As’tan servis kooperatiflerine uyarı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası başkanı Mustafa As, dün odada Çerkezköy’de faaliyet gösteren servisleri kooperatif, başkanları ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan As, UKOME’nin belirlediği öğrenci servis ücreti dışında velilerden ayrı bir ücret talep edilemeyeceğini aksi takdirde velilerin durumu kooperatif başkanlarına ve şoförler odasına şikayet etmelerini istedi.

As’tan servis kooperatiflerine uyarı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
29 Ağustos 2019 Perşembe 13:20

FİYATLAR AÇIKLANDI
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, yeni eğitim ve öğretim yılı öğrenci servis ücretlerini açıkladı. Buna göre 2019 yılı için en düşük servis ücreti 160 TL. 2020 yılında ise bu fiyatlara yüzde 10’luk bir artış yansıyacak.  Oda Başkanı Mustafa As, “Servis ücretleri her yıl eğitim ve öğretim yılı açılmadan önce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından (UKOME) belirliyor. Öğrenci servis ücretleri tarifesi geçen yıla göre yakıta ve diğer giderlere gelen zamma göre yaklaşık yüzde 10 zamlı olarak belirlenmiş. Buna göre Çerkezköy ve Kapaklı ilçemizde 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında öğrenci servis tarifesine göre öğrenci taşımacılığı yapmaları gerekmektedir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi il geneli öğrenci servis tavan ücreti kısa mesafe 0,3 kilometre için 2018-2019 160 TL, 2019-2020 arası 175 TL. Orta mesafe 3.8 kilometre için 2018-2019 için 180 TL, 2019-2020 için 200 TL. Uzun mesafe 8.15 kilometre için 2018-2019 için 210 TL, 2019-2020 için 230 TL ücret alınacak. Ayrıca 15 kilometreden sonra kilometre başına 450 TL rehber personel ücreti, öğrenci başına 40 TL olarak belirlenmiştir.” dedi.
“KURALLAR UYMAK ZORUNDASINIZ”
Belirlenen fiyata esnafın tamamının uymasının zorunlu belirten As, “Belirlenen fiyat tariflerine öğrenci servis taşımacılığı yapan esnafın tamamının uyması zorunludur. Fiyat tarifesi dışında ücret talep eden esnafımız olursa velilerin veya öğrenciler şube yetkileri kooperatiflere, yönetimine veya şoförler odasına şikayetlerini yapabilirler. Öğrenci velilerimiz çocuklarını servislere kayıt yaptırırken seçici olmaları gerektiğini, bu işi profesyonel olarak yapan kooperatiflere veya kişilere yaptırsınlar. Araçlarında J plaka serisinden olmalarına dikkat etsinler. Esnafımızı kaliteli ve güvenli taşımacılık yapmak adına gün geçtikçe araçlarını sürekli modellerini yenilemektedirler. Bu durumda esnafımızın işine gösterdiği ciddiyeti ve önemli beraberinde getirmektedir. Böylelikle hem kaliteli hem de güvenli bir öğrenci servis taşımacılığı öne çıkararak öğrencilere ve velilerimize hizmetini sunarak sorunsuz bir sezon geçirmelerini en büyük hedefimizdir. Şoförlerimiz Halk Eğitim Merkezi’nden belge ve ayrıca hastanelerden heyet raporu da almalıdırlar. Yeni Eğitim ve Öğretim yılımızın öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.