Aşevi için Büyükşehir’e yer tahsis edildi

Çerkezköy Belediyesi’nin Meclisi’nin Şubat ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda yapılırken, bir önceki toplantıda Komisyonlara gönderilen konular Belediye Meclisi’nde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Aşevi için Büyükşehir’e yer tahsis edildi
04 Şubat 2016 Perşembe 17:51

6 ADET HİSSE SATILACAK

Açılış ve yoklama ile başlayan Çerkezköy Belediyesi’nin Şubat ayı Meclis toplantısının ikinci oturumunda ilk olarak Çerkezköy ilçesi sınırları içerisindeki 6 adet muhtelif parseldeki Belediye hisselerinin satışının müzakeresi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda satılmasına oy birliği ile karar verildi.

PLAN NOTU DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL EDİLDİ

Hisse satışlarının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından gündemin üçüncü maddesinde yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü’ nün 25.01.2016 gün ve 24 sayılı Kızılpınar 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notları Değişikliği hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi ile gündemin dördüncü maddesinde yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü’ nün 25.01.2016 tarih ve 25 sayılı 26.11.2013 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Veliköy Uygulama İmar Planı Plan Notları Değişikliği hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. 
Ardından beşinci maddede yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü’ nün 25.01.2016 tarih ve 26 sayılı Çerkezköy İlçesi G.M.K.P. Mahallesi 44 ada ve çevresine ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi, gündemin altıncı maddesinde yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü’ nün 25.01.2016 tarih ve 27 sayılı Çerkezköy İlçesi İstasyon Mahallesi 1360-1361 ve 1353 adalar ve çevresine ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi ve gündemin yedinci maddesinde yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 25.01.2016 tarih ve 28 sayılı Çerkezköy İlçesi Veliköy Mahallesi 132 ve 138 adalar arasına ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

AŞEVİ YERİ TAHSİS EDİLDİ

Daha sonra gündemin en önemli maddelerinden biri olan Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 25.12.2015 gün ve 29 sayılı meri imar planlarımızda sosyokültürel tesis alanına sahip olan Çerkezköy G.M.K.P. Mahallesi 1677 ada 1 parselin 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesinin (d) fıkrası gereğince Aşevi yapılmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisinin müzekkeresinin müzakeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi ve G.M.K.P. Mahallesi 1677 ada 1 parseldeki arsa Büyükşehir Belediyesi’ne Aşevi yapılmak üzere devir olundu.

“VATANDAŞIN HAK KAYBI TALEBİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ”

Aşevi yerinin devrinin ardından gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan Fezair Çoban‘ın 25.12.2015 gün ve bila sayılı Çerkezköy İlçesi Fevzipaşa Mahallesi 734 ada 5 parsele ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hakkındaki dilekçesinin müzakeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Yapılan düzenleme ile parselin güneyden 7 metre olan çekme mesafesi 5 metreye indirildi ve 734 ada 5 parsel ile 734 ada 20 parselde dengeli koşullarda yapılanmanın sağlanması amaçlandı. İlgili gündem maddesi hakkında konuşan AKP Meclis Üyesi Seyithan Caferoğlu, “bu yönde alınacak kararın kişiye özel değil genel şekilde alınması gerekiyor.” demesi üzerine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, “Biz şimdilik vatandaşın hak kaybı talebini değerlendiriyoruz. Komisyonumuz da oy birliği ile bir karar aldı.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ GİDERİLMİŞ OLUYOR”

