Bahçeağıl – Karaağaç Yolunun açılışı yapıldı

Bahçeağıl – Karaağaç Beton Yol açılış töreni Kapaklı’nın Karaağaç Mahallesi’nde gerçekleşti. Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Hizmetin siyaseti olmaz. Ben istiyorum ki bu açılışlara tüm halkımız, tüm siyasi partilerimiz, tüm Milletvekillerimiz katılsın. Hep birlikte kutlayım. Bu yollardan hepimiz geçeceğiz.” dedi

Bahçeağıl – Karaağaç Yolunun açılışı yapıldı
29 Temmuz 2016 Cuma 15:36

AÇILIŞA VANTAŞLAR RAĞBET GÖSTERMEDİ
 
Dün saat 10.00'da Kapaklı’nın Karaağaç Mahallesi’nde düzenlenen Bahçeağıl – Karaağaç Beton Yol açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanvekili Yılmaz Saç, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sami İkizler, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Mekanik Laboratuvarı Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Cenk Kılınç, Betonsa Hazır Beton ve Agrega Genel Müdür Yardımcısı Musa Keşaplı, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Kapaklı Belediyesi çalışanları ile az sayıda Karaağaçlı vatandaş katıldı.
 
YOL HAKKINDA BİLGİLER VERDİ               
 
1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreni Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün’ün konuşmalarıyla devam etti. Gürcün konuşmalarına, silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulamasının tarihçesini anlatarak başladı. 1930 yılında yurtdışında başlayan bu uygulamanın Türkiye’ye çok geç geldiğini belirten Gürcün, “Bu yöntemi Bahçeağıl ile Karaağaç Mahallelerimizin arasında kullanıyoruz. 7 metre genişliğinde, 7 bin 700 metre uzunluğundaki bu yolun tamamlanmasının hemen ardından 1 Ekim’de Çerkezköy – Pınarça arasındaki 3 bin 800 metrelik yola da bu yöntemi uygulayacağız.” dedi.
 
ASFALTA GÖRE YÜZDE 49 DAHA UCUZ
 
Silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulamasının asfalt yola göre avantajlarından bahseden Gürcün, “Daha hızlı yapılabiliyor. Yüzde 100 yerli malzeme kullanma şansımız var. 2 – 3 saat içinde hafif trafiğe açılıyor. Asfalttan daha uzun bir ömre sahip. Nakliye masrafı az. Asfalt yola göre yüzde 49 daha ucuz.” dedi. Gürcün sözlerini, yolun Kapaklılı vatandaşlara hayırlı olmasını temenni ederek sonlandırdı.
 
“HAYIRLI OLSUN”
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün’ün ardından kürsüye Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Mekanik Laboratuvarı Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Cenk Kılınç çıktı. Betonun günümüzde en çok kullanılan yapı malzemesi olduğunu belirten Kılınç, uzun ömrü olan, bakım istemeyen bu yolun sanayiciler tarafından daha önceleri keşfedildiğini ancak yol yapım çalışmalarında yeni yeni kullanılmaya başlandığını dile getirdi. Kılınç, “Beton yol yapımına katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Buradaki yolumuz tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
 
“MALİYET, ZAMAN VE İŞGÜCÜ KAYBI ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR SORUNDUR”
 
Betonsa Hazır Beton ve Agrega Genel Müdür Yardımcısı Musa Keşaplı da kısa bir konuşma yaparak, “Karayollarımız ekonomimizin adeta can damarıdır. Ülkemizde karayollarının yapımında kullanılan ham maddenin asfalt olduğunu görmekteyiz. Asfalt, sürekli bakım gerektirmektedir ve 1 kilometrelik asfaltın maliyeti yaklaşık olarak 500 bin dolardır. Tüm bu maliyet, zaman ve işgücü kaybı ülkemiz için büyük bir sorundur. Sıkıştırılmış asfalt uygulamasının ülkemiz için pek çok açıdan fayda getireceğini düşünerek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum ve diğer belediyelere de örnek olmasını umuyorum.” ifadelerini kullandı.
 
“YAPTIĞIMIZ BU YOLLARLA GURUR DUYUYORUZ”
 
Kapaklı’nın yeni bir ilçe olduğunu ve 100 bini aşkın nüfusla ihtiyacının her geçen gün arttığını dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sami İkizler, “Bizim köylerimiz konumları ve nüfusları açısından diğer köylerden çok daha önemli bir yapıya sahip. Eskiden bu yollara yaptığımız yamalarla fotoğraf çekilerek övünüyorduk. Şimdi yaptığımız bu yollarla gurur duyuyoruz. Diğer köy yollarımıza da bu hizmeti bekliyoruz. Bu hizmetlerin Kapaklımıza hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
 
“O MACERACILAR TARİHİN KİRLİ MEZARLIĞINA GÖMÜLDÜLER”
 
Konuşmalarına, 15 Temmuz’da yaşanan askeri darbe girişimi hakkında değerlendirmelerde bulunarak başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Ülkemiz yavaş yavaş toparlanmaya başladı. Dünyada darbe kelimesinin kalmadığı bir dönemde bir macera yaşadık. Tüm vatandaşlarımızın birlik olmasıyla o maceracılar tarihin kirli mezarlığına gömüldüler.” dedi.
 
BAŞKAN ALBAYRAK TONAJ KONUSUNDA UYARDI
 
Açılışı gerçekleştirilen Bahçeağıl – Karaağaç Beton Yolu için vatandaşlardan ricada bulunan Albayrak, “Biz bu yolları taşımacılık sektöründe çalışanlar biraz daha fazla para kazansınlar diye yapmıyoruz. Vatandaşlarımız rahat rahat kullanabilsinler diye yapıyoruz. Aşırı yüklü araçları ihbar etmeliyiz. Bu yollara zarar gelmesini engellemeliyiz. Tonajı aşan araçların yola zarar vermesini engellemede vatandaşımıza da görev düşüyor.” ifadelerini kullandı.
 
“HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ”
 
Yaptıklarının bir hizmet yarışı olduğuna dikkat çeken Albayrak, “Hizmetin siyaseti olmaz. Biz buraya Cumhuriyet Halk Partisi’yle geldik ama hizmet yaparken siyasetin dışında kaldık. Hizmetin siyaseti olmaz. Ben istiyorum ki bu açılışlara tüm halkımız, tüm siyasi partilerimiz, tüm Milletvekillerimiz katılsın. Hep birlikte kutlayım. Bu yollardan hepimiz geçeceğiz.” dedi ve yolun tüm Kapaklı ve mahallelerine hayırlı olmasını diledi.
 
AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ
 
Yapılan konuşmaların ardından yolun baş kısmına gerilen açılış kurdelesi katılımcılar tarafından kesildi ve yolun hayırlı uğurlu olması temennilerinde bulunuldu.
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş - 8 yıl önce
Yoncalı Yanıkağıl arasındaki yol yapılan bu yoldan %300 belki daha fazla kullanılıyor acaba bu güzergah neden önemsenmiyor ?