Atilla Can Almanya'da Ebru'yu tanıtacak

Ebru sanatçısı olan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can'a Almanya'dan davet geldi. Türkiye'nin Berlin Büyükçelçiliği düzenleyeceği Türk-İslam sanatlarının tanıtım programına katılacak olan Atilla Can, burada geleneksel ebru sanatımızı tanıtacak

Atilla Can Almanya'da Ebru'yu tanıtacak
05 Temmuz 2014 Cumartesi 07:49

Kültür ve Sosyal İşlerden sorumlu Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcılığı görevine bir süre önce getirilen ebru sanatçısı Atilla Can'a Almanya'dan Türk Büyükelçiliği davetiye gönderdi. Atilla Can, Büyükelçiliğimizin düzenleyeceği  Türk-İslam sanatlarının tanıtımı programında ebru sanatını anlatacak.
ALMANYA'DA EBRU ANLATACAK
Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği tarafından 5 Temmuz 2014 tarihinde düzenlenecek olan Türk-İslam Sanatlarının Tanıtımı Programı'na ebru sanatçısı ve Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can da davet edildi.
 Kültür Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı nezaretinde Berlin Büyükelçiliği'nce yapılan davette ayrıca Türkiye'den bir de hat sanatçısı programa çağrıldı. Almanya davetiyle ilgili bilgi aldığımız Atilla Can, "Berlin Büyükelçiliğimiz 5 Temmuz 2014 tarihinde Türk-İslam Sanatları'nın Tanıtımı adlı bir program düzenleyecekmiş. Bu programa Türkiye'den ebru ve hat sanatını anlatmak için iki kişi davet etmişler. Bu davetlerden biri de bana yapıldı. Yarın davete iştirak etmek için Almanya'ya gideceğim" dedi.
Berlin Büyükelçiliği'nin isteği ve Kültür Bakanlığı'nın yönlendirmesi üzerine Almanya'ya giden Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı olan ebru sanatçısı Atilla Can, yolculuk öncesi "Geleneksel kağıt süsleme sanatlarımızdan olan ebru sanatını tanıtıp bilgilendirme yapacağım. Ebru dünyada su içerisinde yapılan tek sanat olması açısından dünya ülkeleri arasında büyük bir ilgi ve rağbet görüyor. Bu kapsamda ebru sanatımızı yabancı kültürlere tanıtmak, kültür elçiliği yapmak adına Berlin'e gidiyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.