Artiz Mektebi Çerkezköy'de de oynandı

Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Tiyatro Topluluğu’nun hazırladığı ve Optimed Hastanesi sponsorluğunda sahnelediği ‘Artiz Mektebi’ adlı oyun Veliköy’ün ardından Çerkezköy’de de tiyatro severlerle buluştu

Artiz Mektebi Çerkezköy'de de oynandı
23 Nisan 2015 Perşembe 17:39

 Usta sanatçı Müjdat Gezen’in Kandemir Konuk ile birlikte yazdıkları ‘Artiz Mektebi’ isimli oyun Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Tiyatro Topluluğu tarafından Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Salı günü saat 20:00’da sahnelendi. Tahsin Saroğlu yönetmenliğinde sergilenen oyunda bir konservatuarda öğrenci, öğretmen, veli ilişkiler konu alındı. İki perdelik komedi türündeki oyunda okul öğrencilerinin batı hayranı müdürlerine karşı isyanları ve verdikleri komik savaşları, birbirini seven Ali ve Nesrin isimli iki gencin paraya karşı verdikleri mücadeleleri, yıllar sonra aynı okulda karşılaşan iki öğretmenin yıllara dayanan müthiş aşkları anlatıldı.

KATILIM YOĞUN OLDU


Katılımın yoğun olduğu tiyatro gösterisini Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Saray Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat koçak, Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Opr. Dr. Ayhan Arslan, Optimed Hastanesi Başhekimi Dr. Elif Sözer, CHP Kadın Kolları Başkanı Ebru Özlemiş Alaca, CHP Gençlik Kolları Başkanı Tansu Alltınel, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar izledi.

KONSEY BAŞKANI KARAGÖZ TEŞEKKÜR ETTİ

Büyük beğeni ile izlenen tiyatro oyunun ardından sahneye çıkan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Kent Konseyi Tiyatro Topluluğu’nun sıfırdan başlayarak çok güzel çalışmalar yaptığını ve topluluktaki iki oyuncu dışında diğer tüm oyuncuların sıfırdan başlayarak bu güzel oyunu sahnelediğini belirterek, "Bu performans 5.5 aylık bir çalışmanın, alın terinin performansı. Bu güzel oyunun sahnelenmesinde emeği geçen, katkısı olan herkese saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim her zaman yanımızda olan, katkı veren Kaymakamımız Metin Kubilay’a, yine bize her zaman yardım eden, bizim için olmazsa olmazımız olan büyük liderimiz Vahap Akay’a çok teşekkür ediyorum" dedi.

EMEK VE ALIN TERİ İLE HAZIRLANMIŞ BİR OYUN

Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz’ün ardından oyuncuları tebrik eden ve çiçek takdim eden Belediye Başkanı Vahap Akay ise 1 yıldır Çerkezköy halkını profesyonel tiyatro ekipleri ile buluşturduklarını fakat bugün ilk kez amatör tiyatrocuların profesyonel oyunculara taş çıkartan bir performans ile oyunu sahnelediğini belirterek, “Bu akşam emek ve alın teri ile hazırlanmış çok güzel bir oyun seyrettik. Uzun günlerin, ayların emeğini çok güzel sahnelediler. Bu güzel ekibin kurulmasında, bugünlere gelmesinde emeği olan, katkı sunan başta Kent Konseyi Başkanımız Serkan Karagöz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Daha güzel mekanlarda, daha güzel ve etkili organizasyonlarda buluşmayı umut ediyorum. Ayrıca katkılarından dolayı Optimed Hastanesi’ne de teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM

Son olarak sahneye çıkan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da güzel bir performans sergileyen Çerkezköy Kent Konseyi Tiyatro Topluluğu’nu canı gönülden tebrik ettiğini belirterek, “Başarı tatlıdır ama ter kokar. Bugün sahnelenen oyunda bunun güzel bir örneğini gördük. Bu tiyatro topluluğunun oluşmasında emeği geçen, Katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.