Allah kabul etsin mi?

Aydın Gençlik Derneği tarafından 14 Haziran Çarşamba günü Çerkezköy Fatih Mahallesi’nde düzenlenen sokak iftarının ardından ortaya çıkan manzara, ‘Temizlik imandan gelir’ sözünü akıllara getirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı iftar programının ardından çöpleri sokağın ortasına bırakarak Çerkezköy’den ayrılan derneğe mahalle halkı tepki gösterdi

Allah kabul etsin mi?
16 Haziran 2017 Cuma 11:11

ÇÖPLERİ ÖYLECE BIRAKTILAR

Çerkezköy Fatih Mahallesi Elibol Sokak’ta 14 Haziran Çarşamba günü sokak iftarı düzenleyen Aydın Gençlik Derneği, iftarın ardından yemek artıklarını sokağın ortasına bırakarak Çerkezköy’den ayrıldı. İftarın ardından çöplüğe dönen sokağı gören mahalle halkı, programı düzenleyen derneğe tepki gösterdi.



AKP İLÇE YÖNETİMİ DE KATILDI

Öte yandan mahallelinin tepkisini çeken iftara AKP İlçe Yönetimi de katıldı. AKP İlçe Başkanı Abdullah Öge ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri de tıpkı dernek üyeleri gibi iftar programının ardından mahalleden ayrıldı.

“SADECE ORUÇ TUTMAKLA OLMAZ!”

İftarın ardından ortaya çıkan manzaraya isyan eden vatandaşlar; “İftar sonrası manzarayı gördükten sonra şok olduk. Bunlar sadece oruç tutmakla ibadet ettiklerini, sevap kazandıklarını düşünüyorlar. Peki ya sonrası? Bu çöpleri sokağın ortasına bırakarak gitmeleri yakışıyor mu? Temizlik de imanın gereğidir. Sadece oruç tutmakla olmaz!” diyerek duruma tepki gösterdiler.



ZABITA TUTANAK TUTTU
Vatandaşların ortaya çıkan manzarayı Çerkezköy Belediyesi ekiplerine bildirmesinin ardından Belediye Zabıta ve Temizlik İşçileri iftarın düzenlendiği sokağa gelirken, Zabıta ekipleri olayla ilgili tutanak tuttu. Gerekli işlemlerin yapılmasının ardından Belediye temizlik personeli de sokağı temizledi.
ÖĞE'DEN AÇIKLAMA GELDİ
Yaşanan bu gelişmenin ardından, Aydın Geçlik Derneği'nin gerçekleştirdiği iftarda yer alan isimlerden biri olan Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe kısa bir açıklama yaparak, "Biz, Aydın Gençlik Derneği'nin daveti üzerine iftar programlarına katıldık ve ardından alandan ayrıldık. İftar sonrası oluşan durumla bir bağlantımız yoktur." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cavon - 7 yıl önce
bu gibi derneklere trakyada izin verilmemeli
Avatar
Yuh be yuhh - 7 yıl önce
Tiner tenekesine kafasını sokup kokudan beyni sulanan vatandaşın biri belediye çöp arabası yollamadı demiş.
Be arsız, sen yaptığın iftar sonrası yediğin tabağı sokağa atacak yerde bir çöp torbasına doldurmayıo akıl edemedinmi? suçlu niye belediye oluyor? belediyenin iftar için vatandaşa ait olan yerleri başkasına peşkeş çekme yetkisi mi var?
Şu resimlere bakarken insna utanır kızarır bozarır, köpek olsa yatarken iki kere eşelenir yattığı yeri temizler, siz çöpünüzü sokak ortasına atmışsınız böyle iftarmı olur? Allah belanızı versin be arsızlar. buna bile suçlu arıyor utanmadan, sen eşşekbaşımısın çöpünü kaldırmayı akıl edemiyormusun? belediyeye söyleyelim kıçını silmeyede adam yollasın yolun ortasına yapma diye!! tuh suratına be.
Avatar
fatih - 7 yıl önce
Derneğin verdiği iftara bende katıldım. Çok güzel bir iftar oldu. Fakat birkaç gazetede daha böyle haberlere denk geldim. Bu genç kardeşlerimiz misafirimiz olmalarına rağmen Belediye başkanı son dakkada iftar yerini değiştirmiş. Onlarda buraya kurmak zorunda kalmışlar. Çöp arabası da göndermemiş. Şimdi düşününce Çerkezköyümüz için bişey yapmayan belediye başkanı yapmaya gelenlerinde önünü tıkıyor. Size de yanlı haberiniz için ayrıca teşekkur etmek lazım.
Misafir Avatar
bla bla - 7 yıl önce @fatih
Bak bak birde iftara özel çöp kamyonu istoyr. temizlik çalışanlarınıda seferber etsinler istersen. kıyamam ben sana. oruçlu kafayla yazdın yorumu herhalde. iftardan sonra birdaha düşün bu yazdığını bence