Artık her şey SUDAN UCUZ

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ)’nin su ve atıksu bedelleri vatandaşları çileden çıkardı. Tekirdağ, büyükşehir belediyesi olmadan önce su fiyatlarının çok daha düşük olduğunu dile getiren vatandaşlar, tarifelerde indirime gidilmesi gerektiğini savunuyor

Artık her şey SUDAN UCUZ
28 Eylül 2016 Çarşamba 16:40

BÜYÜKŞEHİR FAYDADAN ÇOK ZARAR GETİRİYOR

TESKİ tarafından belirlenen su ve atıksu bedelleri Çerkezköylü vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Tekirdağ, büyükşehir belediyesi olmadan önce suyu daha uygun fiyatlara kullandıklarını dile getiren Çerkezköy halkı, büyükşehir belediyesine bağlı olmanın kendilerine faydadan çok zarar getirdiğini belirtti.

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ TARİFESİ

Tekirdağ, büyükşehir belediyesi olmadan önce Çerkezköy Belediyesi’nin uyguladığı su fiyatları ve TESKİ’nin şu anki tarifesi karşılaştırıldığında vatandaşların sitemi haklı çıkıyor. Çerkezköy Belediyesinin 2014 yılı su ücretleri meskende 2,37, ticarethanede 3,39, inşaat (konut) 3,07, resmi daire 2,13, fabrika (inşaat) 7,29, okul 2,13 ve bahçe-otel 2,13 olarak uygulanırken durum şimdi bundan çok farklı.

TESKİ TARİFESİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Su, Atıksu, Yaptırım ve Hizmet Tarifesi doğrultusunda vatandaşlardan 2016 yılında alınan ücretler şu şekilde:  Konut aboneliklerinde aylık tüketim miktarı 1-10 m3 arası olanlar su 2.19 TL, atıksu 1.10 TL olmak üzere 3.29 TL. 11-20 m3 arası olanlar toplamda 4.28 TL ve 21 m3 ve üzeri olanlar 5.27 TL.

VATANDAŞLAR İNDİRİM İSTİYOR

Vatandaşlar konuyla ilgili sitemlerini dile getirirken, “’Sudan ucuz’ diye bir deyim vardır. Bir ürünün çok ucuz olduğunu belirtmek için kullanılır. TESKİ’nin bizlerden su için aldıkları parayı görünce artık pek çok ürünün sudan ucuz olduğunu görüyoruz. Fakat bu ucuzluk ürünlerin fiyat düşüklüğünden değil, TESKİ’nin su için hazırladığı tarifelerden kaynaklanıyor. Su için ödediğimiz ücretler gerçekten çok fazla. Yetkililer bu işe bir an önce çözüm bulmalılar.” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cengiz - 8 yıl önce
indirimli ücretler ne kadar