Artık Kültür Merkezi yerimiz var

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Ekim ayı Meclis toplantısı önceki gün yapılan Meclis toplantısı ile tamamlanırken, bir önceki toplantıda Komisyonlara gönderilen konular görüşülerek, karara bağlandı. Meclis toplantısında yapılan plan tadilatı ile Pınarça Yolu'ndaki 7.5 dönümlük yeşil alan Kültür Merkezi Alanı'na dönütürüldü.

Artık Kültür Merkezi yerimiz var

İTİRAZ GÖRÜŞÜLDÜ
    Açılış ve yoklama ile başlayan Meclis toplantısı gündemin 2. maddesinde yer alan Mal Müdürlüğü'nün Ambardere'de yapılan plan tadilatına yaptığı itirazın görüşülmesi ile devam etti. Mal Müdürlğü'nün Ambardere'de bulunan 1338 ve 1339 adaların kuzeyinde yapılan plan tadilatına yaptığı itiraz yeşil alanı azaltacağından, bölgenin park alanı olmasında kamu yararı olacağında ve Bölge İdare Mahkemesi'nin daha önce Belediye lehine verdiği kararlar göz önünde bulundurularak, Meclis tarafından oy çokluğu ile red edildi. Oylamada AKP ve DP'li Meclis Üyeleri itirazın red edilmesi yönünde oy kullanırken, CHP Üyeleri ise aksi yönde oy kullandılar.

PLAN TADİLATI HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN
    İtirazın red edilmesinin ardından gündemin en önemli maddesi olan GMKP Mahallesi'nde bulunan yeşil alanın Kültür Merkezi alanına dönüştürülmesinin müzakeresi görüşüldü. Konu ile ilgili İmar Komisyonu'nun olumlu raporunun okunmasının ardından söz alan Komisyon Başanı Ahmet Azcan, Pınarça Yolu üzerinde bulunan yaklaşık 7.5 dönümlük yeşil alanın Kültür Merkezi alanına dönüştürülmesinde ve burada kaybolan yeşil alanın ise Narinpark içerisinde ayrılan Kültür Merkezi'nin yeşil alanı dönüştürülerek, telafi edileceğini açıklamasının ardından söz konusu gündem maddesi Meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN
7.5 DÖNÜM ALAN AYRILDI
    Söz konusu gündem maddesinin kabul edilmesinin ardından konuşan Başkan Ali Ertem, Pınarça Yolu üzerindeki yeşil alanın Kültür Merkezi olarak düzenlenmesinin kendi fikri olduğunu belirterek, "Narinpark içerisinde yapılan uygulama neticesinde Kültür Merkezi için yer ayrılmıştı. Fakat şuanda orada fabrika bulunuyor ve ölçüleri istenilen düzeyde değl. Burası 7.5 dönümlük bir alan ve buraya has proje geliştirilebilir. Ayrıca burasının ulaşım ve park alanı sıkıntısı da yok. Her türlü projeyi çok rahat bir şekilde burada uygulayabilirsiniz" dedi.

PRESTİJ PROJESİ
    "İnşallah bu projeji kısa zamanda hayata geçiririz" diyen Başkan Ertem, İl Özel İdaresi'nin bununla ilgili 1 milyon TL'lik ödenek ayrıldığını belirterek, yapılacak olan plan tadilatının 1 ay askıda kalacağını ve askı sürecinin ardından projelendirme çalışmalarına başlayacaklarını ifade ederek, "Buradan mimarlara, mühendislere sesleniyorum. Burası prestij projesi olacak. Buranın projesini çizecek kimse ya ücret almasın, ya da çok cüzzi bir miktara projeyi çizsin. Masraflarını biz karşılayalım" dedi.

TOPLAM İNŞAAT ALANI NE OLACAK?
    Kültür Merkezi'nin içinde modern bir tiyatro salonu, çok amaçlı başka bir salon, fuaye alanı, derslikler, internet salonu vs.'lerin olacağını kaydeden Başkan Ertem, "Kısacası her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği bir yer olacak. Toplam inşaat alanı 6-7 bin metrekera civarında olacak" dedi.
    Başkan Ali Ertem'in konuşmasının ardından sözleşmeli olarak çalıştırılacak olan Şehir Bölge Plancısı'nın ücreti görüşülerek, Meclis tarafından kabul edildi ve gündemin son maddesinde yer alan mezarlık isimlerinin belirlenmesinin görüşülmesine geçildi.

MEZARLIK İSİMLERİ BELİRLENDİ
    Konu ile ilgili Bütçe Komisyonu raporunun okunmasının ardından Komisyon Başkanı Hasan İşcan, İstasyon Mahallesi Mezarlığı'na İstasyon Mezarlığı, Fevzipaşa Mahallesi Mezarlığı'na Bahçeli Mezarlığı ve GMKP Mahallesi Mezarlığı'na ise Türbedere Mezarlığı isminin verilmesini uygun gördüklerini ifade etti.

YENİ MEZARLIK GÜNDEMDE
    Komisyon Başkanı İşcan'ın bilgi vermesinin ardından söz konusu gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek, ilçemizde bulunan mezarlık isimleri değiştirildi. İsimlerin değiştirilmesinin ardından konuşan Başkan Ertem, Türbedere ve Bahçeli Mezarlıklarının yarısının boş olduğunu fakat İstasyon Mezarlığı'nın ise %20'sinin boş olduğunu belirterek, İstasyon Mezarlığı'nın üst kısımını yeni mezarlık alanı olarak düzenleyeceklerini ifade etti.

MORG YAPILACAK
    Burada gelen talepler doğrultusunda Aile Mezarlığı da oluşturacaklarını belirten Başkan Ertem, ayrıca mezarlıkların bakım ve onarımını yaptıklarını belirterek, "Önümüzdeki günlerde İstasyon Mezarlığımıza 4 cesetlik bir morg da koyacağız" dedi.
    "Ölülerine bakamayan dirilerine de bakamaz" diyen Başkan Ali Ertem'in, konuşmasının ardından Meclis toplantısı sona erdi. Belediye Meclisi 2 Kasım Salı günü Kasım ayı Meclis toplantısını görüşmek üzere yeniden toplanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.