIMIZI SİYASET MALZEMESİ YAPMAYACAĞIZ
Belediye meclis üyelerimizin, yöneticilerimizin, ilçe belediyelerimizin, başkanlarımızın, belediyede çalışan arkadaşlarımızın şehitlerin karşısında olacağını aklımdan bile geçirmem. Şehitlerimizi siyaset malzemesi yapmayacağız. Elbette ki yeri ve zamanı geldiğinde hepimiz siyaset yapacağız. Ama asla ve asla ortak paydalarımızı siyaset malzemesi yapmayacağız. Milliyetçilik bir siyasi partinin tekelinde değil. İslam dini de bir siyasi partinin tekelinde değil. Hepimizin hassas noktası olan, kucakladığımız değerlerdir bunlar. Eğer ki şehitlerimizi siyaset malzemesi yaparsak, şehitlerimizin kemiklerini sızlatırız.
BİZ BÜYÜK BİR ÜLKEYİZ
Hepimiz inançlı insanlarız. Benim Kapaklı Belediye Başkanım, Kapaklı Belediyesi çalışanları, asla ve asla şehide, şehit ailesinin aleyhinde bir şey yapmazlar. Şehitleri kalbinin en derin yerinde taşırlar. Ülkemizin 81 milyon vatandaşının olduğu gibi. Kısa süre önce ilçe belediye başkanlarımız ile birlikte Afrin'e gittik. Oradan bir siyasi malzeme çıkarmak için gitmedik oraya. Orada askerimizin gururunu gördük. Orada hem sivil halk hem bürokratlar hem de halk kucaklaşmış durumda. Emin olun Amerika bile orada bize müdahale etmeye kalksa karşımızda duramaz. Biz büyük bir ülkeyiz. Türkiye büyük bir ülke. Ben bu duygu ve düşüncelerle, tarihten günümüze tüm şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. Hepinize saygılar sevgiler sunuyorum"
OY SİSTEMİ İLE SEÇİMLER YAPILDI
Kadir Albayrak’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin üçüncü maddesinde encümen üyesi seçimi gerçekleştirilirken, kapalı oy sistemi ile yapılan seçimlerde 19’er oy alan Erol Özkan, Nalan Çolak ve 18 oy alan İlhan Çetinkaya encümen üyesi seçildiler. Mecliste İmar Komisyonuna Muzaffer Yıldıran, Halil İbrahim Erkan, Kemal Kenar, Metin Kanat, Nezahat Erdoğan; Plan ve Bütçe Komisyonuna Harun Cihan, İbrahim Aktürk, Turan Çeken, Ersin Yavuz, Ender Dubaz,; Tarife Komisyonuna ise Yılmaz Saç, Bakser Öztürk, Mustafa Serat, Metin Kanat ve Nezahat Erdoğan oy birliği ile seçildiler.
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU İLE İMAR KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ
Gündemin yedinci maddesinde ise 2017 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Toplantıya Meclis Başkanvekili Ersin Yavuz başkanlık etti. Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edilerek ardından komisyon raporu okundu. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Kazım Karabekir Mahallesi 471 ada 17 nolu parselde bulunan 29,19 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması oy birliği ile kabul edilirken; Atatürk Mahallesi 2095 ada 2 nolu parseldeki 2.439,85 metrekare hissenin okul yapılmak üzere Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 25 yıl süre ile bedelsiz tahsisi ve İsmetpaşa Mahallesi 369 ada 6 nolu parseldeki 702,47 metrekare hissenin okul yapılmak üzere Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 25 yıl süre ile bedelsiz tahsisi konuları da Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’na gönderildi.
İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK
Diğer bir madde, 2017-2018 sezonunda şampiyon olan Kapaklıspor A takımının, U-14 ve U-16 takımlarının ödüllendirilmesi Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilirken, İnönü Mahallesi’nde 956,99 metrekarelik belediye hissesinin cami ve külliye yapılması için 25 yıllığına tahsis edilmesi ve protokol imzalamak üzere belediye başkanına yetki verilmesi konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’na havale edildi. İnönü Mahallesi 902 ada 15 nolu parselde bulunan 10,96 metrekarelik belediye hissesinin satışı oybirliği ile kabul edildiği meclis toplantısında 2018 evsel katı atık tarifesinin revize edilmesi konusu da oy birliği ile Tarife Komisyonu’na havale edildi.


 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.