Amacımız eğitim sezonunu sorunsuz tamamlamak

Kapaklı da öğrenci servis taşımacılığı yapan şoför esnafına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, şoför esnafını uyararak, “amacımız 2014-2015 eğitim-öğretim sezonunu sorunsuz bir şekilde tamamlamak. Temel hedefimiz, sizlere ceza kesmek değil kanun ve yönetmeliklere uygun öğrenci servis taşımacılığını sağlamaktır. Kanun ve yönetmeliklere uygun hareket edildiği sürece hiçbir sıkıntı oluşmayacaktır” dedi.

Amacımız eğitim sezonunu sorunsuz tamamlamak
13 Eylül 2014 Cumartesi 07:48

SEMİNER YILDIZKENT ORTAOKULUNDA DÜZENLENDİ
Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından Kapaklı’da öğrenci servis taşımacılığı yapan servis şoförlerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi. Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu’nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın ile Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amiri Komiser Halil Yurtlu katıldı.

DİKKTALİ VE İTİNALI OLDUĞUNUZ TAKDİRDE SORUN ÇIKMAYACAKTIR
Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, amaçlarının 2014-2015 eğitim-öğretim sezonunu sorunsuz bir şekilde tamamlamak olduğunu ifade ederek, “Temel hedefimiz, sizlere ceza kesmek değil kanun ve yönetmeliklere uygun hareket etmektir. Sizler kanun ve yönetmeliklere uygun hareket ettiğiniz sürece hiçbir sıkıntı oluşmayacaktır. İnşallah 2014-2015 eğitim-öğretim dönemini hiçbir sorun ortaya çıkmadan tamamlarız. Öğrenci taşımak bizlere ayrı bir görev ve sorumluk getiriyor. Özellikle yaşı küçük çocuklar kural bilmez ve zihninde oluşanı uygulamak ister. Burada da siz şoför esnafına çok büyük görevler düşüyor. Sizlerin dikkatli ve itinalı olmanız halinde sorun ortaya çıkamayacaktır. Kurallara riayet ederek sağlıklı bir şekilde öğrenci taşımacılığını sağlayabiliriz” açıklamasında bulundu.

ÇOCUKLARIN ZİHNİ KAMERA VE FOTOPRAF MAKİNESİ GİBİDİR

Eğitim-öğretim dönemi sonuna kadar denetimlerde bulunacaklarını sözlerine ekleyen Barın, “Bizler emniyet mensupları olarak sizlerden sadede kanun ve yönetmeliklere uygun taşımacılık yapmanızı istiyoruz. Bu dönem içerisinde aile-polis-okul yönetimi ve şoför esnafı işbirliğinde olmamız, sorunların çözümünde büyük katkı sağlayacaktır. Çocukların zihinleri kamera ve fotoğraf makinesi gibidir. Çocuklar sizde ne görürse onu alacaklar. Sizlerin konuşmalarınızı, davranışlarınızı, giyiminizi birebir ailelerine anlatacaklardır. Bu nedenle kendimize çok dikkat etmeliyiz” dedi.

HER ÇOCUĞU KENDİ ÇOCUĞUMUZ GİBİ GÖRMELİYİZ

Her çocuğu kendi çocuğumuz gibi görmeliyiz diyerek konuşmasını sürdüren Mehmet Ali Barın, “Aileler ‘Gözüm arkada kalmıyor’ demeliler. Bu şekilde işimiz daha da kolaylaşacaktır. Aracımızın teknik şartları ve gerekli şartlar aracımızda bulunmalıdır. İlk denetimde bizler aracın bu şartları taşıyıp taşımamasına bakıyoruz. Öğrenci taşımacılığı yapan şoför esnafı bir anlamda eğitime katkı sağlıyor” derken, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

ÖĞRENCİ OKUL DIŞI BİR YERDE ASLA BIRAKILMAYACAK

Seminerde İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği’nden Komiser Halil Yurtlu ise, şoför esnafına öğrenci taşımacılığında yürürlükte bulunan kanun ve yönetmelikler hakkında bilgiler verdi. Yurtlu konuşmasında, “Öğrenciler ne olursa olsun, alındıkları noktaya bırakılmalıdır. Okula gitmek için yola çıkan öğrenci, okul dışında bir yerde asla bırakılmayacak. Öğrencinin eğer bir sorunu varsa mutlaka ailesi ile iletişime geçilmelidir. Araç muayeneleri 6 ayda bir yapılması gerekiyor. Araçlarımız standartlara uygun olmalıdır. Kılık kıyafetimize dikkat etmeliyiz ve araçlarımıza reklam almayacağız. Dışarıdan baktığımızda aracın içerisini görmeliyiz, camlara film çektirmeyin” diye konuştu.

KAVŞAK GÖREVLİLERİ BELİRLEYECEĞİZ
Araçlarda rehber bulundurulmasını gerektiğini de ifade eden Halil Yurtlu, “Öğrencilerin oturduğu koltukta kemerleri bağlı olmalıdır. Araç içerisinde müzik yayını yapılmayacak, araç kapasitesi dışında öğrenci taşımayacak. Sorunsuz bir taşımacılık için okul kavşak görevlileri belirleyeceğiz. Okul kavşak görevlileri gönüllü öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşacak. Gönüllüleri belirledikten sonra eğitim vereceğiz. Her araç mutlaka denetime tabi tutulacak. Bunun dışında şikayet veya rutin denetimlerde de araç ve şoför denetlenecek” dedi. Seminer soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.