‘ANDA Kardeşe Vefa’ iftarda buluştu

ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ İl Temsilcisi Mustafa Tokgöz, derneğin açılışı adına bir iftar programı düzenledi

‘ANDA Kardeşe Vefa’ iftarda buluştu
12 Haziran 2018 Salı 12:45

Gerçekleşen iftara ANDA Kardeşe Vefa Derneği Genel Başkan Yardımcıları İsmet Baturak ve Ahmet Oğuz, İstanbul ile Ankara temsilcileri ve Yönetimleri, Alperen Ocakları Trakya Bölge Başkanı Ayhan Akın, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘ANDA’ KARDEŞ ANLAMINA GELİR
ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ İl Temsilcisi Mustafa Tokgöz, programda yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ANDA; cana can katıp and içmeye, içilen and ile ruhları birlemeye, fesatlık ve fenalığı dışlayıp sonsuza dek sürecek kardeşliğe verilen addır. Kan kardeşliğin atalarımız tarafından kullanılmış kelamıdır. ANDA; Türk Dil Kurumu’nun Türkiye Türkçesi ağızları sözlüğünde ‘kardeş’ anlamına gelir. Kelamullah’ta tanımlanandır kardeşlik. Hucurat suresinin 10. ayetinde bulduğumuzdur. Bakara suresinin 220. ayetiyle yetimlere kılındığımızdır. Tevbe suresinin 11. ayetiyle kime kardeş diyeceğimizi öğrendiğimizdir. Biyolojik bağın çok ötesindedir bizdeki kardeşlik. Kardeşliği biyolojiden bilmediğimiz gibi, vefayı da bir kelamdan ibaret bilmeyiz.

ANDA, MÜSLÜMAN TÜRK’ÜN VEFAKAR ELİDİR
ANDA Kardeşe Vefa; maddeleşen ruhlarda kendine dönüşün bismillah ile başlayan ilk adımıdır. Dünya üzerindeki mazlum ve mağdurlara Müslüman Türk’ün vefakar elidir. ANDA Kardeşe Vefa; mazlum ve mağdur ayrımı yapmadan Filistin’den Doğu Türkistan’a, Arakan’dan Halep’e, Mısır’dan Musul’a, hülasa Kızıldeniz’den Hazar Gölü’ne, Adriyatik’ten Çin Seddi’ne riyasız sevgilerin durdurulamayacak hareketidir.

MAZLUMLARA KARŞI SESSİZ KALAMAZDIK
Bir grup inanmış insanın başlattığı ve vefalı Türklerin dünyanın en ücra köşesindeki mazlumlara uzanan eli olarak devam ettirdiği bu kutsal vazife 3 yıl gibi kısa bir sürede binlerce andaya ilham oldu. Merhameti; Taif'te taşlanıp hakarete uğrayan ama her şeye rağmen dua eden Peygamberimiz (S.A.V.)’den, adaleti; obada başlayıp üç kıtada hüküm süren Osmanlı’dan, liderliği; destanları kitaplara sığmayan Ulu Önder Atatürk'ten öğrenen biz vefalı Türkler, bir lokma ekmeği herkesle paylaşırken, savaşta bile yaralı düşman askerlerini omuzlarken, bizden yardım isteyen mazlumlara karşı sessiz kalamazdık ve kalmadık çok şükür.

TUTTUĞUMUZ HİÇBİR ELİ SAHİPSİZ BIRAKMADIK
Sizin desteklerinizle Musul’da, Kerkük’te, Guta’da, Telafer’de, Kırım’da, Kosova’da, Bosna’da, Moğolistan’da, Gambiya’da, Nijerya’da ve daha onlarca Türk ya da Müslüman coğrafyasında tuttuğumuz hiçbir eli sahipsiz bırakmadık, bırakmayacağız.

GÖNÜLLERE KÖPRÜ OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ
İnşa ettiğimiz yetim ve kültür merkezleriyle, yaraları sarmak için dolaşan mobil sağlık tırımızla, tam teçhizat ve donanımlı arama ve kurtarma ekiplerimizle, hayırseverlerimizin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya hazır binlerce gönüllü andalarımız ile gönüllere köprü olmanın gururunu yaşıyoruz.

İYİLİK KERVANIMIZI BÜYÜTMEK İSTİYORUZ
Ecdadımızın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve tüm şehitlerimizin adını yaşatmak için oluşturduğumuz iyilik kervanımızı büyütmek ve hayırseverlerimizin iyiliklerinin ülkemizden tüm dünyaya yayılmasını istiyoruz.

VEFALI BİR TÜRK ELİ BULUNSUN
Sizler desteğinizi çekmeyin ki; kardeşin kardeşe vefası bitmesin, tutulan mazlum elleri bırakılmasın, her daim yetimlerin başını okşayan vefalı bir Türk eli bulunsun.

HUZUR, BEREKET VE SAĞLIK GETİRSİN
Bu duygu ve düşüncelerle yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı’nın ülkemize ve tüm dünyaya huzur, bereket ve sağlık getirmesini diliyor hepinize saygılar sunuyorum.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.