Anlaşma yolu aranırken haciz geldi

Saray Belediyesi iştiraki olan Saray Kent A.Ş.’ye Sosyal Güvenlik Borçu olduğu gerekçesiyle haciz geldi.

Anlaşma yolu aranırken haciz geldi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
18 Şubat 2020 Salı 13:04


Haciz işlemi Saray Belediyesinin  4 milyon 536 bin 153 TL’lik SGK borçlarını ödemek için çalışma yaptığı zamana denk geldi.
SGK’nın CHP’li belediyeleri zor durumda bırakacak, çalışamaz hale getirecek yöntemler denediğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, birçok AKP’li belediyenin bugün de borç batağında olduğunu ama hiçbir kamu kurumunun AKP belediyelerine borç takibi yapmadığını belirtti
 
Saray Belediyesi Mali Hizmet Müdürlüğü belediyenin SGK’ya olan 4 milyon 536 bin 153 TL borcu karşılığında SGK ile taşınmaz takası yapılmasını Saray Belediye Meclisi’ne sunmuştu. Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen bu talep şubat ayı meclis toplantısında görüşülmüş, 4 adet taşınmazın ifraz yapıldıktan sonra SGK ile takas yapılması oy çokluğu ile kabul edilmişti.
CHP’Lİ BELEDİYELER HEDEFTE Mİ?
SGK’nın belediyelerin hesaplarına haciz koymasını sert bir üslupla eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, birçok AKP’li belediyenin bugün de borç batağında olduğunu ama hiçbir kamu kurumunun AKP belediyelerine borç takibi yapmadığını belirtti. SGK’nın CHP’li belediyeleri zor durumda bırakacak, çalışamaz hale getirecek yöntemler denediğini de belirten Torun, “Belediyeye icra göndererek hem başkanı itibarsızlaştırmak istiyor hem de belediyenin gelir kaynaklarını kesiyor. Bu tamamen siyasi bir karardır. Belediyelerimiz halkın kurumlarıdır. Halkın seçtiği temsilcileri zora sokarak, halkın belediyelerini işlemez hale getirerek aslında CHP’li belediye başkanı cezalandırılmıyor, halk cezalandırılıyor. Bizim belediye başkanlarımız elbette israfa, talana dur diyor. Elbette kamunun 1 kuruşunun üzerine kimse yatmaz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ama bizi iflasa sürüklemek insafsızlığını da görüyor ve isyan ediyoruz. Hele hele SGK’nın uyguladığı çifte standardı hiç kabul etmiyoruz” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.