Altın davasında ilk karar çıktı

2012 yılında meydana gelen ve Çerkezköy kamuoyunda büyük yankı bulan emanet altın davasında ilk karar çıktı. Açılan dava sonucunda 35 bin 200 lira davalılardan alınacak davacıya verilecek

Altın davasında ilk karar çıktı
10 Eylül 2015 Perşembe 16:25

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILMIŞTI

Çerkezköy kamuoyunu uzun süre meşgul eden kuyumcu davasında davacılara yönelik ilk karar çıktı. 2012 yılında meydana gelen olayda Çerkezköy’de ki bir kuyumcuda tezgahtar olarak çalışan E.İ’nin 40 kilo altını aldığı  iddia edilmiş ve hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında tutuklanarak belli bir süre cezaevinde kalan E.İ daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

BEKLENEN KARAR ÇIKTI

Yaşanan olayların ardından birçok vatandaş altınlarını emanet olarak söz konusu kuyumcuya verdiklerini ve altınlarını geri alamadıklarını gerekçe göstererek suç duyurusunda bulundular. Davacılardan bir kişi açtığı dava sonucunda gecikmeli de olsa davayı kazandı. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan davanın ardından çıkan karar ise şu şekilde; “40 adet ata lira değeri 25 bin 200 TL ile 10 bin TL toplamda 35 bin 200 TL’nin davalılardan alınarak davacıya verilmesine karar verildi”

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.