Gündemin onuncu maddesinde yer alan Kazım Kartal’ın 25.01.2016 gün ve bila sayılı Çerkezköy İlçesi İstasyon Mahallesi 1435 Ada 2 parsele ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hakkındaki dilekçesinin müzakeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddesi ile ilgili yapılan açıklamada, “1435 ada 2 parsel, mer’i 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ayrık nizam 5 kat yapılaşma koşulları tamamlanmış olan konut alanı fonksiyonunda yer alıyor. Ancak yaklaşık 154 metrekarelik kısmı yolda kalıyor. Dolayısıyla vatandaşın mağduriyeti söz konusu. Bu nedenle 10 metre genişliğindeki yolun 7 metre olarak yeniden düzenlenmesi Komisyonun aldığı oy birliği kararıyla uygun görüldü.” İbareleri yer alırken AKP Meclis Üyesi Seyithan Caferoğlu, “Yolu daraltarak suç işlemiş olur muyuz?” sorusunu yöneltti. Caferoğlu’nun sorusuna komisyonda da yer alan bir başka AKP Meclis Üyesi Remzi Garip eline kağıt kalem aldı ve yapılan değişikliği kalemle çizerek anlattı. Garip, “Yol zaten vatandaşın arazisinden geçiyor. Bu şekilde suç işlenmiş olunmuyor, sadece vatandaşın mağduriyeti giderilmiş oluyor.” ifadelerini kullandı.

EK ÖDENEK TALEBİ KABUL EDİLDİ

Daha sonra gündemin on birinci maddesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 20.01.2016 gün ve 54 sayılı 6 milyon TL’lik ek ödenek talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’nu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi ve gündemin 12. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ nün 22.01.2016 gün ve 109 sayılı Belediye’ye Veliköy’de 2 adet daire ve Karaağaç’ta 99 adet parselin satışının görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonları raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

MAKSİMUM GELİR HEDEFLENECEK

Bu gündem maddesi ile ilgili konuşan AKP Meclis Üyesi Remzi Garip, söz konusu parsellerin kendi döneminde oluştuğunu ve satışının bugüne nasip olduğunu belirterek, “Ben de Hikmet Başkanın zamanında oluşan parselleri satmıştım. Benim temennim bu satışların kısım kısım ve açık arttırma ile yapılması ve Belediye’nin maksimum gelir elde etmesi” dedi. Bunun üzerine Belediye Başkanımız Vahap Akay, söz konusu parsellerin satışının gruplar halinde olacağını belirterek, “Bizim de amacımız en yüksek geliri elde etmek” ifadesini kullandı.

DAİRENİN BİRİ MİSAFİRHANE OLARAK KULLANILACAK

Söz konusu gündem maddesi ile ilgili söz alan Meclis Üyelerinin bazıları Veliköy Toplu Konutlarında bulunan Çerkezköy Belediyesi’ne ait 3 daireden birinin misafirhane olarak kullanılmasını ve ikisinin satışının yapılmasını önerirken, bazıları ise üçünün de satışı yönünde görüş bildirdi. Yapılan müzakereler sonucunda 2+1 dairenin misafirhane olarak kullanılmasına ve 2 adet 3+1 dairenin satışının yapılmasına oy birliği ile karar verildi. Belediye’ye ait taşınmazların satışının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 22.01.2016 gün ve 108 sayılı 4 adet Belediye hisselerinin satılması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Bu gündem maddesiyle ilgili de konuşan AKP Meclis Üyesi Remzi Garip, “1 dairenin misafirhane olarak bırakılması iyi olmuş. Belediyeyi denetlemeye sık sık müfettişler gelecek. Onları burada misafir edebiliriz.” ifadelerini kullandıktan sonra Garip’e cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Müfettişler istedikleri zaman gelebilir ve diledikleri incelemeleri yapabilirler. Biz onları en iyi şekilde ağırlarız.” diye konuştu.

6 ADET YER 6 YILLIĞINA KİRALANACAK

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Meclis toplantısı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ nün 26.01.2016 gün ve 125 sayılı LPG tüpü depolama alanı kiralama süresi hakkındaki müzekkeresinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edilmesi ile sona erdi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclis Üyelerine verilen bilgide Hayvan Barınağı’nın doğusunda yer alan LPG tüpü depolama alanında 10 adet 500’er metrekarelik yerden 4 tanesinin dolu olduğu belirtilerek, 6 adet yerin 6 yıllığına kiraya verilmesine karar verildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Meclis toplantıları tamamlandı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.