Altıyol Kavşağı düzenleme çalışmaları sürüyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede devam eden pazar yeri, MOBESE Binası inşaat çalışmalarını, Altıyol Kavşağı düzenleme, Cengiz Topel Caddesi Tepe Emlak Kavşağı ile Kuşbahçe ve Veliköy Çiftlik Evleri Bölgesi yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi

Altıyol Kavşağı düzenleme çalışmaları sürüyor
14 Eylül 2017 Perşembe 20:33

İSTİNAT DUVARI YAPIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
İlçenin muhtelif noktalarında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ilk durağı Astsubay Lojmanları oldu. Altıyol Kavşağı Düzenleme Projesi kapsamında Astsubay Lojmanları duvarının bir kısmının yıkıldığını belirten Başkan Akay, “Burada istinat duvarı yapım çalışmalarının temeli tamamlandı. İstinat duvarının yapılmasının ardından Hayri Batur Caddesi-Atatürk Viyadüğü bağlantısının rahatlaması planlanıyor. Proje kapsamında Atatürk Viyadüğü–Hükümet Caddesi ve Hükümet Caddesi–Öztrak Caddesi bağlantıları da revize edilerek trafik akışı hızlanacak” ifadelerini kullandı.
KAVŞAK DÜZENLEME ÇALIŞMALARIMIZ HIZLANDI
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay daha sonra Cengiz Topel Caddesi Tepe Emlak Kavşağı’ndaki çalışmaları inceledi. Bölgede elektrik hattının deplase edildiğini söyleyen Başkan Akay, “Deplase işlemlerinin tamamlanmasının ardından kavşak düzenleme çalışmalarımız hızlandı. Kısa süre içinde yeni kavşağımızın ana hatları ve bağlantı yolları ortaya çıkmış olacak. Tepe Emlak Konutları girişinde bulunan mevcut kavşak kaldırılacak ve mevcut yol da otopark alanına dönüştürülecek” ifadelerini kullandı.
ALTYAPISINI HAZIRLADIĞIMIZ YOLLARIN ÜST KAPLAMASINI BÜYÜKŞEHİR YAPIYOR
Halk arasında Kuşbahçe Mevkii olarak bilinen Çerkezköy-Çavuşlu yolundaki çalışmaları da inceleyen Başkan Akay, “Buradaki yolumuzun alt yapısını Çerkezköy Belediyesi olarak biz yaptık. Şimdi ise Büyükşehir Belediyemizin sathi kaplama ekibi tarafından üst kaplama çalışmaları gerçekleştirilecek. Bin 100 metre uzunluğundaki yolumuz 8 metre genişliğinde olacak. Benzer bir çalışma da Veliköy Mahallemizde Sanayi Yolu’nun devamında gerçekleştiriliyor. Sanayi Bölgesi’nden çiftlikler bölgesine uzanan yolun da altyapısını Çerkezköy Belediyesi, üstyapısını da Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Bu yollarımızdaki çalışmaların 1 hafta içinde tamamlanarak kullanıma açılması planlanıyor” diye konuştu.
BİR AY İÇERİSİNDE TEMELİ ATILACAK
29 Ekim Spor Kompleksi yanında yapılan ve zemin çalışmaları devam eden yeni futbol sahasının Ekim ayına kadar tamamlanarak ilçedeki amatör spor kulüplerinin kullanımına açılmasının hedeflendiğini sözlerine ekleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, daha sonra yeni pazar yerindeki çalışmaları inceledi. Mevcut pazar yerinden sökülen malzemelerle Kızılpınar Mahallesi’nde yeni bir kapalı pazar yeri oluşturulacağını kaydeden Başkan Akay, “Mevcut pazar yerinde bir yandan söküm çalışmaları sürerken, diğer yandan da yeni bina için temel yeri kazı çalışmalarına başlandı. Yeni pazar yerinin temelinin bir ay içinde atılması planlanıyor” dedi.
MOBESE BİNASI TEMEL ATMA AŞAMASINA GELDİ
Fevzipaşa Mahallesi 138 ada 6 parselde (Mezbaha yanı) yapımına başlanan MOBESE Merkezi, Zabıta Müdürlüğü ve AFAD Hizmetleri Binası’nda da çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Hafriyat çalışmalarının tamamlandığı proje kapsamında temel dolgu çalışmaları da tamamlandı. Temel atma hazırlıkları devam ediyor. MOBESE binasının temelinin ise birkaç gün içinde atılmasını planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
İncelemelerde Belediye Başkan Yardımcımız Kemal Gümüş de Başkanımız Vahap Akay’a eşlik etti.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.