Araç kurtarma gösterisi ile mezun oldular

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri bir yıl boyunca aldıkları teorik eğitimi araç kurtarma gösterisi ile sonlandırdılar. Öğrenciler kaza yaptığı varsayılan araçta yaralanan 8 kişiyi ve direksiyon başında sıkışan maket insanı kısa sürede kurtararak aldıkları teorik bilgiyi, pratikte de başarıyla uygulayabileceklerini gösterdiler

Araç kurtarma gösterisi ile mezun oldular
28 Haziran 2011 Salı 00:00

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 2. sınıf öğrencileri, okul bahçesinde düzenledikleri Araç Kurtarma Tatbikatı ile eğitim ve öğretim dönemini aldıkları eğitimi en iyi şekilde pratiğe yansıtabildiklerini gösterdiler
KURTARMA GÖSTERİSİ GERÇEĞİNİ ARATMADI
Çerkezköy Meslek Yüksekokulu bünyesinde iki yıl önce açılan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğrencileri gerçeğini aratmayan bir kurtarma gösterisi ile mezun oldular. Bir minibüs kazasının ardından, araçta sıkışan yaralıların doğru şekilde nasıl kurtarılması gerektiği üzerine yapılan tatbikatta,  araçta sıkıştığı varsayılan yaralılar araç kesilerek kurtarıldı.
ARACI PARÇA PARÇA SÖKTÜLER
İlk olarak aracın camları çıkarılarak hafif ve ağır yaralılar araçtan çıkarıldı. Daha sonra ise gerekli teçhizat doğru bir şekilde kullanılarak araçta sıkışan şoförü kurtarma çalışmaları başladı. Aracın ön kapısının şoföre hiçbir zarar vermeden kesilmesi ve şoförün sedye ile çıkartılmasının ardından tatbikat sona erdi.
İLK MEZUNLARINI VERDİ
Araç kurtarması gösterisi sonrasında açıklamalarda bulunan NKÜ ÇEMYO Müdürü Prof. Dr. Ziya Özek, öğrencilerin bir sene boyunca aldıkları eğitimin hakkını veren bir araç kurtarma gösterisine imza attıklarını söyledi. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı’nın bu yıl ilk mezunlarını verdiğini söyleyen Özek, “ Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümüz Ülkemizde bu programa sahip olan 7 üniversiteden biridir. Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, BSH Ev araçları Sanayi A.Ş. bu programın uygulamalı eğitim faaliyetlerine, eğitmen ve ekipman olarak destek vermektedir. Sivil Savunma ve İtfaiye Programı 2. sınıf öğrencileri, 2010-2011 akademik yılından başlayarak araç kurtarma dersi kapsamında BSH fabrikası eğitim alanında BSH Teknik Servisler Müdürü J. Kuntze tarafından yürütülen eğitim çalışmalarına katıldılar. Bu dersleri de trafik kazalarında araçlarda mahsur kalan yaralıyı en kısa ve en doğru şekilde öğrendiler. Dersin ilk kısmı teorik olarak işlenirken, uygulama kısmı ise her hafta bir senaryo gereği araç üzerinde uygulandı.
UYGULAMALI PROGRAM BİR İLK OLDU
BSH’ın İtfaiye biriminin teknik olanakları ve desteği, dersin sorumluluğunu üstlenen İtfaiye Uzmanı Öğretim Görevlisi J. Kuntze’nin rehberliği ve öğrencilerin özverileriyle gerçekleştirilen uygulamalı araç kurtarma eğitimi ülkemizde bir ilk olmuştur. ÇEMYO Türkiye’de eğitim veren Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programları arasında araç kurtarma dersini yürüten ilk ve tek eğitim kurumu olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Bölüm öğrencilerimiz yıl içinde aldıkları uygulamalı eğitim kapsamında, Serbest Öğretim Görevlilerimiz Joachim Kuntze, Yalçın Karagözler ve BSH Yangın Alan Yöneticisi Hüseyin Varol’un koordinasyonları ile araç kurtarma gösterisini başarı ile gerçekleştirdiler” ifadelerini kullandı.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.