Anlamlı günde anlamlı açılış

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy’de kurulan Kadın Danışma Merkezi’nin açılışı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katılımıyla 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve aynı zamanda Türkiye’de kadına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82. yıldönümünde gerçekleşti

Anlamlı günde anlamlı açılış
05 Aralık 2016 Pazartesi 12:02

YOĞUN KATILIM YAŞANDI
Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Öztrak Caddesi No:146 adresinde hizmet veren Kadın Danışma Merkezi’nin açılışına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Dairesi Başkanı Talat Atay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri, Çerkezköy Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri şube Müdürlüğü Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi Sorumlularından Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı, Psikolog Mevsim Güliz Bozarslan, Sosyal Hizmet Uzmanı Pınar Keklik, Çerkezköy Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Çerkezköy Mahalle Muhtarları ile vatandaşlar katıldı.
3 MERKEZ’DE 12 KİŞİ HİZMET VERECEK
1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreni, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Dairesi Başkanı Talat Atay’ın konuşmalarıyla devam etti. Atay, Kadın Danışma Merkezi’nde kadınlara psikolojik ve danışmanlık hizmeti verileceğini, açılışı yapılacak olan Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa ilçelerindeki 3 Kadın Danışma Merkezi’nde 6 psikolog, 3 sosyal hizmet uzmanı, 2 temizlik görevlisi ve 1 şoförün hizmet vereceğini belirerek Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi’nin hayırlı uğurlu olmasını diledi.
DUYARLI OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Dairesi Başkanı Talat Atay’ın ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay kürsüye çıkarak, “Türkiye’nin son dönemde yaşadığı durum ortada. Kadınların Türkiye’de yaşadığı şiddete, baskıya karşı danışabilecekleri bir merkez açıyoruz. Çevremizde, şiddet ve baskı gören kadınlarımıza, merkezimizin açıldığını duyurup, onları burada bir araya getirmenin en önemli vazifelerimizden biri olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de maalesef, hemen her gün kadına şiddetin farklı bir örneğini görüyoruz. Bu konuda duyarlı olacağımızı düşünüyorum.” dedi.
HER PLATFORMDA ANLATMA KARARI ALDIM
Çerkezköy’ün önünde önemli bir mesele olduğunu kaydeden Başkan Akay, “ Ben konuyu dağıtmayı sevmem ama bu meseleyi her platformda anlatma kararı aldım. Çerkezköy’e termik santral yapılması planlanıyor. Çevre Bakanlığı bunu planlayıp askıya çıkardı.” dedi.
ADAM GİBİ AÇIKLAYIN
Termik santral konusunda gerçekleştirdiği açıklamaların siyasi bir yönü olmadığını dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ 150 bin nüfuslu, 3 tarafı sanayi kuruluşlarıyla çevrilen bölgemizin nefes alınabilecek tek yerine termik santral kurulmak isteniyor. Çok açık bir şekilde soruyorum. Bu konu hakkında hangi kurumlar, ne düşünüyor? MHP Çerkezköy İlçe Başkanı geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla Çerkezköy’de termik santral kurulmasına karşı olduklarını belirtti. İktidar partisinin Çerkezköy İlçe Başkanlığı’na soruyorum. Lafı evelemeye gevelemeye gerek yok. Adam gibi açıklayın. Çerkezköy kamuoyuyla düşüncenizi paylaşın. Termik santral istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Tüm kurumlar ‘evet’ ya da ‘hayır’ diyerek düşüncelerini ifade etsinler. Bugün sessiz kalan herkes, ileride bu durumun sorumlusu olacak.” ifadelerini kullandı.
10 ARALIK’TA SPOR KOMPLEKSİ’NDE TOPLANILIYOR
Çerkezköy’de 29 Ekim Spor Kompleksi’nde bir toplantı düzenleneceğini kaydeden Başkan Akay, “Çerkezköy’de nefes alan herkesi, nefesine, toprağına ve geleceğine sahip çıkmaya davet ediyoruz. 10 Aralık’ta saat 13.00’da Spor Kompleksimize davet ediyorum.” diyerek çağrıda bulundu.
BAŞKAN ALBAYRAK KONUŞTU
Açılışta son olarak kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak 5 Aralık tarihinin Dünya Kadın Hakları Günü olduğunu, aynı zamanda bu tarihin Türkiye’de kadına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82. yılı olduğunu belirterek, “Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkını veren ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugün Çerkezköyümüzde, Çorlumuzda ve Süleymanpaşamızda 3 tane Kadın Danışma Merkezimizi hizmete açıyoruz” dedi.
BİZİ AŞMADAN TERMİK SANTRAL YAPMAYA GÜÇLERİ YETMEYECEK
Kadın Danışma Merkezlerinde kadınlara psikologlar ve sosyal hizmet uzmanların kadına şiddet, çocuk evlilikler vs. konularda yardımcı olacağını, çalışanların ellerinden geleni yapacağını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kadın Danışma Merkezi’nin Çerkezköy’e hayırlı olması temennisinde bulunduktan sonra Çerkezköy ve Silivri’ye yapılması gündemde olan termik santral için askıya çıkan plana gerekli itirazları Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıklarını, kabul edilmemesi durumunda planların iptali için dava açacaklarını belirterek, “Bizi aşmadan termik santral yapmaya güçleri yetmeyecek. 10 Aralık Cumartesi günü Çerkezköy’de olarak, hep birlikte termik santral yapılmaması için gerekenleri yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.
MERKEZ GEZDİRİLDİ
Başkan Albayrak’ın konuşmalarının tamamlanmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi’nin açılışı kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Açılışın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi Sorumlularından Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı, misafirlere Merkezi gezdirerek tanıtımda bulundu.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.