Bağlık Mahallesi sakinleri tepkili

Bağlık Mahallesi sakinleri, Çerkezköy Yeni Otogar binasının açılması ile birlikte Tarla sokak istikametine artık minibüsün girmemesinden, dere ıslah projesi kapsamında yapılan çalışmaların Huzur sokak (Koca geçit) mevkiindeki dere kenarında otların büyümesi nedeniyle çocukların rahat oyun oynayamamasından ve kendileri için tehlike arz etmesinden, Adatepe ve Yay sokak arasındaki oyun parkına trafo yapılmasından dolayı tepkilerini dile getirdi

Bağlık Mahallesi sakinleri tepkili
03 Temmuz 2014 Perşembe 07:41

TARLA SOKAĞA MİNİBÜS GİRMİYOR
Bağlık Mahallesi sakinlerinden Cevdet Acar, yeni otogarın açılması ile birlikte Bağlık Mahallesi Tarla Sokakta bulunan ve Mehmet Uz zamanında yapılan durağa artık minibüsün gelmemesinden dolayı tepki gösterirken “Önceden buraya minibüs geliyordu. Mehmet Uz zamanında buraya bir durak yapıldı. Ben konu ile ilgili Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör’e gittim. Beni Zabıta Müdürü Kenan Erez’e yönlendirdi. Kenan Bey de oraya 2013 yılından itibaren minibüs girişi olmadığını söyledi. Ama buraya minibüs giriyordu. Yeni otogar ile birlikte girmemeye başladı. Mahalleli, çarşıya ulaşımda sıkıntı çekmeye başladı” diye konuştu.
DERE KENARI ÇOCUKLAR İÇİN TEHLİKE ARZ EDİYOR
Yine Bağlık Mahallesi Huzur Sokak (Koca geçit) mevkiinde dere ıslahı çerçevesinde dere kenarındaki otların oldukça büyüdüğünü söyleyen ve çocukların orada oyun oynarken yılan tehlikesi vb tehlikeler ile karşılaştıklarını dile getiren Acar “Dere kenarının temizlenmesi için Fen İşleri Müdür Kemal Gümüş’e gittik. Sadece bir greyder ile gelip buranın temizlenmesini istedik. Ama herhangi bir çalışma yapılmadı. Çocuklarımız burada oynarken tehlike ile karşılaşıyorlar. Yine derenin etrafının pis olmasından dolayı çevrede bulunan hanelere su basmaları çok yaşanıyor. Bu konu ile ilgili Belediye yetkililerinden bir çalışma bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
ÇOCUK PARKINDA  YÜKSEK GERİLİMLİ TRAFO
Bağlık Mahallesi Adatepe ve Yay sokak arasında bulunan çocuk parkının içerisine yapılan trafonun çocuklar için tehlike arz ettiğini dile getiren mahalle sakinlerinden Eren Aktaş “Oyun parkına yüksek gerilimli bir trafo yapıldı. Çocuklarımız burada oynarken, Allah korusun yanlış bir hareket yaptıklarında yüksek gerilimli trafo burada can alabilir. Buranın acilen kontrol altına alınması gerekiyor yoksa o canın hesabını kim verecek? Yine buraya park yaptılar ama olduğu gibi bıraktılar. Mahalleli olarak bizler parkı temizlemeye çalışıyoruz. Terkedilmiş bir şekilde duruyor” diyerek tepkisini dile getirdi.
BAĞLIK KÖPRÜSÜ’NE DE TEPKİLİLER
Bağlık mahallesi sakinleri ayrıca tüm bu sorunların yanında, Bağlık Köprüsü’ne bir düzenleme getirileceği ama hala bir çalışma başlatılmadığını dile getirerek “O köprü şuanda çok yüksek duruyor. Orası düzlenecek ve daha iyi bir hale getirilecekti. Bu çalışmalar ne zaman başlayacak?” dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.