Araç alımına AKP’den destek

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Eylül ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleştirilirken, Meclis gündeminde Fen İşleri Müdürlüğü’ne kepçe, kamyon, minibüs ve silindir alınması konusu görüşülürken söz alan AKP Grup Sözcüsü Dr. Remzi Garip, Belediye’nin araç parkurunun yetersiz olduğunu, uzun süredir yatırım yapılmadığını belirterek, 1 adet kepçe alınması yerine ihtiyaç ne kadarsa o kadar kepçe ve iş makinesi alınmasının doğru olacağını ifade etti ve bu sayede dışarıdan kepçe ve greyderlerin kiralık olarak çalıştırılmasının önüne geçileceğini ifade etti

Araç alımına AKP’den destek
03 Eylül 2014 Çarşamba 07:44

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Eylül ayı Meclis toplantısı Belediye başkanı Vahap Akay Başkanlığında yapıldı. Açılış ve yoklama ile başlayan Meclis toplantısına Meclis Üyesi Ayhan Çitil katılmazken, Meclis toplantısında sırasıyla Çerkezköy Belediyesi Memurları Disiplin Amirleri Yönetmeliği, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği İle Emlak Ve İstimlak Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven’in bilgilendirmesi doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

ARAÇLAR İHTİYACA CEVAP VERMİYOR
Beşinci gündem maddesinde Fen İşleri Müdürlüğü’ne araç alımını için Belediye Başkanı Vahap Akay’a 1 milyon TL tutarında bankalardan kredi temin edilmesi konusunda yetki verilmesi talebi görüşülerek karara bağlandı. Yapılan bilgilendirmede Büyükşehir Belediye Yasası ile birlikte birçok kullanışlı hizmet aracının Tekirdağ Büyükşehir bünyesine katıldığı elde kalan hizmet araçlarının ise ihtiyaca cevap vermekten uzak olduğu belirtildi.

ACI GERÇEK ORTAYA ÇIKTI
İlgili gündem maddesinin görüşülmesi esnasında söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Dr. Remzi Garip, Belediye’nin araç parkurunun yetersiz olduğunu ve yeni araç alınmadığını belirterek, bir adet kepçe alımının yerine ihtiyaç olduğu kadar kepçe alınmasının daha uygun olduğunu söyleyerek “Bu şekilde her dönemde kepçe kiralaması nedeniyle ortaya çıkan tartışmalar da sona erecektir” ifadelerini kullandı.

NELER ALINMASI PLANLANIYOR?
Belediye Başkanı Akay, ilk etapta 2 adet kamyon, 1 adet kepçe, 1 adet 22 artı 1 kişilik minibüs ile 1 adet asfalt yama silindiri almayı planladıklarını söyleyerek “Parkurumuzda bulunan araçlar ihtiyaçlarımızı karşılayamıyor. Bizler ilk etapta belirttiğimiz kepçe, kamyon, minibüs ve silindiri araç parkurumuza dahil edeceğiz” şeklinde konuştu.

KOMİSYON’DA GÖRÜŞÜLECEK
Remzi Garip’in ihtiyaç doğrultusunda birden fazla kepçe alınması talebine de cevap veren Akay “Şimdiki ihtiyaçlarımızı temin ettikten sonra yeniden bir değerlendirme yapabilir. Bu değerlendirmenin ardından da yapacağımız çalışmaya karar veririz” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların tamamlanmasının ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

GELİR ORTAKLIĞI MI, YOKSA YATIRIMI BELEDİYE Mİ ÜSTLENECEK?
Gündemin altıncın maddesini teşkil eden Belediye hisselerinin hisse ortaklarına satışı talebi hakkında İmar ve Şehircilik Müdürü Nazan Uysal bilgi verdi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili talep oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Yedinci gündem maddesinde KGYS-TEDES işletme süresi hakkındaki talep görüşülerek karara bağlandı. Yapılan ön bilgilendirmenin ardından konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, projenin hayata geçirilmesinin yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olacağını söyleyerek “Bu işi gelir ortaklığı şeklinde de ihale edebiliriz, 5 milyon TL yatırım ile biz de yapabiliriz. Komisyonların değerlendirmesi sonucu yeniden konuyu görüşeceğiz” dedi. Başkanın açıklamasının ardından ilgili gündem maddesi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

DİLEK VE TEMENNİLER OLSUN ÖNERİSİ
Son olarak Meclis gündemine sonradan ilave edilen Veliköy’de yapımı tamamlanan Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun eksikliklerinin giderilmesi için Belediye ile Namık Kemal Üniversitesi arasında protokol yapılması talebi görüşüldü. İlgili talep, İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp tamamlanmasının ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Dr. Remzi Garip, gündemin son maddesine ‘Dilek ve temennilerin’ eklenmesini talep etti. Meclis çeşitli komisyonlara havale edilen konuları görüşüp karara bağlamak için Perşembe günü saat 15.00’da ikinci kez toplanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.