Ar-Ge Merkezleri tecrübelerini ÇOSB’de paylaştı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü’nün işbirliğiyle, ÇOSB İdari Bina Toplantı Salonunda, “Ar-Ge Merkezleri Tecrübelerini Paylaşıyor” konulu bir toplantı düzenlendi

Ar-Ge Merkezleri tecrübelerini ÇOSB’de paylaştı
12 Kasım 2016 Cumartesi 09:48

Toplantıya, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Tekirdağ İl Temsilcisi Prof. Dr. Bülent Eker, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdür Vekili İbrahim Çakır’ın yanı sıra, bünyesinde Ar-Ge Merkezi olan firmalarla, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kurmak isteyen çok sayıda firmanın temsilcileri katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan KÜSİ Tekirdağ temsilcisi Prof. Dr. Bülent Eker, kamu ve üniversite olarak Ar-Ge Merkezi kurmak isteyen sanayicilerin hizmetinde olduklarını söyledi. Eker’in ardından söz alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü’nden Deniz Ersöz, KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Toyga Erkan, Ar-Ge Merkezleri hakkında bilgi verdi. Türkiye genelinde 274 Ar-Ge Merkezinin olduğunu belirten Ersöz, bunlardan 9 tanesinin Tekirdağ’da bulunduğunu kaydetti.
 
Ersöz’ün ardından bünyelerinde Ar-Ge Merkezi kuran firmalar sırasıyla kürsüye gelerek,
Ar-Ge Merkezlerinin kuruluş aşamaları ve faydaları hakkında sunum yaptılar. Toplantıda sunum yapan isimler şunlardan oluştu: “Arçelik A.Ş. Ar-Ge Yöneticisi Barış Tekdemir, Hema A.Ş. Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Aziz Asrak, Yünsa A.Ş. Ar-Ge Yönetim Uzmanı Oya Korolay, Setaş Kimya A.Ş. Ar-Ge Merkezi Yöneticisi İsmail Yakın, Deva Holding Ar-Ge Merkezi Müdür Yardımcısı Şule Pekdüzgün Sun, Pharmactive İlaç Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Başak Acar.
 
Sunumların ardından soru-cevap kısmıyla toplantı sona erdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.