Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy’de yapmayı planladığı çalışmalar konusunda suskunluğunu korumaya devam ediyor. Yatırımlar gecikmeye devam ettikçe Çerkezköylü vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını sorgular oldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın Çerkezköy’de katıldığı her programda Çerkezköy’ün önemine değinen konuşmalar yaptığını belirten vatandaşlar iş icraata gelince Albayrak’ın sessiz kaldığı yönünde sitemlerini dile getiriyor. Çerkezköy halkının bu şikayetleri Ziya Paşa’nın ünlü beyitlerinden birini akla getiriyor: “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz / Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.”

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
26 Ekim 2016 Çarşamba 16:33

ÇOK LAF AZ İŞ

İçlerinde, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın seçim beyannamesinde de yer alan Çerkezköy yatırımlarının gecikmesi, Çerkezköylü vatandaşların sitemleriyle karşı karşıya. Başkan Albayrak’ın her fırsatta, Çerkezköy’ün önemine değinen konuşmaları, 11 ilçe içerisinde Çerkezköy’ün ayrı bir yeri olduğu söylemleri ilk başlarda vatandaşları sabırlı olmaya sevk ederken, Çerkezköylü’ler artık hizmet beklediklerini ifade ediyor.

Çerkezköy’e bir türlü gelemeyen yatırımlar için suskunluğunu bozan vatandaşlar, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Çerkezköy için çok güzel şeyler söylüyor ama bunlar sadece lafta kalıyor. Büyükşehir Belediyesi ‘çok laf, az iş’ prensibine bağlı bir şekilde Tekirdağ’da iktidarını sürdürmeye devam ediyor. Merkez ilçe belediyesi olan Süleymanpaşa özellikle başta olmak üzere diğer ilçelere pozitif ayrımcılık uygulanıyor.” ifadelerini kullandı.

PRESTİJ CADDESİ 2016’DA TAMAMLANACAKTI

Yatırımların son durumlarına bakıldığında Çerkezköylü vatandaşların Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne yöneltmiş olduğu sitemlerin pek de haksız olmadığı ortaya çıkıyor. 11 İlçede 11 Prestij Caddesi projesi kapsamında Çerkezköy’de Namık Kemal Bulvarı’nın prestij caddesi olacağı; proje kapsamında bu bulvarda asfalt, kaldırım ve orta refüj düzenlemelerinin yapılması gerektiği kamuoyunca bilinen bir mesele. 2016 yılı içerisinde tamamlanması planlanan bu proje ile ilgili henüz herhangi bir çalışma başlamış değil. Proje kapsamında bazı ilçelerde çalışmaların tamamlandığını, bazılarında ise devam ettiğini kaydeden vatandaşlar Çerkezköy’de neden hala bir hareketlilik olmadığını sorgular hale geldi.

KAPALI YÜZME HAVUZUNUN DÜĞMESİ BOZUK ÇIKTI

Öte yandan 26 Mayıs 2016’da tamamlanan ‘Çerkezköy Belediyesi İmar Sahası Taşkın Koruma İşi’nin töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kapalı Yüzme Havuzumuzun düğmesine bugün basıyoruz. Çerkezköy’e hayırlı olsun.” demişti. Aradan tam 5 ay geçmesine rağmen yüzme havuzuyla ilgili herhangi bir gelişme yok. Vatandaşlar, 5 ay önce düğmesine basılan bir projede neden hala somut bir adım atılmadığını merak ediyor.

KÜLTÜR MERKEZİ SUSKUNLUĞUNU KORUYOR

Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından Çerkezköy halkının heyecanla beklediği en büyük projelerden biri olan Kültür Merkezi de suskunluğunu koruyan bir diğer konu. Ha yapıldı ha yapılacak denilirken Kültür Merkezi’nin proje çalışmasının devam ettiği edinilen bilgiler arasında. 10 Kasım’da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri’ne teslim edilmesi öngörülen projenin akıbeti akıllardan çıkmayan başka bir mesele.

BÜYÜKŞEHİR’DE TAŞ BİTMİŞ

Hatırlanacağı üzere Kent Park projesi kapsamında Adnan Kahveci Parkı’nda bir ara temizleme çalışmaları yapılmıştı. Projenin devamında alana yürüyüş yolları, oturma grupları, çocuk oyun grupları, spor grupları yerleştirileceği belirtilmişti fakat Adnan Kahveci Parkı temizlenip öylece bırakıldı. Edinilen bilgilere göre Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde taş kalmamış. 30 Ekim’de gerçekleşecek olan taş ihalesinin ardından çalışmaların ne denli hızlanacağı merak konusu.

SÖYLENİLENLERİN YARISI KADAR İCRAAT YOK

Söz verilen yatırımların akıbeti böyle olunca Çerkezköy halkı da haklı olarak Büyükşehir Belediyesi’ne sitem ediyor. Çerkezköy’ün ‘üvey evlat’ muamelesi gördüğünü savunan vatandaşlar ‘Konuştuklarının yarısı kadar iş yapsalardı Çerkezköy şu anda bambaşka bir yer olurdu” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.