Barodan, Kadına yönelik şiddet olaylarına karşı ortak bildiri

Tekirdağ Barosu İlimiz ve Ülke genelinde artan kadına yönelik şiddet vakaları nedeniyle Çerkezköy Adliye’si önünde bir basın duyurusunda bulundu.

Barodan, Kadına yönelik şiddet olaylarına karşı ortak bildiri
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
19 Ekim 2021 Salı 12:47

Tekirdağ Barosunun Çerkezköy, Çorlu, Süleymanpaşa ve Malkara Adliyeleri önünde eş zamanlı olarak düzenlediği basın açıklamasında kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekildi.

Çerkezköy Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasına Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, Çerkezköy Baro Temsilcisi Avukat Mustafa Teymur ve avukatlar katıldı. Tekirdağ Barosu adına açıklama yapan Tekirdağ Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Av. Aycan Bülbül, Türkiye’de 2021 yılında 283 kadının öldürüldüğünü ve bu cinayetlerden 4’ünün iki hafta içinde Tekirdağ’da gerçekleştirildiğini belirtti.

Tekirdağ Barosu adına açıklama yapan Tekirdağ Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Av. Aycan Bülbül şunları söyledi: “Sadece 2021 yılında ülkemizde 283 kadın öldürüldü. Bu cinayetlerden 4 tanesi geçtiğimiz son iki hafta içerisinde Tekirdağ’da gerçekleştirildi. Aramızdan ayrılan kadınlarımızın isimleri Ayad Atsız, Nazlı Koldaguç, Ayşe Aksu, Senem Barik. Aldığımız her cinayet haberiyle birlikte daha üzgün, faillere ve sisteme karşı çok daha öfkeli ve verdiğimiz mücadele için daha azimli hale geliyoruz.

Ne yazık ki eril kültürün uygulayıcı ve destekçilerinin korunduğu her gün bu haberleri duymaya devam edeceğiz. Bu haberleri bir daha duymamak ve kadın cinayetlerini önlemek için yapılması gereken ise belli: harekete geçmek. Kadın cinayetlerinin faillerinin cezalandırılmasını sağlamak kadar bu cinayetlerin meydana gelmesini önlemek de devletin temel yükümlülükleri arasında. Kadın cinayetlerinin önüne geçmek ve her türlü kadına yönelik şiddeti önlemek için ise İstanbul Sözleşmesi’ne ihtiyacımız var.

Eşitlik ve özgürlük mücadelesini kadınların kazanacağı bir gelecek olduğunu biliyoruz. Bu yüzden mücadeleden vazgeçmeyeceğiz ve tüm kadın cinayetlerinde adaletin sağlanması için sürecin yakın takipçisi olacağız!’

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.