Arkadaş katilleri Tekirdağ Cezaevine gönderildi

En yakın arkadaşları 25 yaşındaki Aykut Birke’yi öldürdükten sonra cesedi Kapaklı çöplük yolu üzerinde ki ormanlık alana atarak kaçan yakın arkadaşları Ömer Canseven ile Yunus Yıldız çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Tekirdağ Cezaevine gönderildiler.

Arkadaş katilleri Tekirdağ Cezaevine gönderildi
04 Şubat 2015 Çarşamba 09:01

 CANSIZ BEDENİ ORMANLIK ALAN ATARAK KAÇTILAR

Cuma günü arkadaşları Ömer Canseven ve Yunus Yıldız ile birlikte ormanlık alanda araba içinde takılan Aykut Birke, Yunus Yıldız’ın elinde bulunan silahtan çıkan kurşun ile hayatını kaybetmişti. Meydana gelen olayın ardından paniğe kapıldıklarını iddia eden iki zanlı Aykut Birke’nin cansız bedenini Kapaklı’da çöplük yolu üzerindeki ormanlık alana bırakarak kayıplara karıştılar.

KISA BİR SÜRE İÇİNDE BÜYÜK BİR BAŞARI ÖRNEĞİ

Aykut Birke’nin cansız bedeninin bulunmasının ardından soruşturmayı derinleştiren Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri büyük bir başarıya imza atarak yaklaşık 24 saat içinde olayı aydınlığa kavuşturmayı başardı. Titiz bir çalışma örneği sergileyen Asayiş Büro Amirliği ekipleri Aykut Birke’nin cenaze namazına katılan arkadaşları Ömer Canseven ile Yunus Yıldız’ı bir kez daha ifade almak için gözaltına alırken, iki kafadar suçlarını itiraf ettiler.


MESAİ ARKADAŞLARINA MERAK ETTİKLERİNİ SÖYLEDİLER

İddiaya göre; Yunus Yıldız elinde bulunan silahın yanlışlıkla ateşlenmesi sonucu arkadaşının öldüğünü belirtirken, paniğe kapıldıkları için arkadaşlarının cansız bedenini ormanlık alana bırakarak kaçtıklarını ifade etti. Ormanlık alana bırakılan Aykut Birke'nin cansız bedeni ise hayvanlar tarafından parçalanmış halde bulunmuştu. Diğer yandan üç arkadaş aynı fabrikada çalışırken, hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam eden iki zanlı olayın ardından sabah mesaiye giderek arkadaşlarından haber alamadıklarını ve çok merak ettiklerini de mesai arkadaşları ile paylaştıkları öğrenildi.

PİŞKİNLİĞİN BU KADARI

Pişkinliğin bu kadarı dedirtecek olay ise Ömer Cansever’in sosyal paylaşım sitesinden ‘mekanın cennet olsun kardeşim dualarımız seninle’ notu oldu. Hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam eden iki zanlı, cesedin bulunmasının ardından gözü yaşlı ailenin evine giderek önce başsağlığı diledi ardında da ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazında cemaatle birlikte saf tuttular.

TEKİRDAĞ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Büyük bir başarı örneği gösteren Kapaklı Asayiş Büro Amirliği ekipleri her detayı titiz titiz inceleyerek Aykut Birke’nin katil zanlılarını kısa bir süre içerisinde yakalamayı başardı. Emniyetteki ifadelerinde zanlıların olayda kullanılan silah ile Aykut Birke’ye ait cep telefonunu da sakladıkları ortaya çıkarken, polis silaha ve telefona da ulaştı. Cinayetin ardından zanlıların, şüpheleri üzerlerinden uzaklaştırmak için Aykut Birke’ye ait cep telefonundan kendi cep telefonlarına mesaj attıkları da tespit edildi. Soğuk kanlı davranışlarıyla dikkat çeken iki zanlı emniyetteki ifadelerinin ardından bugün saat 14.00’da Çerkezköy Adliyesine geniş güvenlik önlemleri altında sevk edildiler. Yaklaşık 5 saat süren mahkemenin ardından iki zanlı tutuklanarak Tekirdağ Cezaevine gönderildiler.


Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.