Albayrak’tan CHP İlçe Başkanlığına ziyaret

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek partililerle sohbet etti

Albayrak’tan CHP İlçe Başkanlığına ziyaret
03 Eylül 2015 Perşembe 23:49

 PARTİLİLERLE BULUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen ziyarete Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Yönetim Kurulu Üyeleri ve parti üyeleri katıldı.

ÖZTÜRK HALK OTOBÜSÜ İSTEDİ

Ziyarette kısa bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, “Ziyaretlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz gibi Çerkezköyümüzü 30 Mart’ta çok sorunlu bir şekilde teslim aldık. 76 milyon TL borcu olan, sigortaları ödenmemiş, vergileri ödenmemiş, yatırım anlamında çok zorlanılan bir bölgede Belediyeyi aldık. Bundan sonra Belediye başkanımız hızla sigortaları ve vergileri toparlayarak yatırımlara başladı. Bu arada Büyükşehir’in yapılanması da yeni bir yapılanma olduğu için biraz zaman aldı. Bu doğrultuda yatırımların da gecikmesi bizlere yapılan baskıları da çoğalttı. Ama bugün geldiğimiz noktada Büyükşehir ve Çerkezköy Belediyesi yatırımlarına hızla devam ediyor. Biz Çerkezköy’ün büyük bir borcu olduğunu biliyoruz. Burada Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Çerkezköy yatırımlarını arttırmasını istiyoruz. Ben Büyükşehir Belediyemizden özellikle Çerkezköy – Tekirdağ arasındaki Büyükşehir araçlarını istiyorum. Halkımız da bunu çok istiyor.” ifadelerini kullandı.

“BİZE OY VERMESİ MUHTEMEL İNSANLARA YÖNELMELİYİZ”

Birol Öztürk’ün ardından yapılacak seçim çalışmalarıyla ilgili düşüncelerini aktaran Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, “Büyükşehir Belediyemiz bugün Çerkezköy’de önemli açılışlar yaptı. Ama bunu sadece Çerkezköy’de yapmıyor, bütün ilçelerde yapıyor. Temel atma törenleri ve açılış törenleri devam ediyor. Ben de Örgüt Başkanı olarak Büyükşehir’e yetişmeye çalışıyorum bu hızlı çalışmalara. Bu çalışmalar programda da olduğu gibi hızlı bir şekilde gelişmeye devam edecek inşallah. Ben hazır burada toplanılmışken geçmiş seçimle ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. 7 Haziran seçimlerinde Tekirdağ’da Cumhuriyet Halk Partisi Örgütleri üzerlerine düşen her şeyi yaptı. Hükümette bulunan parti, devletin her türlü imkanlarını kullanmasına rağmen biz Cumhuriyet halk Partisi Örgütleri olarak çok ciddi bir çalışma yaptık. Önümüze bir seçim daha geldi. Örgütteki arkadaşlarımızla konuşmalar yaptık. Önümüzdeki seçimde farklı bir çalışma yapmak istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne bugüne kadar oy vere insanlar belli. Geçen seçimde oy verenler de belli. Bizim, bize oy vermemiş ancak bize oy verebilecek insanlara yönelmemiz gerektiğini düşünüyorum. Önümüzde 2 ay gibi bir zaman var. Bu iki ayda Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçen seçimde oy vermeyen, şu veya bu şekilde başka partiye oy veren, burada oy kullanan insanlarla birebir görüşerek bu insanların bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermelerini sağlamalıyız. 7 Haziran seçimlerindeki sonuçta biz 3 tane milletvekilliği kazandık. Bu seçimde bunu 4’e çıkarmamız çok rahat olacak diye düşünüyorum. Önümüzdeki seçimde Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ’dan en az 4 milletvekili çıkaracaktır. Biz bunu sağlamak için bize oy vermesi muhtemel insanlarla birebir görüşeceğiz. Belediyelerimizle, Örgütlerimizle, Milletvekillerimizle, Milletvekili Adaylarımızla bu yönde bir çalışma yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu seçimde bunu yapamazsak yazık bize. Geçen seçimde şöyle ya da böyle eksikliklerimiz de oldu. İlçe Yönetimlerimiz de bizler de bunun farkındayız. Önümüzdeki seçimde bu eksikliklerimizi görerek, gidererek bir seçim çalışması yapalım. 1 Kasım’daki seçim sonucunda milletvekili sayımızı arttıralım” diye konuştu.

