Bahçeli'ye hakkımı helal etmiyorum

26. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Ordu, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda değiştirilmesi istenen anayasa içerisinde sağlık, üretim, eğitim konularını kapsayacak bir madde olmadığı için hayır oyu kullanacağını açıklarken, MHP Lideri Bahçeli için ise "Üzerinde hakkım var ise kesin ve kesin hakkımı helal etmiyorum" dedi

Bahçeli'ye hakkımı helal etmiyorum
29 Mart 2017 Çarşamba 13:30

PARLEMENTER SİSTEMİN DEĞİŞMEMESİ LAZIM

Mustafa Ordu düzenlediği basın açıklamasında "Kendi görüşümü aktarmak istiyorum çünkü çevremden böyle bir talep aldım. Etek altında siyaset yapmadığımız için belirtmek istiyorum. Bence anayasanın tamamının değişmesi lazım. Yamalı bohça gibi 3 sene 5 sene maddelerin değişmesi ile anayasa olmaz. Tabi ki değişecek anayasanın da parlamenter sistemi değiştirmemesi lazım" dedi.

MADDELER İÇERİSİNDE SAĞLIK EĞİTİM ÜRETİM YOK

Ordu neden hayır oyu kullanacağını nedenleri ile açıklarken "Önümüzdeki referandumda milletimiz kararını verecek. Herkese saygı duyuyoruz. Benim neden hayır vereceğimi açıklamak istiyorum. Birincisi bu değişen anayasa içerisinde toplum için olmazsa olmazlardan eğitim, sağlık ve üretim yok. Bunların olmadığı yerde toplum önüne nasıl bakacak. Hastane yapmak ile sağlığı çözmüyorsunuz. Sağlığı çözmek için kökten çözümler üretilmelidir. İnsanların hastalanmasının önüne geçmek lazım. Eğitime gelecek olursak özel okul ile devlet okulları arasında eşitsizlik var. Üretim desek yeni bir teknoloji yok. Tarım ve hayvancılıkta ilerleme yok. Tüm bunlar göz önünde bulununca şahsım adına hayır oyu kullanacağım" dedi.

KİMSEYİ RENCİDE ETMEYİN

Referandum çalışmaları ile ilgili çatışmalardan uzak durulması gerektiğini belirten Ordu,"Hayır oyu vereceklere birileri çıkıp saldırmaya başlıyor. 16 Nisan'dan sonra Çerkezköy ve Türkiye'de hep beraber yaşayacağız. Eğer bilgi birikiminiz varsa neden evet vereceğinizi neden hayır vereceğinizi çıkıp açıklayın. Aksi taktirde kimseyi rencide etmeyin. Evet veya hayır için çalışanlara sataşmayın. Herkes görevini yapıyor" dedi.

FETÖ'DEN TUTUKLANANLAR O MEYDANDAYDI

15 Temmuz sonrası AKP İlçe Teşkilatı'nı uyardığını belirten Ordu "Cumhurbaşkanı herkesi suçluyor. Hakan Şükür ile Arif Erdem'in FETÖ'den ihraç edildiğinin söylenmesi gerektiğini belirtiyor. Bende 15 Temmuz sonrası bir açıklama yapmıştım. AKP Çerkezköy Teşkilatı'nı uyarmıştım. Bu meydana toplananlar içerisinde FETÖ'cüler var dedim. Ama onlar bana ne dedi Mustafa Ordu bizim düşmanımız dedi. Sonra o meydanda olan kişilerin FETÖ'den ifadeleri alındı. Ondan sonra FETÖ'den tutuklananlar da o meydandaydı" dedi.

İLÇE TEŞKİLATI TOPLUMUN NAMUSUDUR

Ordu, AKP İlçe Başkanı'na da seslenirken "Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın aldıkları aidatlar ile yurtdışında FETÖ temsilcileri ile görüştüklerini söyledim. Çerkezköy AKP Teşkilatı bunları kamufle etti. Bu toplumun nasıl huzura kavuşacağını merak ediyorum. AKP İlçe Başkanı'na soruyorum. İlçe Teşkilatı toplumun namusudur. Milletin namusunu koruması lazımdır. Biz bunu yaptık. Ama bugününü nasıl kurtaracağım gibi hareketlerle bu iş olmaz" dedi.

BU GİBİ ARKADAŞLARLA SİYASET YAPMAM

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi ve Çerkezköy İlçe Teşkilatı ile siyaset yapma olayının bittiğini dile getiren Ordu "Yoğun çalışmalar sonucu kazandığımız Karaağaç Belediyesi'nde ben ayrıldıktan sonra Başkan Yardımcılığına MHP'li arkadaşımızı alıp AKP'li Meclis Üyesini getirdiler. Siz bu kadar yiğitseniz neden o zaman bizim arkadaşımızın arkasında durmadınız. İşte bunu gördükten sonra bu gibi arkadaşlarla benim siyaset yapma imkanım yoktur" dedi.

AKŞENER'E DAVET ETTİ

Devlet Bahçeli'ye hakkını helal etmediğini sözlerine ekleyen Ordu "Devlet Bahçeli'ye yıllardır hizmet ettik. 10 senedir partinin kapısına uğramayanı Teşkilatlardan Sorumlu Başkan yaptıysa kesin ve kesin Bahçeli'ye de hakkım varsa helal etmiyorum. Önümüzdeki Referandum Türkiye'deki gelecek liderleri belirlemiştir. Sağda Meral Akşener Solda Metin Feyzioğlu. Cumartesi günü Çerkezköy'e gelecek olan ve hayır'ı anlatacak olan Meral Akşener'e herkesin gidip kulak vermesini istiyorum" dedi.

BU SEÇİM TOPLUM SEÇİMİDİR

Mustafa Ordu sözlerini şöyle tamamladı: "Neden hayır oyu vereceğimi açıkladım.  Arkadaşlarım değerlendirsin. Çünkü bu iğne herkese eşit batacaktır. Bu siyasi bir seçim değildir. Gelecek seçimidir, toplum seçimidir" dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
millet - 7 yıl önce
mustafa ordu hayır diyorsa, ben evet diyorum.
Avatar
haydar k. - 7 yıl önce
ulan ne poh pohluyorsunuz bu ordu degılmıydı ilçe başkanı iken Çerkezköy çorlu yolu duble olsun sıyasetı bırakırım dıyen başaramazlar dıyen..