Albayrak rakibine gözdağı verdi

‘Sıfır atık’ projesi kapsamında halkın poşet torba alışkanlığından vazgeçmesini teşvik etmek amacıyla bez torba dağıtan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak’ın son durağı Çerkezköy oldu. Burada yoğun bir izdiham altında halka bez torba dağıtan Albayrak, 31 Mart seçimleri ve yılan hikayesine dönen termik santral hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Albayrak, başkan Akay ve kendi siyasi geleceği hakkında da görüşlerini belirtti.

Albayrak rakibine gözdağı verdi
08 Şubat 2019 Cuma 11:46

İZDİHAM YAŞANDI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Sıfır atık’ projesi kapsamında Süleymanpaşa ve diğer tüm ilçelerde halka bez torba dağıtan Başkan Albayrak’ın son durağı Çerkezköy oldu. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve CHP’li partililerin de katıldığı etkinlikte bez torba dağıtan Albayrak’a vatandaşlar adeta hücum etti. Bir süre izdihamın yaşandığı etkinlikte vatandaşlar bez torbalardan alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı, hoş olmayan görüntüler ortaya çıktı. Yapılan etkinlik kapsamında vatandaşların çevre duyarlılığı arttırılmak amaçlanıyor.
 
HUKUKİ MÜCADELEMİZ DEVAM EDECE
Pazar yerinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Albayrak, Çerkezköy’ün kaderini belirleyecek olan termik santral yapımına ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu. Yılan hikayesine dönen kömürlü termik santral hakkında konuşan Albayrak, “Çerkezköy’ün 166 binin üzerinde nüfusu var. Pınarça ve Çerkezköy’ün buluşum noktasında düşünülen bu termik santralin yapılmasına başından beri karşı çıktık. AK Partili siyasilerin demeçlerine rağmen henüz resmi bir belge elimize ulaşmış değil. Termik santralin yapılmamasına yönelik hukuki ve insani mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
 
TARIM ARAZİLERİNİ KORUYACAĞIZ
Son günlerde ülke genelinde olduğu gibi Tekirdağ’da da sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan artışın yanı sıra Tekirdağ’daki tarım arazilerinin büyük bir kısmının imara açılarak sanayi ve konut alanı ilan edilmesine değinen basın mensuplarına cevap veren Albayrak, “Tekirdağ’da şuan 13 tane Organize Sanayi Bölgesi var. Buraların doluluk oranları ise yüzde 50 civarında. Şu anda Tekirdağ’ın 4 milyon 60 bin dönüm tarım arazisi var. Biz bunu elimizden geldiği kadarıyla koruyacağız. Ayrıca OSB kurulumu için yeni bir yer talebi yok. Tekirdağ’a kayıtlı binlerce çiftçimizin desteklenmesi için projelerimizle yanlarında oluyoruz” diye konuştu.
 
AKP ÜZERİNDEN DEMOKRASİ VURGUSU YAPTI
31 Mart İdari Mahalli seçimlerine kısa bir süre kala siyasetin nabzını değerlendiren Albayrak, “Tekirdağ’da siyaset gayet güzel ve esprili geçiyor. Ben 5 yıllık görevimi devraldım. Kısmet olursa 31 Mart 2019’a kadar bu görevi halka devredeceğim. Sonra halkıma soracağım… Halk bana ‘devam’ derse devam edeceğim. Ben halkıma hesap vermek üzereyim. Kitaplarımı hazırladım, yakın zamanda hazırladığımız kitapları dağıtacağız. Yeni başkan yeni göreve talip oluyor. 5 yıl boyunca benim gibi görevi devraldığı günden son güne kadar devam edeceği sözünü verdi” dedi. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği ile daha önce belediye başkanlığından istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Belediye Büyükşehir Başkanı Ahmet Edip Uğur, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı kast ederek konuşmasına devam eden Albayrak, “Genel başkan istedi diye ‘ben bu görevi bırakıyorum’ olmaz. Ben bırakmayacağım. Bu göreve geldiğim zaman genel başkanım bana bu görevi bırak derse bırakmam. Çünkü ben yetkiyi halktan aldım” açıklamalarında bulundu.
 
AKAY’A ÖVGÜ
Başkan Akay hakkında da değerlendirmelerde bulunan Albayrak, “Vahap Bey’le 5 yıldır beraber çalışıyoruz. Ayrı bir ekip değiliz. Vahap Akay ayrı, Kadir Albayrak ayrı değil. 11 belediye ve bir de Büyükşehir Belediyesi beraber çalışıyoruz ve beraber çalışmaya devam edeceğiz. Biz bu dönemde başarılı hizmetler ettik. Yeni kurulan bir büyükşehir belediyesi, kurulumunu tamamladıktan sonra 1 katrilyon 750 milyonluk bir yatırım yapılıyorsa ve 172 projenin 165’ini tamamlıyorsa, bu Tekirdağ’ın ne kadar hizmete ihtiyacı olduğunun göstergesidir. Ayrıca bu projeler içerisinde ilçe belediyesinin yaptıkları dahil değil. Onları da koyduğunuz zaman 3 katrilyonluk bir yatırım, bu dönemde ortaya çıkıyor. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da en başarılı belediye başkanları arasında yerini almıştır. Hepsi birbirinden değerli hizmetler yapmıştır. Ben de 11 belediye başkanlarımızın her konuda arkalarında oldum, olmaya da devam edeceğim” ifadelerini kullandı. 31 Mart yerel seçimleri hakkında da değerlendirmede bulunan Başkan Albayrak; “12’de 12 yapacağız” diyerek seçim için iddiasını ortaya koydu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.