Atatürk Viyadüğü yaya geçidi İhalesi iptal oldu

Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi tarafından daha önce 03 Mayıs 2021 tarihinde ihaleye çıkarılacağı duyurulan Atatürk Viyadüğü yaya yolu genişletme işinin ihalesi iptal edildi.

Atatürk Viyadüğü yaya geçidi  İhalesi iptal oldu
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
05 Mayıs 2021 Çarşamba 18:30

İhalenin iptal gerekçeleri arasında, viyadüğün genleşme derzlerinin de sorunlu olması nedeniyle bu alanda da iyileştirme yapılması gerektiği belirtildi.
Çerkezköy Belediyesi tarafından oluşturulan yaya geçidi projesinin, derz geçişleri de dikkate alınarak tekrardan yapılacağı, Atatürk Viyadüğü ana projesinin bir an önce Büyükşehir”e ulaşırılması gerektiği bilgisine ulaşıldı.
Viyadüğün ilk projesi Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşır ulaşmaz hızlı bir şekilde yeniden projelendirme yapılacağı ve 2-2,5 aylık bir zaman diliminde yeniden ihaleye çıkılacağı belirtildi.
2019 yılının son çeyreğinden bu yana proje çalışmaları yapılan ama bir türlü hayata geçirilemeyen Atatürk Viyadüğü yaya yolu genişletme işi böylelikle yine başka bir zamana kalmış oldu.
Eylül 2019’da  Çerkezköy Belediyesi tarafından tasarımı ve avan projesi tamamlanan Atatürk Viyadüğü Yaya Yolu genişletme projesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Proje Daire Başkanlığı'na gönderilmiş fakat proje beğenilmemişti.
Sonrasında Büyükşehir Belediyesi tarafından proje çalışması yapılmış bu defada yapılan genişletme çalışması mevcut hale yakın bulunmuş ve en sonunda üzerinde müteabık kalınan bir proje ile ihaleye çıkılacağı ilan edilmişti. Gelinen aşamada araçların geçiş yolunda olan derz geçişlerinin de sorunlu olduğu ve yaya geçişleriyle birlikte buralarında iyileştirmeden geçmesi gerektiği öğrenildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.