Aydeniz: Termik santralin yapılmasından yana değiliz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’in çağrısına kayıtsız kalmayarak MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek termik santral hakkındaki tereddütlerini dile getirdi. Çerkezköy – Kapaklı sınırları içerisinde yapılması planlanan kömürlü termik santral hakkında fikirlerini Başkan Akay’a ileten Aydeniz, “Termik santralin yapılmasından yana değiliz, milli enerjiden yanayız. Devlet ‘Geri dönüşü yok, illa ki yapılacak’ derse; en iyisini ve uzağa yaptırmanın çaresine bakacağız” dedi.

Aydeniz: Termik santralin yapılmasından yana değiliz
15 Mart 2018 Perşembe 09:28

SADECE BU KÖMÜRÜN TOZU BİLE ÇERKEZKÖY’Ü MAHVEDECEK
Ziyarette Yatağan ve Afşin termik santralleriyle ilgili gözlemlerini anlatan Başkan Akay, “Termik santralle ilgili tereddütlerim var. Termik santralde kömürü hangi su ile yıkayacaklar. ÇED raporunda suyun Ayvacık Barajı’ndan ve Meriç Nehri’nden kullanılacağı ifade edilmiş. Ayvacık Barajı’nın suyu yetersiz ve Meriç Nehri’nden de buraya su getirmek ise imkansızdır. Yine dönüp dolaşıp Çerkezköy’ün yer altı suyunu kullanacaklar. Çerkezköy’de su 150 metreden çıkıyor. Çerkezköy’ün zaten yer üstü suyu yok, yer altı suyumuzu da kullandıklarında ciddi bir su sıkıntısı yayacağız. Kömürün yıkanmasının ardından çıkan suyu nereye boşaltacaklar? ÇED raporunda bununla ilgili bir açıklama yok.  Kömürü açık alanda depolayacaklar. Sadece bu kömürün tozu bile Çerkezköy’ü mahvedecek. Kömürün yüzde 35’i cüruf. Bunu ne yapacaklar?” dedi.
SAHA DÖRT DÖRTLÜK YAPILSA BİLE ZAMANLA ESKİYECEKTİR
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Bu saha dört dörtlük yapılsa bile zamanla eskiyecektir. Bu işin doğasında var. Buraya termik santral yapılmaya başlandığında insanlar buraya gelmekten vazgeçecek, buradan ise gitme imkanı olanlar ise çekip gidecektir. Arkamızda 4 tane Organize Sanayi Bölgesi var. Nefes aldığımız tarafa da termik santral yerleştirmek istiyorlar. Bu mesele burada yaşayanların meselesidir. Burada yaşayan, çocuğu burada okula giden birisi olarak termik santralin Çerkezköy’e zerre kadar faydasının olmayacağını biliyorum. Bugün termik santral yapılsın diyenler yarın vebal altında kalacak” dedi.
TERMİK SANTRALİN YAPILMASINDAN YANA DEĞİLİZ
Ziyaretten dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür eden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, termik santral konusunda yanlış anlaşıldıklarını kaydetti. Aydeniz “Bizler de burada yaşıyoruz, çocuklarımız burada okula gidiyor. Termik santralin zararlarını da araştırıyoruz. Su meselesi Türkiye’nin, dünyanın gelecekteki en önemli sorunu olacak. Termik santralin yapılmasından yana değiliz, milli enerjiden yanayız. Devlet ‘Geri dönüşü yok, illa ki yapılacak’ derse, en iyisini ve uzağa yaptırmanın çaresine bakacağız. Enerjiye ihtiyacımız var ama insan sağlığı birinci önceliğimiz” diye konuştu.
ÖNCELİĞİMİZ İNSAN SAĞLIĞIDIR
Devletin enerjide dışa bağımlı olmaması gerektiğini kaydeden Aydeniz “Allah devletimize zeval vermesin. Çanakkale Çan’daki tesisi gezdik fakat burayla alakalı izlenimlerimizi kimseyle paylaşmadık. Biz milli enerjiden yanayız ancak önceliğimiz insan sağlığıdır. Biz istiyoruz Türkiye’nin ne kaynağı varsa kullanılsın ama doğru kullanılsın, doğru yerde kullanılsın. Termik santral olur, baraj olur, nükleer santral olur, bunların hepsi tartışılır. Eğer bakanlık geri adım atmazsa ‘Yapılacak’ derse Almanya’da, Hollanda’da, Norveç’teki santralleri gezelim. Gelip ‘Yapacaksanız bunu yapacaksınız’ diyelim” açıklamasında bulundu.
BU MESELE ÇERKEZKÖY’ÜN MESELESİDİR
Basın mensuplarının “İlçe Başkanlarıyla termik santral konusunda bir araya gelir misiniz?” sorusu üzerine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu mesele Çerkezköy’ün meselesidir. Bu konuyla ilgili herkesle bir araya gelip fikir alışverişinde bulunabilirim. Termik santralle ilgili tereddütlerim var bunu herkesle paylaşabilirim” cevabını verdi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.