Atamızı anacağız

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. Yıl dönümünde yarın düzenlenecek çeşitli törenlerle anılacak

Atamızı anacağız
09 Kasım 2017 Perşembe 15:00

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLANACAK

Anma programı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek çelenk sunumu ile başlayacak. Çerkezköy Kaymakamlığı’nın anma programına göre Çelenk Sunma töreni saat 08.45’te başlayacak. Saat 08.30’da Çerkezköy Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ile Belediye Başkanlığı’na ait çelenkler Cumhuriyet Meydanı’ndaki alanda hazır bulundurulacak. Törene kurum ve kuruluşların amir, müdür ve başkan veya temsilcileri kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olarak katılacak.

CUMHURİYET MEYDANI’NDA DÜZENLENECEK

Çerkezköy Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören alanını hazırlayarak, bayraklarla donatacak. Garnizon Komutanlığı’nca tören içim Merasim Bölüğü hazır bulundurulacak. Çelenkler, Çerkezköy Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından törenle Atatürk Anıtı’na sunulacak. Sonrasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulacak.

2 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU

Saat 09.05’te sivil savunma sireni, şehir içindeki resmi ve özel tüm motorlu araçların korna sesleri ile birlikte törene katılanlar ve tüm vatandaşlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulunacak ardından da İstiklal Marşı okunacak.

HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE DEVAM EDECEK

Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreni için ses yayın cihazının hazırlanması Çerkezköy Belediye Başkanlığı tarafından sağlanacak. Pakize Narin Anadolu Lisesi'nden 75 öğrenci öğretmenleriyle birlikte 08.30’daki Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende hazır bulunacaklar. Çelenk sunma töreni sunuculuğunu Pakize Narin Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Harun İlyas Karaca, Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılacak törende de sunuculuk görevini Pakize Narin Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nurdan Verep yapacak. Çerkezköy Merkez Komutanlığı’ndan bayrak töreni için yeteri kadar asker görevlendirilecek.

ORATORYA SAHNELENECEK

Anma programına Halk Eğitim Merkezi’nde devam edilecek. Anma programına katılacaklar saat 09.50’de Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yerlerini alacaklar. Buradaki programa saat 10.00’da başlayacak. Saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. Sonrasında günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okunacak. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini verilmesi ardından program Atatürk'ün sevdiği şarkılar adlı koro ve efe gösterisi ile devam edecek. Sonrasında anma programı tamamlanacak. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Pakize Narin Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Onur Çeşmeli yapacak. İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’nca çelenk sunma töreni ve Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapılacak Anma Programlarında sağlık ekibiyle tam donanımlı bir ambulans hazır bulundurulacak.
d
OKULLARDA YAPILACAK ANMA TÖRENİ

10 Kasım Cuma günü bütün okullarda Atatürk’ü anma programı düzenlenecek. 10-14 Kasım Atatürk Haftası kapsamında okullarda etkinlikler düzenlenecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.