Art niyetli, rant peşinde koşanlar bize engel oluyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yetkilileri, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ı sendika binasında ziyaret ettiler. Gerçekleştirilen ziyarette ÇTSO Yetkilileri, Çerkezköy Kaymakamlığı’na tahsis edilen yaklaşık 100 dönümlük arazinin elden kaçmaması için Murat Koçak’tan destek istediler

Art niyetli, rant peşinde koşanlar bize engel oluyor
22 Mayıs 2015 Cuma 20:31

 ÇTSO YETKİLİLERİ TMS’Yİ ZİYARET ETTİ

ÇTSO Yetkilileri tarafından TMS’ye yapılan ziyarete TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Başkan Yardımcısı İsmail Akın, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

“ÇERKEZKÖY İÇİN BÜYÜK BİR DEĞERSİNİZ”

TMS’nin büyük bir değer olduğuna değinen Kozuva, Murat Koçak’a; “TMS büyük bir değer. Siz de Çerkezköy için büyük bir değersiniz. Genel Başkanınızın Çerkezköy’den çıkması bizim için ayrı bir gurur. Son Genel Kurul’da yeniden başkan seçilmeniz hayırlı olsun. Hepinize yaptığınız güzel işlerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

“ÇERKEZKÖY, TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ BİR SANAYİ BÖLGESİ”

Süleyman Kozuva’nın cümlelerine ek olarak “Çerkezköy Türkiye’nin çok önemli bir sanayi bölgesi. Bu bölgede işverenle çalışan arasındaki huzuru sağladığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.” diyen Taha Ülker Murat Koçak’tan, Çerkezköy Kaymakamlığı’na tahsis edilen alana katkı rica etti.

“ÇERKEZKÖY’ÜN EN BÜYÜK KURUMUSUNUZ”

8 – 9 ay içerisinde bir girişimde bulunulmazsa arazinin kaybedileceğine değinen Süleyman Kozuva; “Çerkezköy’de 100 dönüme yakın bir arazi var. 8 – 9 ay gibi bir sürede temel atılmazsa arazi geri alınacak. Biz Ankara’ya gittiğimizde Pevrul Başkan’la görüşmüştük. Huzureviyle alakalı belediyeyle aranızda bir süreç olduğunu belirtti. Bildiğim kadarıyla bu süreçte güzel noktalara gelindi. Bu süreç çözülsün ya da çözülmesin siz Çerkezköy’ün en büyük sivil toplum kurumusunuz. Trakya’da 12 bin üyeniz var. Bu da neredeyse 35 bin kişiye ekmek kapısı demektir. Biz sizden bir okul rica ediyoruz. Burada süre gerçekten kısaldı.” ifadelerini kullandı.

“ÇERKEZKÖY BENİM İÇİN AYRI BİR YER”

Ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak; “Böyle eşi, dostu bir arada görmek beni çok mutlu ediyor. Geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Çerkezköy, benim için çok önemli bir yer. Ben Kırıkkaleliyim ama insanın doğduğu değil doyduğu yer memleketidir. Türkiye’nin her yeri güzel ama burası benim için ayrı bir yer.” dedi.

“ÇERKEZKÖY’ÜN HUZUR EVİNE DAHA 50 YIL İHTİYACI YOK”

TMS olarak Çerkezköy’de çok güzel şeyler yapmak istediklerini fakat bir yerden sonra ilerleme kaydedemediklerini belirten Koçak; “TMS olarak biz Çerkezköy’de çok önemli şeyler yapmak istiyoruz. Buraya çok önemli insanlar getirdik, girişimlerde bulunduk. Ama bir noktada tıkandık. Bazı art niyetli, rant peşinde koşan insanlar buna engel oluyor. Huzurevini açtık ve 2 sene işlettik. Biz kar amacı güden bir yapı değiliz ama bile bile de lades denmez. Orada çalışan 11 görevli vardı. O kişilerin giderleri, vergileri de gözetilmeli. Huzurevindeki toplantı salonu şu an Çerkezköy’de hiçbir yerde yok. Biz orayı bütün kurum ve okullara ücretsiz verdik. Bizde bir şey varsa herkes kullanabilir. Bizim amacımız kar elde etmek değil, Çerkezköy’e güzel bir tesis kazandırmak. Ama Çerkezköy küçük bir yer. Burada huzurevi yanlış algılanıyor. Çerkezköy henüz huzurevine hazır değil ve daha 50 yıl da ihtiyacı olmayacak. 10 dönüm yer göz göre göre çürüyor.” dedi.

“HUZUREVİ BİNASININ TAPUSU TMS’NİNDİR”

Mektebim Koleji konusuna değinen Koçak; “Bize Mektebim Koleji geldi. Onlardan kira istemediğimizi, binayı tekrar kullanılabilir hale getirip, dönemin Belediye Başkanı’nın da izniyle kullanabileceklerini söyledik. O zamanki başkandan izin aldılar mı bilmem ama binanın içinde çalışmalar yaptılar, epey masraf yaptılar. Biz orada 150 üye çocuğumuzu tam burslu, 150’sini de yüzde 50 burslu olarak okutacaktık. Huzurevi binasının tapusu Türk Metal Sendikası’nındır. Belediye bize orayı tahsis etti ve üzerine sadece huzurevi şartı koydu.” diye konuştu.

“BİZ SİZİNLE HER ŞEYE VARIZ”

Önlerinde 8 – 9 ay gibi kısa bir süre kaldığını hatırlatan Kozuva; “Sonuç olarak önümüzde kısa bir süre kaldı. Hazır Pevrul Başkan’dan da söz almışken gelin şu alana bir el atın da elimizden gitmesin.” ifadelerini kullanırken, Murat Koçak da; “Biz sizlerle her şeye varız. Üyelerimiz ve halkımız için hep birlikte adım atalım.” diye konuştu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.