Andımıza Mandalı sahip çıktı

Danıştay’ın aldığı ‘Andımız okutulabilir’ kararı sonrasında Türkiye gündemine oturan ‘Andımız’ ile ilgili AKP cephesinden Danıştay’ın kararına ilişkin tepkiler yükselirken, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı sosyal medya hesaplarından paylaştığı, ‘İstiklal Marşı da bizim, Andımız da bizim. Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözleriyle büyük beğeni topladı. Mandalı’nın paylaşımını binlerce insan beğenip paylaşırken, AKP Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin’in paylaştığı, ‘En büyük Andımız İstiklal Marşıdır’ içeriğine ise vatandaşlar tepki gösterdi.

Andımıza Mandalı sahip çıktı
27 Ekim 2018 Cumartesi 15:43

TEKRAR GÜNDEME GELDİ
Yıllardır okullarda okutulan ancak 2013 yılında alınan kararla okullarda okutulması yasaklanan Andımız, geçen hafta Danıştay’ın verdiği kararın ardından tekrar ülke gündemine oturdu. Danıştay, andımızın okutulmasında herhangi bir sakınca olmadığı gerekçesiyle yasağı kaldırırken, AKP’liler karara tepki gösterdi.

BEZGİN’E TEPKİ GÖSTERDİLER
Danıştay kararının ardından AKP’liler Danıştay’ın almış olduğu karara tepki gösterirken, AKP Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin de konu ile ilgili sosyal medya hesabından; ‘En büyük Andımız İstiklal Marşıdır’ içeriğini paylaştı. Ancak Bezgin’in bu paylaşımına kendi partilileri bile tepki gösterdi. Paylaşımın altına onlarca yorum yapan vatandaşlar, İstiklal Marşı ile Andımızın birbirinden bağımsız olduğunu, ilişkilendirilmesinin yanlış olduğunu savundular.

“İSTİKLAL MARŞI DA BİZİM, ANDIMIZ DA”
Bezgin’in tepki gören paylaşımının ardından bir paylaşım da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’dan geldi. Mandalı, şahsi sosyal medya hesaplarından ‘İstiklal Marşı da bizim, Andımız da bizim. Ne Mutlu Türküm Diyene’ diyerek içeriğinde andımızın tam metninin olduğu bir görsel paylaştı. Mandalı’nın yapmış olduğu bu paylaşım, binlerce sosyal medya kullanıcısı tarafından beğenilip paylaşılırken, yapılan yorumlarda vatandaşlar Mandalı’yı tebrik etti.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇAĞRI
Andımız meselesi ülke gündemini meşgul etmeye devam ederken, bir çağrı da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Büyükşehir Belediyesi, 25 Ekim Perşembe günü halkı meydana çağırarak hep bir ağızdan Andımızı okumaya davet etti

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.