Ancak ülkemizde yaşanır

Saray Devlet Hastanesi'ne hiçbir karşılık beklemeden son derece modern bir ek bina yapan hayırsever işadamı İsmail Sarıkaya ve oğlu Zafer Armağan Sarıkaya, yetkililerin ve Saray Belediyesi'nin ilgisizliği ve duyarsızlığı karşısında neredeyse ek bina inşaatını durdururuyorlardı.

Ancak ülkemizde yaşanır
10 Ağustos 2007 Cuma 07:28

NEDEN ENGELLENİYORUZ?

Saray Belediyesi'nin inşaat ruhsatı alırken kendilerini iki ay oyaladığını, son 2 aydır da kanal bağlantısını çeşitli gerekçeler öne sürülerek bağlanmadığını söyleyen hayırsever işadamı İsmail Sarıkaya, "Amacımız, gayemiz Saray'a 50 yataklı, modern bir hastane kazandırmak. Neden bu işimiz bu kadar engelleniyor, buna bir türlü anlam veremiyoruz. Bu yatırımı gdip Yunanistan'a yapsak inanın baş tacı edilirdik, bir dediğimiz iki edilmezdi. Ama Saray'da Belediye'ye bir kanal bağlantısını bile yaptıramıyoruz" dedi.

ARAYIP, SORAN YOK?

İnşaat ruhsatı alınırken de sürekli oyalandıklarını belirten Armafan Zafer Sarıkaya da, "Böyle bir olay yaşamadık. Babam stres ve sıkıntıdan hasta oldu. Sürekli önümüze engel çıkartılıyor, oyalanıyoruz. Protokol yapıldıktan sonra ne beni, ne babamı hiç kimse 'Ne yapıyorsunuz, hangi aşamadasınız, önünüzde bir engel var mı?' diye kimse aramadı, sormadı. Bu nasıl bir mantık ve anlayış hayret ediyorum" dedi.

CİDDİ CİDDİ DÜŞÜNÜYORUZ

Hastanenin projesini bile kendilerinin çizdirdiğini, harçlarını yatırdıklarını belirten Armağan Sarıkaya, 2 bin 300 metrekare kapalı alanı olan, son derece modern bir binanın kaba inşaatı tamamlanmak üzere. Önümüzdeki günlerde elektrik, su tesisatı döşemeleri başlanacak. Bir yandan sıva çalışmalarına da başladık. Tek hedefimiz hastanenin ek binasını yılbaşından önce bitirerek, teslim etmek. Ama bu kadar vurdumduymazlığı ve sorumsuzluğu gördükten sonra inşaatı durdurmayı ciddi ciddi düşünüyoruz" dedi.

HASTANEDEN BİZ DEĞİL SARAY HALKI YARARLANACAK

Yapılacak hastaneden Saray ve bölge halkının faydalanacağını belirten Armağan Sarıkaya, Hastane, okul, camii gibi yerlerden o bölgede yaşayan herkes faydalanır. Buraya Belediye'nin bu kadar ilgisiz kalmasına bir anlam veremiyorum. Burasının 2 aydır kanal bağlantısını yapacaklar, bizleri oyalıyorlar ve şimdi de katomuz yok diyorlar. Böyle bir mantık ve anlayış olamaz. Yapılan bu eserden bizler değil Saray halkı yani Saray Belediyesi sınırları içerisinde oturan vatandaşlar yararlanacaklar" dedi.

YETKİLİLER DEVREYE GİRDİ SORUNLAR AŞILDI!

Saray Devlet Hastanesi'nin ek binasını yaptıran hayırsever işadamları İsmail Sarıkaya ve oğlu Zafer Armağan Sarıkaya'nın bu isyanının ardından devreye giren Saray Kaymakamı yaşar Karadeniz, Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut ve Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Sarıkaya Ailesi ile görüşme yaparak sıkıntıların en kısa zamanda aşılacağı ve kendilerinin inşaatlarına devam etmeleri ricasında bulundular. Bunun üzerine Sarıkaya Ailesi çalışmaların devam etmesi yönünde karar aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.