Başarılı güreşçiyi altınla ödüllendirdi

Bu yıl Kırkpınar’da Minik Boyda 2. olan Çerkezköy Belediye Genlik Spor Kulübü güreşçilerinden Caner Arslan, eski güreşçilerden olan Murat Kuyumculuk işletmecisi Murat Narçın tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.

Başarılı güreşçiyi altınla ödüllendirdi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
24 Temmuz 2019 Çarşamba 14:13

ÇEYREK ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ
İşyerinde Mevlana Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi olan Minik Güreşçi Caner Arslan, annesi Hurinaz Arslan ve Çerkezköy Belediye Gençlik Spor Yönetim kurulu Üyesi Ahmet Sarı ile bir araya gelen Murat Narçın, ayrıca minik sporcuya 2 kilogram baklava hediye etti. Kendisinin de küçük yaşlarda başlayarak uzun süre minder güreşçiliği yaptığını söyleyen Narçın, “Ben de Caner’in yaşlarında minder güreşine merak sardım ve askere gidene kadar güreş sporuyla ilgilendim. Ata sporumuz olan güreşin çok daha iyi yerlere gelmesi için gençlere ağırlık vermemiz gerekiyor” dedi.
“GÜREŞ SAĞLIK AÇISINDAN DA ÖNEMLİ”
Güreşin aynı zamanda sağlık açısından da önemli bir spor dalı olduğunu kaydeden Narçın “Çünkü bu sporda sporcunun neredeyse tüm vücudu hareket ediyor. Özellikle anne ve babalar çocuklarını böyle güzel spor dallarına yönlendirmeli ve güreşe hevesli olan çocuklarının da önünü açmalı. Spor yapan hem kötü alışkanlıklar edinmez hem de daha sağlıklı olarak yaşamını sürdürür” dedi. Kırkpınar’da Çerkezköy’ü temsil eden ve elde ettiği 2’nciliğin yanı sıra Tekirdağ genelinde güreşlerde minik boyda ilk kez bir ikincilik ödülü başarısını elde eden Caner Arslan’ı başarısından dolayı kutlayan Narçın, bu başarının devam etmesini temenni etti.
AİLESİ DUYGULARINI PAYLAŞTI
Caner Arslan’ın Annesi Hurinaz Arslan da, “Caner 7 çocuğumdan biri. Kendisi 3 yıl önce güreşe merak sardı ve güreşmek için camdan kaçıyordu. Sonra biz de güreşe olan merakı ve sevgisinin oldukça fazla olduğunu görünce güreş sporunu rahatlıkla yapması için Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulubü’nün Güreş takımına yazdırdık. Caner’in Tarihi Kırkpınar güreşlerinde minik boyda elde ettiği 2.’lik bizleri de çok mutlu etti. Bizler de kendisine ailesi olarak çıktığı bu yolda destek veriyoruz. Sizlerin de verdiği destekler için teşekkür ediyoruz” dedi.
HEDEF ŞAMPİYONLUK
 Minik şampiyon Güreşçi Caner Arslan da, “Mevlana Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisiyim ve Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün gürel takımının güreşçisiyim. Yedi kardeşin altıncısıyım. Üç yıl önde okulumuzda Fatih Dağdelen öğretmenimin hocalığını yaptığı güreş takımında güreş sporuna başladım ve şu anda hocam. Fatih Dağdelen hocamın desteği ve bana kattığı emekler ile bu yıl dünya çapında önemli bir yer tutan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Minik Boyda 2’nci oldum. Hedefin önümüzdeki şampiyonalarda birincilik almak. Destekleriniz için teşekkür ediyorum” dedi.
“GÜREŞ TAKIMIMIZDA 40 SPORCUMUZ VAR”
 Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sarı “Caner Arslan kardeşimizin Kırkpınar’da Minik Boy’da 2. olması bizleri çok mutlu etti. Caner aldığı bu 2’ncilikle il genelinde minik boyda bir ilki gerçekleştiren sporcu oldu. Güreş takımımızda şuan 40 sporcumuz var. Kendisi geçtiğimiz yıl da ilk kez katıldığı minder güreşlerinde de 3. oldu. Geleceği parlak bir sporcumuz ve bizler sporcularımızın çok daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Özellikle Belediye Başkanımız Vahap Akay ilçemizde sporun her dalının daha üst noktalara çıkması ve başarılı sporcuların yetişmesi için gereken desteği veriyor. Belediye başkanımıza bu katkı ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda Caner Aslan gibi gerek yağlı gerekse minderde bir çok başarılı sporcularımızın  bizlerin gururu olacağına inanıyorum” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.