Barış savaşın soluğu altında kutlanıyor

Çerkezköy Emek Birleşenleri Platformu 1 Eylül Dünya Barış günü kapsamında belediye meydanında basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamada, AKP hükümeti eleştirilerek, “1 Eylül Dünya Barış günü savaşın soluğu altında kutlanıyor. Dış politikanın AKP’nin emperyalizme hizmet çılgınlığının ürünü olduğu açıktır. AKP liderliğinde inşa edilmekte olan ikinci cumhuriyet yaşama hakkının tepesine bir kılıcın sallandırılması anlamına gelmektedir. İkinci cumhuriyet rejimi barışa düşmandır. Bu ürkütücü tablonun bütünü emperyalist-kapitalist sistemin savaş üretme kanununa tabidir” denildi

Barış savaşın soluğu altında kutlanıyor
03 Eylül 2014 Çarşamba 07:34

SAVAŞIN SOLUĞU ALTINDA KUTLANIYOR
Çerkezköy Emek Birleşenleri platformu üyeleri tarafından 1 Eylül Dünya barış günü kapsamında basın açıklaması düzenlendi. Çerkezköy Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasında platform üyeleri farkındalık yaratmak adına hazırladıkları döviz ve pankartları belediye önüne sererken yapılan açıklamada da, “1 Eylül Dünya Barış günü savaşın soluğu altında kutlanıyor. Ortadoğu’da bulunan bir ülkenin savaş tehdidini hemen yanı başında hissetmeye alışık olması beklenir. Türkiye, emperyalizmin Ortadoğu’ya dönük saldırısının üssü haline getirilmiştir. Bu amaçla çok uluslu şeriatçı silahlı çeteler ülkemizin barış kültürü açısından en gelişkin illerini fiilen işgal etmiş durumdadır” denildi.

AKP YAŞANAN KATLİAMLARA GÖZ YUMUYOR
Yapılan açıklamanın devamında, “Suriye’de emperyalist beslemesi bu çeteler aracılığıyla Ortadoğu’ya yönelik bir mezhep çatışmasının, bir tür bölgesel iç savaşın birinci perdesi açılmak üzeredir. Komşu ülkelerde Ezidi, Kürt, Türkmen, Alevi kesimler katliam tehdidi altındadır. Bu gelişme zorunlu olarak Türkiye’de yaşayan insanları da hedef tahtasına yerleştirmektedir. Dolayısıyla Türkiye için bölgesel bir iç savaşın sınırların ötesinde kalmaması riski büyüktür. Barış mücadelesinin yükünü artıran bir diğer faktör, AKP iktidarının kürt sorununda yıllardır sürdürdüğü çözüm demagojisini büsbütün bırakması ve önündeki setlerin kaldırılmasıdır.AKP, Suriye’de Ezidi katliamlarına ve Filistin’de ki katliamlara göz yummakta, görmezden gelmektedir” ifadeleri kullanıldı.

BARIŞ İÇİN DİRENMEYE ÇAĞIRIYORUZ
Hükümetin dış politikasının Türkiye’yi neredeyse istisnasız bütün komşularıyla karşı karşıya getirdiğinin belirtildiği açıklamada, “Bu dış politikanın AKP’nin emperyalizme hizmet çılgınlığının ürünü olduğu açıktır. AKP liderliğinde inşa edilmekte olan ikinci cumhuriyet yaşama hakkının tepesine bir kılıcın sallandırılması anlamına gelmektedir. İkinci cumhuriyet rejimi barışa düşmandır. Bu ürkütücü tablonun bütünü emperyalist-kapitalist sistemin savaş üretme kanununa tabidir. Çerkezköy Emek Birleşenleri platformu savaşa karşı çıkmanın ayrılmaz koşulunun, emperyalizme, gericiliğe ve kapitalizme karşı durmak olduğunun altını kuvvetle çizmekte, tüm emekçileri ve barıştan yana güçleri bu çerçevede mücadeleye, barış için direnmeye çağırmaktadır” denildi.

AKP HÜKÜMETİ GERİLİM ÇIKARTMAYA SON VERMELİDİR
Ortadoğu’da bulunan İslamcı akımının ABD emperyalizminin en önemli ortağı haline geldiğinin göründüğünü ifade eden üyeler, “bu durumun tartışmasız bir gerçeklik olarak algılanması için, daha önce yaşananlar yetmediyse, Suriye’de olup bitenin çokta yetmesi gerekirdi. Çerkezköy Emek Birleşenleri platformu, tüm bölge hakları gibi Kürt halkını da emperyalizme karşı ilkeli tutum almaya çağırır. AKP hükümeti ise komşu ülkelerde ki gelişmeler üstünden gerilim çıkartmaya son vermelidir. AKP’nin komşularla sıfır sorun sloganı bir diğer çöken demagojidir. Türkiye’nin sınırları bataklık haline gelmektedir. Ortadağudaki gelişmeler ülkemizin göçmen yolu özelliğini güçlendirecek, belki Türkiye göçmenlerin insanlık dışı yaşam koşullarında doldurduğu bir dizi yeni kampa ev sahipliği edecektir” açıklamasında bulunuldu.

BARIŞ İÇİN ORTAKLIK PROGRAMINDAN ÇIKMASI GEREKMEKTEDİR
Yapılan basın açıklamasının sonunda ise şöyle devam edildi; “Türkiye’deki ABD ve NATO üsleri barışın karşısındaki en büyük tehdit kaynaklarını oluşturmaktadır. Türkiye’nin NATO’dan ve barış için ortaklık programından çıkması gerekmektedir. Bu adımlar ülkemizin emperyalist ittifaklardan ayrılmasının, bağımsız başka devletlerin içişlerine karışmamayı ve halklarla dostluğu temel alan bir dış politika geliştirmesinin başlangıç noktasını oluşturacaktır”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.