Arsa ve tarlalar değerlendi

Çerkezköy merkez belde ve köylerinde son 3 yılda arsa ve tarla fiyatları aldı başını gitti. Özellikle inşaat sektöründeki patlama ve dövizin Türk Lirası karşısında kan kaybetmesi nedeni ile arsa ve tarlalar yatırımcıların gözdesi olurken, sanayi parselleri de inanılmaz bir yükseliş gösterdi. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Veliköy ve Karaağaç Sanayi Bölgeleri'nde arsalar fiyatlarını 3-4'e katlarken, özellikle Kapaklı ile Pınarça civarındaki arsa ve tarlalarda da ciddi bir değer artışı oldu.

Arsa ve tarlalar değerlendi
25 Ağustos 2007 Cumartesi 08:35

HANGİ BÖLGE NE KADAR DEĞERLENDİ?

İnşaat sektörünün önünün açılması ile birlikte tarla ve arsaların değerlerinin son derece arttığına dikkat çeken Çerkezköy Emlakçılar Birliği Başkanı Mehmet Özer, "Özellikle hemen hemen son 5 yılda arsa değerlerinde inanılmaz bir artış gözlemlenmekte. Çerkezköy ve beldeleri ile köylerindeki tarla ve arsa fiyatları oldukça arttı.

Bazı bölgelerde arsalar kendi değerlerini 10'a, 15'e katladı. Çerkezköy şehir içerisinde arsa fiyatları deyim yerideyse aldı başını gitti. Çerkezköy'de hemen hemen her yer imara açıldı ve inşaat sektörü hızlandı. Şehir içerisinde zaten fazla boş yerler kalmadığı için imara açılan Bağlık Mahallesi'ndeki arsaların metre kare bazındaki fiyatları oldukça arttı. Özellikle kat izni fazla ve köşe başındaki yerler 5'ten 25 - 30 milyarlara çıktı. Kartaltepe ve çevresi de oldukça değerlenmiş durumda. İleriye doğru yatırım yapılacak olan alanlar kısıtlı olduğu için bu bölgelerde daha şimdiden bayağı bir prim artışı yaptı.

PINARÇA YOLU UÇTU

Şu an en değerli arsa olarak Pınarça Yolu üzerindeki, yola cepheli araziler. Buraların fiyatları 5 yıl önce 2 - 3 milyarlarda gezerken 30 - 40 milyarlara, hatta daha fazla fiyatlara yükseldi. Daha da süren bir artış içerisinde tırmanya devam ediyor.

Ambardere bölgesi ise şu ana kadar beklenen ve konuşulan kadar yüksek fiyatlara çıkamadı. Çünkü Ambardere villa arazisi olduğu için, keyfiyet bölgesi olduğu için yatırımcı genellikle diğer bölgeleri daha çok tercih ediyor.

Gümrüğün arkasında kalan araziler de oldukça değer kazandı. Bunun nedeni de imara açılması. Ancak şuan o bölgeye halen daha alt yapısı eksik olduğu için iskan izni verilmiyor. 2008 yılında açılacağı söyleniyor, spekülatifler devam ettiği için de fiyatları değer kazanmaya devam ediyor.

BELDELERDE DURUM NE?

Beldelerde ise en çok artışı Kapaklı ile Kızılpınar yakaldı. Ancak en fazla artış Kapaklı'da. Kapaklı'nın 5 sene önce çorak arazi olan yerleri şu anda çok değerli yatırım arazisine döndü. Hemen hemen her taraf imara açıldığı için arsa ve arazi fiyatları oldukça değerlendi. En iyi primi beldeler arasında Kapaklı yaptı.

Kapaklı'yı takip eden belde ise Kızılpınar oldu. Kızılpınar'da da bir çok bölge imara açıldığı için bu bölgedeki arsalarda da oldukça yüksek artışlar oldu. Veliköy ise bu iki bölgeye göre biraz daha geride kaldı.

Ancak Veliköy'de inanılmaz bir sanayi arsası değerlenmesi yaşandı. Bu konuda en iyi çıkışı Veliköy yaptı ve Veliköy bu konuda çok ilerledi. Veliköy sanayi arsası bakımından halen daha artış eğiliminde devam etmekte. Karaağaç'ta da durum çok iyi ancak sanayi arsasına göre Veliköy'ün gerisinde kaldı.

TARLALAR BİLE DEĞERİNİ KATLADI

Arsa ve arazilerin son 5 seneye göre oldukça değer kazanmasıyla birlikte tarla fiyatları da iyi prim yaptı. Köylerde bulunan tarım arazileri ve tarlaların fiyatları 5 sene öncesinin fiyatlarına göre oldukça yükseldi. 5 sene öncesine göre fiyatlar uçtu diyebiliriz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.