Ayfer Dönmez;Hükümet emekliyi eziyor

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Ayfer Dönmez hükümetin emeklilere haksızlık yaptığını belirterek, emekli maaşlarının yetersiz olduğunu belirtti.

Ayfer Dönmez;Hükümet emekliyi eziyor

Hükümetin yaptığı % 10'luk zammı, aynı oranda sağlık sigortası primi olarak geri aldığını belirten CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Dönmez, emeklilerin ay sonunu getiremediklerini iddia etti. RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Hükümetin verdiği %10'luk zammı aynı şekilde geri aldığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Ayfer Dönmez, "2 Şubat 2008 Çarşamba günü yayımlanan Resmi Gazetede ; esnaf sanatkarlar ve diğer bağımsız çalışanlar Sosyal ve Sigortalar Kurumu'ndan aylık almakta olanların aylıklarından, 01.01.2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere %10 oranında sağlık sigortası primi kesilmesi; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 07.01.2008 tarihli ve 1963 sayılı yazısı üzerine, 1479 sayılı Kanun gereği 7. maddesine gore, Bakanlar Kurulu'nca 17.01.2008 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Şimdi bu Hükümete ve kamuoyuna bir kişi neden emekli olur diye sormak istiyorum! Bir kişi yaklaşık 20 - 25 yıl çalışır ki bu süre daha da uzayabilir, yaşlandığında bir güvencesi olsun ve ömrünün geri kalanını rahat ve huzur içinde, kimseye muhtaç olmadan yaşayabilsin diye emkeli olur.

Türkiye'de emeklilerin maaşlarının açlık sınırında olduğu maalesef acı bir gerçektir. Ama bizler azla da yetinebilen bir toplum olduğumuz için alınan maaş yetmese de buna da şükür deriz. Elbette şükretmeliyiz. Şükretmek insani bir yaklaşımdır. Ama bu insanlar çalışma süreleri boyunca, dişiyle, tırnağıyla emekli olmayı hak etmişlerdir.

BU PRİM ÇALIŞIRKEN ZATEN ÖDENİYOR!

Ne yazık ki AK Parti Hükümeti emeklilere verdiğini söylediği zammı, %10 Sağlık Sigortası Primi kesintisiyle aynı oranda geri almıştır. Bir eliyle verdiğini, emekliler bunu göremeden diğer eliyle geri almıştır. Emekliler, Sağlık Sigortası primlerini çalışma süreleri boyunca zaten ödemişlerdir. Ödedikleri primlerini neden tekrar ödemek zorunda olsunlar? Bu nasıl bir anlayıştır? Aldıkları maaşla ay sonunu getiremeyenler bir de ödedikleri primleri tekrar ödeyecekler. İşte AK Parti Hükümeti'nin anlayışı bir kez daha kendini göstermiştir. Birilerine muhtaç olmadan yaşamayı imkansız kılmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bir sadaka toplumu yaratarak, verdikleri kömür ve erzağa insanları muhtaç kılıyorlar.

ULUSAL BASIN DUYARSIZ KALDI

Ne yazık ki bu haber, Türkiye'deki büyük medya kuruluşlarının hiçbirinde yer almamıştır. Bu konu şu anda en büyük (!) meselemiz olan türbandan çok daha önemlidir. İşte ülkemizdeki gerçeklerden sadece bir tanesi. AKP Hükümeti, her ne kadar gündemi başka konularla meşgul edip, toplumdan gerçekleri saklamaya çalışsa da, bunu başaramayacaklardır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, en yakın takipçileriyiz" şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.