“SOMUT HEDEFLERLE YOLA ÇIKMAMIZ GEREKİYOR”

Ziyarette 7 Haziran genel seçimlerini değerlendiren ve 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçimler hakkında düşüncelerini dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “7 Haziran’ın üzerinden yaklaşık 3 ay geçti. Çerkezköy adına 7 Haziran seçimleri daha iyi olması gereken bir manzarada gerçekleşmeliydi. Yaklaşık 5 bine yakın bir farkla Çerkezköy’de ikinci parti olduk. 7 Haziran’dan bu yana Büyükşehir Belediyemizle birlikte Çerkezköy’de çok ciddi bir çalışma performansı ortaya koyduk. Ortak projelerimizin tamamı harekete geçti. Umarım bu çalışmalar Genel Seçime de etki eder. Biraz siyaset yapmak gerekirse, 1 Kasım’da Türkiye gerçekten çok önemli bir viraja giriyor. Özellikle seçim sonrası dönem itibariyle Türkiye’nin bir çıkmaza sokulmak istenmesini kabul etmek mümkün değil. Dolayısıyla iktidara alternatif parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu süreçte kendisini çok daha iyi ifade etmesi gerektiğini düşünüyorum. Eksikleri doğru görmek lazım. Bu eksiklikler, 7 Haziran’daki yanlışlıklar görülerek çok da fazla duygusal davranmadan; gerçeklerle, daha somut hedeflerle yola çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşımızın da bizi iyi anlayacağı hedeflerimizi somut olarak ortaya koyarak kendimizi çok iyi anlatmamız lazım. Cumhuriyet halk Partisi Örgütleri bu anlamda son dönemde 30 Mart yerel seçimleri, arkasından 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri, arkasından 7 Haziran genel seçimleri derken bugün yeni bir seçimle karşı karşıyayız. Bunlar kolay değil. Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmak da kolay değil. Bu örgütün yükü de çok ağır. Dolayısıyla ben büyün örgüt arkadaşlarımdan, partililerimden bir gayret daha istiyorum. Biz de Belediye Başkanı olarak elimizden gelen çabayı bireysel olarak göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Ben 1 Kasım seçimlerinin Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çerkezköy’deki oyları adına yükselmesi gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda kendimizi çok daha iyi ifade etmemiz gerektiğine inanıyorum. Bütün partililerimizden, bütün örgüt arkadaşlarımızdan bu iki aylık süreçte bir daha gayret istiyoruz. Kolay değil. Sokağa çıkacağız, derdimizi anlatacağız. Ben herkesten biraz daha fedakarlık istiyorum. Ben herkese önümüzdeki süreç adına gösterecekleri çalışmalardan dolayı şimdiden teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

“SİYASET YAPIYORSAK HÜCUMDA OLMALIYIZ”

Son olarak kısa bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “30 Mart 2014’ten sonra sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızın gereği tarafsız bir Belediye Başkanlığı yaparak bu felsefeyle hareket ediyoruz. Rakiplerimiz her ne kadar her ortamda kendi siyasi gündemini dile getirmelerine rağmen, bizi suçlamalarına rağmen biz hala tarafsız davranmaya çalışıyoruz. Ama siyasetin içinden gelen biri olarak siyaseti özlediğimi de söylemeliyim. Hiçbir zaman müdafaada olmayın. Cumhuriyet Halk Partililer müdafaada olmaz. Biz sizi müdafaada bırakacak hiçbir icraat yapmadık. Devamlı hücumda olacaksınız. Siyaset yapıyorsak hücumda olacaksınız. Önümüzde bir fırsat var. 1 Kasım’da erken seçime gidiliyor. Ben bundan 1 hafta önce il başkanıma rica ettim. İl Kadın Kolları ve Gençlik Kollarıyla beraber il binasında buluştuk. Orada düğmeye bastığımızı söyledim. Buna Çerkezköy’den başlamamızın bir sebebi var. Biz her gün bir ilçemizi dolaşacağız. İlçelerimizde toplantılar yapacağız. Yatırımlarımızı, açılışlarımızı yapacağız. Boru patlasa siyasi malzeme yapacak arkadaşlar var. Çünkü halka verecek bir şeyleri yok.” dedi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.