İstanbul Halkalı Bakırköy Bağlık Mahallesi’ne taziye ve mahalle evleri yapılıyor

Bağlık Mahallesi’nde bulunan 383 ada üzerindeki yeşil alanda Taziye Evi, Mahalle Evi ve yeşil alan düzenlemesi çalışmalarına Çerkezköy Belediyesi tarafından başlandı

İstanbul Halkalı Bakırköy Bağlık Mahallesi’ne taziye ve mahalle evleri yapılıyor
14 Mart 2017 Salı 09:45

BAŞKAN AKAY BİLGİ VERDİ

Bağlık Mahallesi Cansu Sokak’ta yapımına başlanan Taziye Evi, Mahalle Evi ve yeşil alan düzenlemesi çalışmaları hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Cansu Sokak ile Pınarça Deresi arasında kalan toplam 4 bin 435 metrekarelik yeşil alanımızı park alanı, Taziye Evi ve Mahalle Evi olarak düzenlemesi çalışmalarına başladık” dedi.

HEM TAZİYE EVİ HEM DE MAHALLE EVİ YAPILIYOR

Bağlık Mahallesi’nde yapımına başlanan Taziye Evi ve Mahalle Evi’nin toplam 514 metrekarelik bir alan üzerine kurulacağını belirten Başkan Akay, “Yapılacak olan binanın bir kısmı Taziye Evi, bir kısmı ise Mahalle Evi olarak kullanılacak. Taziye Evimizde 140 metrekarelik bir Taziye Salonumuz, mutfak, lavabolar, abdest alma yerleri ve mescitler olacak. Mahalle Evimiz bölümünde ise düzenlenecek kurslar için 4 adet etkinlik salonu, lavabolar, mutfak bulunacak” açıklamasını yaptı.

YAKLAŞIK 4 DÖNÜM YEŞİL ALAN DÜZENLEMESİ YAPILACAK

514 metrekaresi Taziye Evi ve Mahalle Evi olarak kullanılacak yeşil alanın kalan kısmının park alanı olarak kullanılacağını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yeşil alan içerisinde bulunan ve mahalle sakinleri tarafından fırın olarak kullanılan binayı da elden geçireceklerini belirterek, “İçerisinde yürüyüş yolları, çocuk oyun grupları, pergolalar olacak parkımız tamamlandığında hem Bağlık Mahallemizde oturan vatandaşlarımızın uzun yıllardır talep ettiği Taziye Evi hizmete girecek hem de Bağlık Mahallemizde yaşayan ev hanımları hizmete girecek Mahalle Evimiz sayesinde düzenleyeceğimiz ücretsiz kurslardan yararlanabilecekler” dedi.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ısımsız - 7 yıl önce
baglık takı camlıga da bı el atsanız zahmet olmazsa baglıgın en guzel yerı ama bakan yok malesef