Artık bitirin şu işi

Son yerel seçim vaatleri arasında da bulunan Atatürk Viyadüğü yaya geçişi genişletme çalışması bir türlü başlamadı.

Artık bitirin şu işi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
05 Ağustos 2020 Çarşamba 18:00


Son olarak Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı projenin yeterli yürüyüş mesafesini sunmaması üzerine, Çerkezköy Beldiyesi yeni taleplerini Büyükşehir Belediyesine iletmişti.
Edinilen bilgiye göre bunun üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin “O zaman projeyi siz hazırlayın, biz ihale edelim” diyerek Çerkezköy Belediyesi’ne teklif götürdüğü, Çerkezköy Belediyesi’nin de projeyi hazırladığı öğrenildi.
Kısa zaman içinde de Büyükşehir Belediyesi’nin bu projeyi onaylayıp ihaleye çıkması ve Atatürk Viyadüğü yaya geçiş yolunun yapılması bekleniyor.
NEDEN BU KADAR UZADI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL
İstasyon Mahallesinin büyük bir kısmı ile Cumhuriyet Mahallesi’ni merkeze bağlıyan ve günde binlerce yayanın kullandığı Atatürk Viyadüğü yaya geçiş yolunun tadilatının bu kadar gecikmesinin nedenini anlamak Çerkezköylü vatandaşların algısının ve sabrının dışına taşarken, burayı mecburen kullanan vatandaşlar “Bu viyadük yapıldığı günden bu yana yanlış projelendirme nedeniyle zaten sorunlu. Ama bu bizim suçumuz değil. Zaten kullanışsız olan yaya geçiş yolu, mecburi olarak güvenli hale getirilirken daha da daraltıldı. O da hatalı bir uygulamaydı. Mezarlık ziyaretine veya bir cenazeye giderken de biz burayı kullanıyoruz. Sadece İstasyon ve Cumhuriyet Mahallesi sakinleri burayı kullanmıyor. Bütün Çerkezköy kullanıyor. Okullar açılmadan ve bu pandemi günlerinde soysal mesafeyi de yapısı gereği ihlal eden bu iş bir an önce bitsin.”  dediler.
ENGELLİLER UNUTULMASIN
Genişletme projesinde engelli vatandaşlarımızda kesinlikle düşünülmeli. Engelli vatandaşlar içinde büyük bir problem olan yaya geçiş yerleri eğer yeteri kadar geniş olmaz ise tekerlekli sandalyesi ile karayoluna inen vatandaşlarımızın korkunç bir kazaya uğraması her zaman için an meselesi.
Bilindiği üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2016 yılının sonuna doğru Atatürk Viyadüğü nde kaldırım düzenleme çalışması yapmış ve kaldırımın bariyerlerini sağlamlaştırmıştı.  Kaldırım bariyerleri sağlamlaştırılmış fakat zaten yetersiz olan yaya yolu daha da daraltılmıştı.30 Mart 2017 tarihli Gazetemizde ‘Güvenli ama kullanışsız’ başlıklı haberimizde vatandaşların görüşlerini dile getirmiş ve kaldırımların genişletilme taleplerini Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne iletmiştik. O zamandan bugüne kadar yapıldı yapılacak proje onaylandı onaylanacak, ihaleye çıkıldı çıkılacak denilerek geciktirilen yaya yolu genişletme çalışmasının okullar açılmadan artık genişletilmesi gerekiyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.