‘Aşmak İçin Hareket’ projesi tanıtıldı

Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen ‘Aşmak İçin Hareket’ projesi için tanıtım programı düzenlendi

‘Aşmak İçin Hareket’ projesi tanıtıldı
07 Eylül 2015 Pazartesi 08:47

TANITIM PROGRAMI DÜZENLENDİ

‘Aşmak İçin Hareket’ projesi kapsamında Namık Kemal Bulvarı Kumlu Geçit Mevkii Belediye Spor Tesisleri’nde tanıtım programı düzenlendi Engelli-engelsiz bireylerin birlikte katılımıyla gerçekleştirilen ‘Aşmak İçin Hareket’ projesi tanıtım programına Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş, Beyazay Derneği Genel Başkanı ve AK Parti eski milletvekili Lokman Ayva, Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Çerkezköy Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Metin Aysal, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Nurten Pandir, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Seyithan Caferoğlu ve Ayhan Çitil, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve davetliler katıldı.

4 DALDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Türkiye Beyazay Derneği’nin tanıtımının ardından konuşan Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, “futbol, basketbol, masa tenisi ve resim olmak üzere 4 dalda çalışmalarımız devam ediyor. Projenin amacı engelli ve engelsiz çocukların birlikte spor yapmalarını ve onların kaynaşmasını sağlamak. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, ana sponsor olan Özel Optimed Hastanesi ve tüm sponsorlara teşekkür ediyorum” dedi.

BİR ARAYA GELMEK LAZIM

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ise yaptığı konuşmada, “insanların farkları ile bir araya gelerek geleceğe yelken açması anlamına gelen bu kampanyanın Avrupa’da ilk kez Türkiye’de uygulanıyor. Sorunları, psikolojik sorunları, ön yargıları aşmak için hareket zamanı geldi. Engellilik birbirini tanımamaktan kaynaklanıyor. Engelli ve engelsizlerin birbirini tanımalarını sağlamak lazım. Etkin ve kesin sonuç almak için bir araya gelmek lazım” diye konuştu.

ÖN YARGILAR KALKACAK MUTLU İNSANLARIN TÜRKİYE’Sİ OLUŞACAK

Ayva konuşmasının devamında ise, “En faydalı etkinliklerle bir araya gelmek gerektiği düşüncesi ile cumhurbaşkanına gittik ve cumhurbaşkanının talimatı ile ertesi gün süreç başladı. Kaymakamımızın özel gayretleri ile Çerkezköy Türkiye’de önemli bir sayfa açacak. Valimiz de bize sahip çıkacak ve Tekirdağ’ Türkiye’nin bir numarası yapacağını düşünüyoruz. Bu proje ile insanlar arasındaki önyargılar kalkacak, mutlu insanların Türkiye’si oluşacak” açıklamasında bulundu.

BU İŞLERE KATKI SAĞLAMALIYIZ

Engellilerin sorunlarını her ortamda, her yerde uygun üslupla söylemenin herkesin görevi olduğunu ifade eden Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, “Bunu, işin içinde olan engelliler daha iyi ortaya koyacaktır. Türkiye nüfusunun yüzde 12.29’unu engelliler oluşturuyor. Onların engelli olmaları, toplumun dışında olmalarını gerektirmiyor. Yapılan düzenlemelerle engellilerin de eşit yurttaş olduğu ortaya konuldu. Aramızda düşünce engelliler vardır. Onlar da olacaktır. Uzaktan engellileri tanımak önemli değil. Asıl tanımak onlarla aynı ortamda bulunmaktır. Bu noktada Çerkezköy’de güzel bir evimiz var. Türkiye’de örnek. O derneğin de örnek bir tesis olarak gezilmesi lazım. Bu tür tesisleri artırmamız, geliştirmemiz gerekiyor. Sponsorların bunu sadece bir sosyal sorumluluk projesi olarak değil, bir görev olarak ele alması ve bütçelerinden belirli orandaki imkanları bu tesislere ayırması faydalı olur. Hem görme engellileri hem de diğer engellileri toplumun bütünü olarak görmek gerekiyor. Umarım bu proje gözümüzü daha da açar. Hepimiz bir engelli adayı olduğumuzu unutmadan bu işlere katkı sağlamalıyız” dedi.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Vali Salihoğlu’nun konuşmasının ardından projeye katkı sağlayanlara plaket takdim edildi. Projenin ana sponsoru olan Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan’a plaketini Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu verirken, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a da plaketini Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva takdim etti.

TOPLUMUN YÜZDE 12’Sİ ENGELLİLERDEN OLUŞUYOR

Plaket takdiminin ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Türkiye Beyazay Derneği tarafından Cumhurbaşkanlığının destekleri ile engelli ve engelsiz çocukların birlikte spor yapmalarını sağlamak, onları sporla tanıştırmak amacıyla Çerkezköy’de 4 ay boyunca Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile 4 branşta çocuklara eğitim verildi. Bu proje kapsamında basketbol, masa tenisi, futbol, masa tenisi ve resim dallarında düzenlenen eğitimlere 48 öğrencimiz katıldı. Resim kursu Atatürk İlkokulu’nda, basketbol ve masa tenisi kursu Kapalı Spor Salonu’nda, futbol kursu da şehir stadında verildi. Hepimiz birer engelli adayıyız. Toplumun yüzde 12’si engellilerden oluşuyor. Bu nedenle bu tür çalışmalar son derece önemli” diye konuştu.

BİRLİKTE MAÇ YAPTILAR

Türkiye Beyazay Derneği’ni ve tüm dernek yönetimini tebrik eden Kubilay, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ve projeye destek veren sponsorlara da teşekkür etti. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’a plaket verirken, sponsor olan Cazgır Organizasyon’dan Uğur Özcan’da Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş tarafından plaket verildi. Sponsorlardan Selin Güzellik Merkezi sahibi Selin Küçükateş’e de plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve protokol üyeleri engelli ve engelsiz çocuklarla birlikte maç yaptı. Maçta renkli görüntüler ortaya çıktı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.