Ayçiçeği avans alım fiyatı açıklandı

Trakya Birlik Genel Müdürlüğü Ayçiçeği avans alım fiyatını geçtiğimiz gün yazılı bir açıklama yaparak açıkladı.

	Ayçiçeği avans alım fiyatı açıklandı
20 Ağustos 2007 Pazartesi 08:31

Trakya Birlik Genel Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada Ayçiçeği avans alım fiyatının kilo başına 0.68 YTL olduğunu belirterek şunlara yer verdi;

"Türkiye bitkisel yağlar tüketiminde ayçiçeği yağının %65-70 civarındaki payı ve %40 civarındaki yüksek yağ oranı ile yağlık ayçiçeği Ülkemizin en önemli yağlık tohumudur.

Ülkemizde üretilen ayçiçeğinin yıllara göre değişmekle birlikte %50-70 oranındaki miktarı Birliğimizce mübayaa edilmektedir.

2007/2008 sezonu Türkiye yağlık ayçiçeği üretiminin 750-800 bin ton seviyelerinde gerçekleşmesi beklenmektedir.

Birliğimizce 2001/2002 işyılından bu yana ayçiçeği alımlarında Avans fiyat uygulanmaktadır. Birliğimizce Avans Alım Fiyatı açıklanmasının nedeni, piyasada fiyatların açıklanan avans alım fiyatının altına düşmesinin engellenmesi ile alınacak tedbirlere bağlı olarak üretici lehine gelişen fiyatlar doğrultusunda üreticinin eline geçen fiyatın arttırılmasına olanak sağlamaktır. Trakya Birlik Yönetim Kurulu olarak amacımız; üreticinin alın terinin gerçek değerini bulması, üretimin teşvik edilerek devamının sağlanması, bitkisel yağda dışa bağımlılığımızın azaltılarak ithalat yapılan ülkelerin üreticilerine aktarılan kaynakların Türk çiftçilerine aktarılmasını sağlamaktır.

Bu amaç doğrultusunda Yönetim Kurulumuzca; Hükümetimiz nezdinde gerekli girişimler yapılmış olup, girişimlerimiz devam etmektedir.

Ayçiçeği üreticisi adına sürdürdüğümüz girişimlerde Hükümetimizin gösterdiği yakın ilgiye şükranlarımızı sunuyoruz.

Birliğimize bağlı 48 Kooperatifimize ait 133 Alım Merkezinde devam eden ayçiçeği alımlarında bugün itibabariyle 3.596 ton ayçiçeği mübayaası gerçekleştirilmiştir.

Tüm bu bilgilerin ışığında, 2007/2008 işyılı yağlık Ayçiçeği Avans Alım Fiyatı 0,680YTL/KG (680.000.- TL/KG) olarak belirlenmiştir.

Ayçiçeği ürünü bedeli ödemeleri peşin olarak yapılacaktır.

Birliğimiz bugün itibariyle 350-400 bin ton ayçiçeği ürünü alabilecek finansal güce sahiptir. Ayçiçeği Alım Kampanyamızın Birliğimiz ve ortaklarımıza hayırlı olmasını temenni ederiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.