B. Yoncalı'da 2. Etap'ta başladı  

Büyükyoncalı Belediyesi'nin hayata geçirdiği Toplu Konut Projesi'nin 2. Etap'ının temeli atıldı. 240 konutluk 1. Etap'ı başarı ile tamamlayan Büyükyoncalı Belediye Başkanı Nureddin Yılmaz, 200 konutluk 2. Etap'ın da zamanında tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

B. Yoncalı'da 2. Etap'ta başladı  
15 Mart 2008 Cumartesi 00:00

ZAMANINDA BİTECEK

Büyükyoncalı Belediyesi'nin öncülük ettiği Toplu Konut Projesi'nin ilk etabında yer alan 240 konutun hak sahiplerine zamanında bitirilerek, teslim edildiğini belirten Büyükyoncalı Belediye Başkanı Nureddin Yılmaz, "İkinci Etap'ta yer alan 200 konutta 2 yıl içinde tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edilecek" dedi.

2. ETAP'TA 200 KONUT VAR

Harmanlık Mevkii'nde yapılacak olan Toplu Konut Projesi'nin 2. Etap'ında toplam 200 konutun bulunduğunu belirten Büyükyoncalı Belediye Başkanı Nureddin Yılmaz, "Beldemizdeki konut sorununu tümüyle çözen, kendilerine yatırım kadar yeni yaşam alanları arayanlara farklı bir seçenek sunan projemiz tamamlandığında, toplu konutlarıyla, modern parkı ve yapılacak olan alış-veriş merkeziyle, Büyükyoncalı'mız bölgemizin en seçkin yerleşim yeri haline gelecek" dedi.

FİYATLARI NE KADAR?

Büyükyoncalı Belediyesi'nin 2. Etap Toplu Konut Projesi'nde yer alan dairelerin 1+1 (65 m2), 2+1 (100 m2) ve 3+1 (125 m2) şeklinde olacağını belirten Büyükyoncalı Belediye Başkanı Nureddin Yılmaz, "İki yıl içinde hak sahiperine teslim edilecek konutlarda fiyatlar 1+1'lerde 34 bin 900 YTL, 2+1'lerde 55 bin 800 YTL ve 3+1'lerde 67 bin 200 YTL arasında değişiyor. Doğa ile iç içe, konforlu bir yaşam sürmek isteyen herkesi Büyükyoncalı Belediyesi'nin 2. Etap Toplu Konut Projesi'nden daire almaya çağırıyorum" dedi.

REKOR TALEP VAR

Temelini attıkları 2. Etap toplu Konut Projesi'nde yer alan 200 konut için çok kısa bir zaman içinde 2 binin üzerinde talep geldiğini belirten Belediye Başkanı Nureddin Yılmaz, "Üstlenici firma gelen talepleri karşılamakta zorlanıyor. Projemize İstanbul'dan ve bölgemizden büyük rağbet görüyor. 200 konutluk 2. Etap konutlarımız için Akademisyen Gayrimenkul'e şimdiye kadar 2 bin ön başvurunun yapıldığını öğrendik. Bu rekor talebe göre konutlarımız anında tükenecek. Fakat biz Akademisyen Gayrimenkul'e kasabamızdaki halkının talepleri belirlenmeden satış işlemlerini yapmamalarını ve sadece ön başvurularını almalarını istedik.

ÖNCELİK BÖLGE HALKININ

Bizim için önemli olan bölgemiz halkının konut ihtiyacını karşılamaktır. Beldemiz ve bölgemiz halkının talepleri belirlendikten sonra yatırım için diğer illerimizden gelen talepleri değerlendireceğiz. Bu arada Akademisyen Gayrimenkul'ün 2. Etabın satışını hemen yapmayı ve ardından da 3. etap için çalışmalara başlanması yönünde bir istek var" dedi.

Yaptığı çalışmalar ve projeler ile Saray'ın şirin beldesi Büyükyoncalı'ya Avrupai bir görünüm kazandırma gayretinde olan Büyükyoncalı'nın başarılı ve çalışkan Belediye Başkanı Nureddin Yılmaz, Konut Projesi'nin ikinci etabının startını verdiklerini ve temelinin atıldığını belirterek, "İkinci Etep Projemiz'de yer alan 200 konut hak sahiplerine iki yıl içinde teslim edilecek. Projede yer alan konutlara talebin fazla olduğunu üstlenici firma yetkilileri bize bildirdi. Biz de bunun üzerine ilk etapta Büyükyoncalı ve bölge halkına öncelik verilmesini istedik" dedi.

KONUTLAR NASIL OLACAK?

Büyükyoncalı Belediyesi tarafından Özeroğulları İnşaat'a yaptırılacak olan 200 adet toplu konut, 10'ar katlı 5 bolaktan oluşacak. Her katta 4 dairenin olacağı konutlarda 2+1, 3+3 ve 1+1şeklinde olacak. Peşin fiyattı 34 bin 900 YTL'den başlayan konutların fiyatı 67 bin 200 YTL'ye kadar çıkıyor. Taksit ve kredi seçeneğinin de sunulduğu konutlar ile ilgili daha geniş bilgi Büyükyoncalı Belediyesi'nin altında hizmet veren Toplu Konut Projesi Danışma Yeri'nden alınabilir.

DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYGUN OLACAK

Deprem yönetmenliğine uygun tünel kalıp radya temel sistemi ile yapılacak olan bloklar, çift asansörlü olacak. Dairelerin içi ise ıslak zeminler seramik, salon ve odalar parke, duvarlar alçı sıva, banyo ve tuvaletler tavana kadar fayans, iç mekanlar plastik boya, dış cepheler akrilik esaslı boya, mutfakta şık mutfak dolapları, yangın merdiveni ve doğalgaz sistemine uygun merkezi ısıtma sistemi olacak.

Yeni yapılacak olan toplu konutların içinde kalacak yeşil alanların ve parkların altı otopark yapılacak. Binaların altı ise sığınak ve kapıcı daireleri olacak. Toplu konutlar tamamlandığı zaman çocuk parkı, yürüyüş alanı, kapalı otoparkı, spor kompleksi, alışveriş merkezi ve kafeteryası ile Büyükyoncalı'nın göz bebeği olacak.

GELİR SAĞLAMAYI DÜŞÜNMEDİK

"Bu projenin en önemli önceliği özellikle beldemizdeki ve çevredeki insanlara çağdaş yaşam alanlarını, konutları; sosyal donatları ile bütünleştirip, sunmaktır. Belediye olarak sadece arsa payı gelirini yeterli gördük. İnşaattan Belediye'ye gelir sağlamayı düşünseydik daire fiyatları yükseliyordu" diyen belediye Başkanı Nureddin Yılmaz, "Halkımıza uygun fiyatta konutların verilmesi için Belediye olarak fedakarlık yaptık. Bu proje ile gerek bu konutların, gerekse beldemizdeki konut ve arsaların da çok yakında daha iyi prim yapacağını söyleyebilirim. Daha önce yapılan 240 konutun ardından başladığımız 200 konutun da tamamlanması ile bölgenin en modern ve çağdaş, ayrıca doğa ile iç içe yaşam alanı tamamlanmış olacak" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.