Albayrak: Tekirdağ’ın ana vizyonlarından birincisi sanayidir

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy gezisi kapsamında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Büyükşehir bürokratları ile birlikte Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti

Albayrak: Tekirdağ’ın ana vizyonlarından birincisi sanayidir
08 Mayıs 2015 Cuma 17:15

 BÜYÜKŞEHİR BÜROKRATLARI DA KATILDI

Gerçekleştirilen ziyarete Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Funda Serfiçe ve Ensar Sivri, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka ve Mehmet Zeki Gürcün, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Halil Özge DORA, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Teski Genel Müdür Yardımcısı Soner Abdullah Ergin, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri katıldı.

KOZUVA: TECRÜBELERİNİZDEN FAYDALANMAMIZ GEREKİYOR

Misafirlerini kapıda karşılayan ve ziyaret boyunca pozitif tavırlarıyla dikkat çeken ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva; “Hoşgeldiniz Başkanım. Sizin tecrübelerinizden bizlerin gerçekten çok faydalanması gerekiyor. Burada CHP’si, MHP’si, AKP’si tartışmıyoruz. Biz size bir büyüğümüz olarak, bir ağabeyimiz olarak gerçekten çok değer veriyoruz. Sizden alacağımız çok dersler olduğuna da inanıyorum. Bu, sevgili genç Başkanım Vahap Bey için de geçerli. Tekrar hoş geldiniz diyorum.” ifadelerini kullandı.

YATIRIMCILARIMIZA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Genellikle sohbet havasında samimi bir şekilde gelişen ziyarette Çerkezköy’ün sorunları ve Tekirdağ’ın sanayi bölgeleri değerlendirildi. Günü tamamen sanayi sektörüne ayırdıklarını ve sabah erken saatlerden bu yana Çerkezköy, Kapaklı ve Veliköy Organize Sanayi Bölgelerini ziyaret ettiklerini belirten Başkan Albayrak, "Bugün Çerkezköy'de Organize sanayi bölgelerini ziyaret ederek OSB yöneticileri ile bir araya geldik. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Tekirdağ için birlikte neler yapabiliriz sorusuna cevap aradık. Sanayi sektörünün Tekirdağ için önemini vurgulamaya gerek yok. Tekirdağ’ın ana vizyonlarından birinci sanayi vizyonudur. Sanayi vizyonu içerisinde 1540’a yakın sanayi kuruluşu, 1160’a yakın şirket var. Çerkezköy, Çorlu ile birlikte ülkemizin önde gelen sanayi bölgelerinden bir tanesi. Böylesine önemli bir üretim merkezi olan Çerkezköy'de biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sanayicilerimize ve yatırımcılarımıza her türlü desteği vermeye hazırız veriyoruz da. Tekirdağ için elini taşın altına koyan, üretim yapan ve istihdam sağlayan tüm sanayici ve işadamlarımızın başımızın üstünde yeri var.” dedi.

ALBAYRAK: BEN BİR MODEL ÇİZMEK DURUMUNDAYIM

Tekirdağ’ın ilçelerinin daha önce bir çok belediye başkanı olduğunu fakat kendisinin ilk olduğunu belirten ve ilk olmanın getirdiği ekstra yükümlülüklerden bahseden Albayrak; “Ben Tekirdağ'ın 1. ve kurucu Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Dolayısıyla ben bir model çizmek durumundayım. Benden sonra gelecek olanlara örnek olmalıyım. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanı dürüst olmalı, çalışkan olmalı, halkın içinde olmalı en önemlisi de yüzü hep gülmeli. Bizim vatandaşa karşı asık suratlı olma lüksümüz yok. Her zaman pozitif enerji vermek durumundayız. Biz sadece hizmet için geldik. Geride kalan 4 yılın sonunda tüm sözlerimizi yerine getirmiş olmanın gurur ve mutluluğu ile halkımızın karşısına çıkacağız. Tüm bu çalışmalarımızın sonunda kazanan Çerkezköy olsun, kazanan Tekirdağ olsun, herşey gönlünüzce ve gönlümüzce olsun." şeklinde konuştu.

TAŞKIN DERESİNE ÖN TEDBİR

Dere ıslahı hakkında da açıklamalar yapan Başkan Albayrak; “Çerkezköy su hat borularının yüzde 43’ü aspes olan bir ilçe. Onun için de hazırlıklarımız var. Şimdi 27 milyon liralık bir arıtma tesisine, alt yapıyı hazırlayacak kolektör hattıyla, Kızılpınar’ın altyapı tesisini ihale ediyoruz. Kızılpınar çok fazla ihmale uğramış bir bölge. Bugün oraya asfalt yapma imkanımız var. Ama yarın su için, kanalizasyon için tekrar kazacaksak asfalt yapmanın hiçbir anlamı yok. Onu kendi bünyemizden çıkardık. İller Bankası’ndan kredi aldık. Onun da hazırlıkları var. Çerkezköy’de de kanayan bir yana haline gelen bir durum var. Vahap Başkanımın ilk günden beri belirttiği taşkın deresi… Çerkezköy gibi bir ilçemizin yağmur yağdığı zaman acaba ne olacak diye düşünmemesi lazım. Devlet Su İşleri’ne gittiler, biz de aracı olduk. Görüştüler.  Yukarıda bir baraj projesi var. O yapılırsa bu sorun yüzde 100 ortadan kalkacak ama biz şimdilik 1.5 milyon liralık doğrudan teminle acil bir ihaleyle bir hafta içerisinde orada inşaata başlanacağını umuyorum. Ön tedbir olarak bunu yapıyoruz.” bilgilerini verdi.

