Atatürk Viyadüğü çalışmaları Pazar günü başlıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Atatürk Viyadüğü Yaya Yolu Genişletme Projesi’nin yapım çalışmaları 17 Ekim Pazar günü başlıyor.

Atatürk Viyadüğü çalışmaları Pazar günü başlıyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
15 Ekim 2021 Cuma 11:36

Proje kapsamında; halihazırda yetersiz kalan tretuvar genişlikleri 1,60 m'den 2,50 m'ye çıkarılacak. Köprü üzerinde sonradan ilave edilmiş 50 cm'lik çelik konsol kaldırılarak köprü döşemesinin dış sınırından 1,40 m'lik ilave betonarme konsol yapılarak tretuvar genişlikleri 2,50 m'ye çıkarılacak.

NET 2 M OLACAK

Tretuvar üzerine eklenecek ve yeni yapılacak aydınlatma, oto korkuluk ve yaya korkulukları imalatlarından sonra tretuvar genişliği 80 cm’den net 2,00 m’ye çıkacak.

Ayrıca, köprü üstyapısında herhangi bir drenaj sistemi bulunmadığından belirli aralıklarla üst yapıda garguylar teşkil edilerek drenaj sistemi de yapılacak.

KAYMAKLIK BİNASI TARAFINDAN BAŞLAYACAK

Çalışmalara Kaymakamlık binası tarafından başlanacak olup trafik akışı park tarafındaki iki şeritten gidiş geliş olarak sağlanacaktır. Orta refüj oto korkulukları arkasında yayalar için 1,5 m servis yolu ayrılacak, yüklenici firma tarafından çalışma sahasına girilmesini engellemek için paneller ile gerekli tedbirler alınacak.

Proje kapsamında Atatürk Viyadüğü’nde trafik akışının kontrollü olarak sağlanacağını belirten Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay, araç sürücülerinin alternatif güzergah olarak Mezbaha Kavşağı ile Emniyet Müdürlüğü Kavşağı’nı kullanabileceklerini açıkladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.