Bağımlılıkla mücadeleye TRAKYAKA desteği ​

Ergene Kaymakamlığı’nın hazırladığı 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında ‘Bağımlılık Danışmanlığı’ eğitimi verildi. Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikaları düzenlenen törenle verildi

Bağımlılıkla mücadeleye TRAKYAKA desteği ​
26 Kasım 2018 Pazartesi 13:36

ÇOK DAHA FAYDALI OLABİLECEK DÜZEYE ERİŞTİNİZ
Ergene Kaymakamlığı’nda düzenlenen sertifika törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin,  Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı. Törende konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım bağımlılıkla mücadelenin günümüz dünyasının en büyük problemi olduğuna vurgu yaparak konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bağımlılıkla mücadele edebilmek için konunun eğitimini almış kişilerle birlikte çalışmak gerekiyor. Sizlerde bunun için buradasınız. Proje kapsamında sizler eğitimlerinizi aldınız çok daha faydalı olabilecek düzeye eriştiniz. Bağımlılıkla mücadele denilince akla ilk gelen şey uyuşturucu ile mücadeledir. Fakat bugünün dünyasında bağımlılıkla mücadele sadece uyuşturucu bağımlılığı ile mücadeleden ibaret değildir.  Hepimizin ellinde malumunuz akıllı telefonlar var. Bu telefonlarla ve diğer teknolojik aygıtlarla uzun saatler vakit geçirmek bağımlılığa yol açıyor. Teknolojiyi doğru şekilde kullanmamız gerekiyor. Ben buradan tekrar eğitmenlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah önce Ergene ve ülkemiz sizlerin çalışmaları ile güzel günlere ulaşacak.”

'BAĞIMLILIK DANIŞMANLIĞI’ İSMİNDE BİR PROJE HAZIRLADI
Törende bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise “Bağımlılık sadece tütün, uyuşturucu ve alkol bağımlılığından ibaret değil gençlerimizi esir alan teknoloji bağımlılığı da ciddi sorun bir sorun haline geldi. Bağımlılık, toplumumuzun tüm katmanlarını ilgilendiren bir halk sağlığı sorunudur. Ciddi bir tehdit ile karşı karşıya olduğumuzun farkında olmalıyız. Çocuklarımızı ve toplumu tehdit eden bu sorunun çözümü noktasında tüm kurumlarımızla koordineli bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Ve herkesin elini taşın altına koyması şart. Trakya Kalkınma Ajansı olarak ailelerin ve toplumun bilinçlenmesi konusunda elimizden gelen maddi ve manevi desteği veriyoruz. Ergene Kaymakamlığımız çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 25 kişinin eğitim verilmesi ile ilgili planlanan ‘Bağımlılık Danışmanlığı’ isminde bir proje hazırladı.  Projenin ilgi görmesi ile 25 kişilik eğitime 40 kişi başvurdu ve bu bizleri sevindirdi. Gönüllü olarak çalışacak bu 40 kişi aldıkları eğitimi ile manevi değeri çok yüksek bir işi üstlendiler. Buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü bu soruna çözüm noktasında onlar önemli bir rol oynayacak. Trakya Kalkınma Ajansı olarak gençlerimizi ve çocuklarımızı tehdit eden bağımlılıkla mücadele konusunda verecekleri eğitimlerde yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Bu vesile başta Sayın Valimiz olmak üzere destek sağlayan ve katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum ve projenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

687 ÖĞRETMEN VE YÖNETİCİYE EĞİTİM VERİLECEK
Proje kapsamında eğitim alan 40 personel sahaya inerek bölgemizdeki 44 eğitim kurumunda 9735 öğrenci ve velilerine seminer ve konferanslar yoluyla ulaşacak. Yine bu personeller tarafından çalıştay, konferans ve toplantılar gerçekleştirilerek 687 öğretmen ve yöneticiye eğitim verilecek. Bunun yanı sıra Ergene Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Bağımlılık Danışma Birimi vasıtasıyla eğitimi alan 40 personel, bağımlı birey ve ailelerin tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin sağlıklı yürütülmesine destek olarak danışmanlık görevinde bulunacak.

SERTİFİKALARI TAKDİM EDİLDİ
Protokol konuşmaları akabinde eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere Vali Aziz Yıldırım, Genel Sekreter Mahmut Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından sertifikaları takdim edildi. Tören, toplu şekilde fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.