Ayçiçek kıymete bindi!

Trakya çiftçisinin en önemli geçim kaynaklarından bir tanesi olan ayçiçek, kuraklık nedeni ile bu yıl geçtiğimiz yıla göre %50-60 oranında değerlendi.

Ayçiçek kıymete bindi!
27 Ağustos 2007 Pazartesi 08:33

TAVAN YAPTI

Geçtiğimiz yıl kilogramı 0,50 Ykr civarında olan ayçiçeği bu yıl Trakya Birlik tarafından 0,68 Ykr'ye alınırken, serbest piyasada ayçiçeğin 0,80-0,85 Ykr arasında alıcı bulduğu öğrenildi. Özellikle ayçiçek borsalarının olduğu yerlerde ayçiçeklerin büyük bir kısmı Trakya Birlik yerine tüccara satılırken, ayçiçek fiyatlarının bu kadar yükselmesi Trakya çiftçisinin yüzünü güldürdü.

PARA ETTİ AMA MAHSUL YOK

Çiftçinin ürününün ilk defa para ettiğini belirten çiftçiler, "Ürünümüz ilk defa para etti fakat bu seferde mahsul yok. Sıcak havalar ve kuraklık nedeni ile ayçiçek tarlalarımızda ürün kaybımız %50-60 civarında oldu. Geriye kalan ürün ise para etse ne olur, etmese ne olur?" dediler.

VEKİLLERE ÇAĞRI

Kuraklık nedeni ile Trakya'nın tarımda afat bölgesine alınmasını ve zararlarının karşılanmasını isteyen bölge çiftçileri, "Tüm Trakya milletvekillerinin bu konuda el ele vererek, gönül brliği yaparak Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ı afet bölgesi kapsamına aldırmalarını istiyoruz. Eğer afet bölgesi kapsamına alınırsa zararlarımızın önemli bir kısmı karşılanır" dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.