Bağlık Viyadüğü’ne 6 aylık rötar

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Bağlık Mahallesi’nin iki yakasını birbirine bağlayacak olan Bağlık Viyadüğü Projesi’nin Bakanlık onay sürecinde sona gelindiğini belirterek, yaz başında ihalesinin yapılmasının hedeflendiğini açıkladı. Bu açıklamayla birlikte, daha önceki açıklamalarda 2018 yılının başına yetişeceği ifade edilen gelişmelerin yaz başına sarktığı söylenmiş oldu.

Bağlık Viyadüğü’ne 6 aylık rötar
24 Ocak 2018 Çarşamba 17:06

Yaklaşık 15 milyon TL’lik proje tutarı olan Bağlık Viyadüğü Projesi’nin Bakanlık onay sürecinde sona yaklaşıldığını ve yaz başında ihalesinin yapılarak, temelinin atılmasının hedeflendiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Viyadük Projemizi Bakanlığa gönderdik ve onay sürecinde sona gelindik. Prosedür tamamlandıktan sonra yaz başında ihalesini yapmayı ve temelini atarak, 2019 yılında tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.
50 MİLYON TL’LİK YATIRIM ÖNGÖRDÜK
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Hizmet Binası’nda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 2018 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin Bağlık Viyadük Projesi’nin, Çevre Yolu Kavşak Düzenlemesi, Kapalı Otopark, Sosyal Hizmetler Binası Yapımı gibi projelerin hayata geçeceğini ve Çerkezköy’e 50 milyon TL’lik yatırım öngördüklerini belirterek, “Kültür Merkezi, Olimpik Yüzme Havuzu, Kentpark Projesi 2. Etap çalışmalarımız da 2018 yılında tamamlanacak. Ayrıca 1. bölümü tamamlanan Kavak Dere Islah Projesi’nin 2. etabının ihalesi yapıldı ve çalışmalar başlayacak” açıklamasında bulundu.
TESKİ 76 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPTI
TESKİ’nin şuana kadar Çerkezköy’e 76 milyon TL’lik yatırım yaptığını, Biyolojik Arıtma Tesisi’nin bitmek üzere olduğunu ve 14 milyon TL’lik yatırımın ise devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kızılpınar’da devam eden altyapı çalışmalarının % 76,55 oranında tamamlandığını ve 2018 yılında bu oranın % 100 olacağını belirtti.
4 YILDA SU BASKINI YAŞAMADIK
Çerkezköy’ün nüfusunun hızla arttığını ve büyüdüğünü belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediyesi ile birlikte artan hızlı nüfusun ihtiyaç ve taleplerini karşılama noktasında gayret gösterdiklerini belirterek, “Geçtiğimiz dönem Çerkezköy iki defa su baskını yaşadı. Bizim görev yaptığımız 4 yıl içerisinde daha fazla yağmur yağmasına rağmen TESKİ’nin yaptığı yatırımlar ile su baskını yaşanmadı çok şükür” ifadelerini kullandı.
KARAYOLLARI ÖNCE YAPARIZ DEDİ; SONRA YAPMAKTAN VAZGEÇTİ
Toplantıda gazetecilerin “Cumhuriyet Mahallesi Otoban Bağlantı Kavşağı ile ilgili bir soruya cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin burası ile ilgili bir proje hazırladığını ve Karayollarına gönderdiğini, Karayollarının şifaen ‘Biz yaparız’ dediğini bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin Bağlık viyadüğü Projesi’ne ağırlık verdiğini belirterek, “Gelinen noktada Karayolları bu kavşağı yapmayacaklarını bildirdi. Bilindiği gibi girişi olan ama çıkışı olmayan bir kavşak orası şimdi. Artan nüfus ve araç sayısı ile bu kavşağı vatandaşlarımız ters kullanmak zorunda kalıyorlar. Eğer orada bir kaza yaşanırsa bunun sorumlusu Karayollarıdır” dedi.
Karayollarına ait Çerkezköy-Çorlu Yolu’nun Kızılpınar-Atatürk Viyadüğü arasını ışıklandırmak için 180 bin TL Çerkezköy Belediyesi’nin ödeme yaptığını hatırlatan Başkan Akay, artık Karayollarının Çerkezköy’e görmesi, sorunları çözmesi gerektiğine işaret etti.
TRAFİK CİDDİ ORANDA RAHATLADI
Altıyol Kavşağı’nda yapılan düzenleme ile ilgili de bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, tek yön projesine geçilmesi ile Altıyol Kavşağı’nı Karayollarının istediği şekilde projelendirildiğini ve kavşağın büyüdüğünü belirterek, “Baktık kavşak tıkanmaya başladı. Büyükşehir Belediyemiz ile konuşarak 4-5 metre çektik kavşağı ve bir rahatlama oldu. Trafiğin en yoğun olduğu saatlerdeki gözlemlerimize göre eskiye oranla kavşaktaki trafik ciddi rahatladı” ifadelerini kullandı.
DÖNÜŞÜM SÜRÜYOR
Basın toplantısına katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Erdin Eral ise Çerkezköy’de faaliyet gösteren 4 toplu taşıma kooperatifi ile protokol yaptıklarını ve Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Ağına bu kooperatifleri kattıklarını belirterek, Kooperatiflerin araç yenileme ve modernize çalışmalarına başladıklarını belirterek, yaz sonuna kadar bütün kooperatiflerin dönüşümü tamamlamasını hedeflediklerini ifade etti.
Dönüşümün tamamlanması ile toplu taşıma araçlarından engellilerin ve 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz yararlanacağını, bilet sistemine geçileceğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Erdin Eral, ulaşım ile ilgili gerek görülen yerlerde çalışmalar yapmaya devam edeceklerini de kaydetti.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.