FİRMALARIMIZ MERKEZLERİNİ TEKİRDAĞ’A TAŞIMALILAR

Başkan Albayrak, ayrıca OSB ziyaretlerinde dile getirdiği merkezi Tekirdağ dışında olan firmaların merkezlerini Tekirdağ'a getirmelerinin büyük önem arz ettiğinin altını çizerek, "Tekirdağ'da faaliyet gösterip vergisini İstanbul'a ya da başka bir yere yatıran firmalarımıza seslenmek istiyorum. Tekirdağ vergi verirken 9. sırada iken yatırım almada 59. sırada. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Bu anlamda firmalarımıza merkezlerini Tekirdağ'a taşımaları ve vergilerini Tekirdağ'a ödemeleri konusunda Tekirdağ halkı adına istirhamda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

AKAY KOZUVA’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Misafirperverliklerinden dolayı Süleyman Kozuva, Taha Ülker ve tüm Oda çalışanlarına teşekkürlerini ileten Çerkezköy belediye Başkanı Vahap Akaya; “Çerkezköy cidden Türkiye’nin önemli dinamiklerinden bir tanesi. Tekirdağ’ın sanayi vizyonundaki en önemli yerlerinden bir tanesi Çerkezköy. Dolayısıyla ÇTSO bu dinamiği yöneten kurumlardan biri. Bu nedenle misafirperverliğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

3 PROJENİN TEMELİ 2015’TE ATILACAK

Süleyman Kozuva’nın Kültür Parkı, Kültür Merkezi ve yeni Pazar yerinin gidişatı hakkındaki sorularına açıklık getiren Akay; “Kültür Merkezi, Haziran sonu itibariyle ihale aşamasına gelecek. Kültür Merkezi’ne Büyükşehir Belediyemizle beraber bu sene içerisinde başlıyoruz. Ardından Kültür Parkı’nda da düzenleme başlıyor. Yeni Pazar yerinin de çalışmaları başlıyor. Yani bu üç proje için de 2015 yılında temel atıyoruz. Kısmetse 2016’nın Sonbaharında Kültür Parkı’nda yürüyor olacağız.” dedi.

TAHA ÜLKER: AKREDİTASYON DÖNEMİNİ GEÇEN SENE TAMAMLADIK

Kapaklı’nın Çerkezköy’den ayrılıp ilçe olmasıyla artan nüfus yoğunluğunun ardından yaşanan sıkıntıları dile getiren ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker; “Sayın Başkanım bizim de sizin gibi bir dönemimiz geçti. Biz de yönetime geldikten sonra akreditasyon dönemi yaşadık. Daha verimli daha yararlı hizmet verebilmek için oda adına. Biz de bunu geçen sene tamamladık. Biz de artık projelere yöneldik. Şu anda büyük projelere adım atamadık ama üyelerimize eğitim seminerleriyle yoğun bir programa girdik. Öncelikli olarak bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Üyelerimiz küçük orta ölçekli işletmelerdir. Onların kendi firma adlarına alabilecekleri seminerler değil bu seminerler. Ne de olsa pahalı seminerler. Küçük zümrelere verilmeyecek olan seminerler. Odamız seminerlerine aşağı yukarı 7 aydır, her seminerine en az 40- 50 katılımcılı bir şekilde devam ediyor. Burada biraz evvel söylediğimiz gibi Çerkezköy ve Kapaklı ayrılınca alan olarak da çok daraldık. Herhalde en yoğun nüfuslu ilçeyiz. Bizim burada artan bir nüfus ve bu yoğunluğun içinde de eğitimi yeterli olmayan bir iş gücü ortaya çıkmaya başladı. Hem kalifiye eleman bulamıyoruz, kalifiyeyi bıraktık normal istikrarlı eleman da bulamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ'A KATKI SAĞLAMAK İÇİN HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva Başkan Albayrak'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın ziyareti bizi oldukça mutlu etti. Biz sanayiciler olarak her zaman yerel yönetim ile birlikte çalışma arzusu içindeyiz. Büyükşehir olan Tekirdağ'da biz de sanayiciler olarak Tekirdağ'a katkı sağlamak için her türlü işbirliğine hazırız. Özellikle büyükşehrimiz ile ortak projeler üretme noktasında her zaman varız" diye konuştu. Konuşmaların ardından bir süre sohbet eden katılımcılar, sonrasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın önünde toplu fotoğraf çektirdiler ve ÇTSO yetkililerinin uğurlamasıyla Oda’dan ayrıldılar.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.