‘Arabesk Müzikali’ tam not aldı ​

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Kapaklı halkı için sahnelenen ‘Arabesk Müzikali’ sanatseverlerden tam not aldı

‘Arabesk Müzikali’ tam not aldı ​
30 Ocak 2019 Çarşamba 09:44

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KATKILARIYLA
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın çalışmaları kapsamında Kapaklılı vatandaşlar için Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda sahnelenen Arabesk Müzikali, Kapaklı halkının büyük beğenisini topladı.

SALON DOLDU TAŞTI
ÇOSB Konferans Salonunda sahnelenen Arabesk Müzikali’ne Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Şube Müdürü Durmuş Özay, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLADILAR
Salonu hınca hınç dolduran sanatseverler, müzikal boyunca duygusal anlar yaşadı, şarkılara eşlik etti ve finalde de usta oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.

BAŞKANIMIZDAN MÜZİKAL EKİBİNE TEŞEKKÜR
Arabesk Müzikali’nin tamamlanmasının ardından sahneye davet edilen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Şube Müdürü Durmuş Özay, usta oyunculara plaket ve çiçek takdim ederken; Başkan Mandalı, üstün performanslarıyla Kapaklı halkına böylesine güzel bir gece yaşattıkları için Arabesk Müzikali ekibine sonsuz teşekkürlerini iletti.

ARABESK MÜZİKALİ
Yazan: İrfan Kangı

Yöneten: Dost Elver

Oyuncular: Yosi Mizrahi, Bay J, Demet Şaşmaz Levi, Dost Elver, Yasemin Hadivent, Taner Ergör, Kerem Poyraz Kayaalp, Merve Akaydın, Eray Türk, Nihan Tarhan, Soley Akça, Yücel Gökçek, Recep Bilen, Dilan Şahin, Adnan M. Ali Aslan

Dansçılar: Tulin Motola Kutlu, Mihail Ceban

“İnsanların telefonları yerine birbirlerinin yüzüne bakarak konuştukları, mahcubiyetin değerli olduğu, yoksulluğun yoksullukla yarıştığı zamanlarda bir kenar mahallenin tam ortası. Nam-ı diğer Kumkum mahallesinde yaşayan küçük insanların, büyük insanların küçük hikayelerine denk gelmesi. Acı ve kederlerle yoğrulan hayatların, umutsuzca mutlu olabilme çabası. Acılarıyla büyüyen bir neslin olgunlaşıp pişerken yanmasının hikayesi Arabesk Müzikali…

Epizot görsel sanatların 2 seneden beri titizlikle çalışıp hayalini kurduğu Arabesk Müzikali bize biz olduğumuzu hatırlatırken hepimizin geçmişinden bir sayfayı da gün ışığına çıkarıyor. Aynı zamanda müzikalin şarkılarının hepimizin hatıratında önemli yer tutan sanatçılardan oluşuyor ve bu sayede Ahmet Kaya, İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Sezen Aksu, Hakan Altun ve daha birçok şarkıyla bizi büyüten olgunlaştıran, duygularımızı şekillendiren değerli sanatçılara da bir saygı duruşu niteliğinde karşımıza çıkıyor. 

17 kişilik oyuncu kadrosunun 4 aylık bir prova süreciyle ortaya çıkardıkları Arabesk Müzikali bir kısım tarafından hor görülmüş, ötelenmiş ama hepimizin en kuytu köşelerinde bir karşılığı olan arabeski ilk defa tiyatro salonunda, tiyatro izleyicisi ve modern dansla birleştirerek bir ilke imza atıyor. İrfan Kangı'nın yazdığı, Dost Elver'in yönettiği oyunun koreografileri Bahadır Efe'ye ait. Oyunun müzik direktörü ise ünlü müzik adamı Olcay Demirci. Kısaca hep beraber duygulanıp, şarkılara eşlik etmek ve belki de halimize şükrederken bir hayalimiz olabildiğine mutlu olabileceğimiz bir müzikale hazır olun. Sonuçta ağlamanın da gülmenin kardeşi olduğu bir dünyanın kim adaletli olduğunu söyledi ki?”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.