Başbakan Erdoğan’dan 3 çocuğa dava

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından tüm yurtta yapılan protesto gösterilerinin ardından Çorlu’da gösterilere katılan yaşları 18’den küçük 3 çocuk ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dava açtığını belirten Tekirdağ CHP Milletvekili Emre Köprülü, Başbakanı sert bir dille eleştirerek, 3 çocuk hakkında açtığı davayı geri çekmesini istedi.

Başbakan Erdoğan’dan 3 çocuğa dava
19 Temmuz 2014 Cumartesi 07:17

“12 yıllık AKP iktidarı döneminde huzur ve barıştan çok kavga ve ayrıştırmayı ilke edinen 60 yaşında ki Başbakan Erdoğan şimdi de, 18 yaşından küçük çocukları kendisine hedef seçmiştir” diye konuşan Tekirdağ CHP Milletvekili Emre Köprülü, “Kendisini eleştiren ve protesto edenlere karşı açtığı dava sayısı binleri bulan Başbakan Erdoğan, dava açarken ne çocuk, ne kadın, ne sanatçı, ne de gazeteci tanıyor. Son örneği Çorlu’da yaşanan ve yaşları küçük üç çocuğa Başbakan Erdoğan tarafından hakaret ettikleri gerekçesiyle dava açıldı” açıklamasını yaptı
EN UTANÇ VERİCİ DAVALARDAN BİRİ
“Türk hukuk tarihinin en utanç verici davalarından birisi olarak görülen bu davada protesto haklarını kullanan üç çocuğun cezalandırılmaları istenmektedir” ifadelerini kullanan CHP Milletvekili Emre Köprülü,  17 Aralık operasyonu sonrası yurtiçinde hükümete karşı artan protestoların en yoğun şekilde yaşandığı ilçelerden birinin Çorlu olduğunu ve Çorlu’da yaşları henüz 14, 15, 17 olan üç çocuğun Başbakan Erdoğan’ın eleştiriye tahammülsüzlüğünün kurbanı olduğunu belirterek, şunları söyledi:
ELEŞTİREN HERKESE DAVA AÇILIYOR
 “‘Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milleti’nin birliğini temsil etmek’ amacıyla Cumhurbaşkanlığı görevine talip olan Başbakan Erdoğan kendisini protesto etme hakkını kullanan çocuklara dava açmakla tarihe geçmektedir. 12 yıllık iktidarı boyunca muhalefet liderleri başta olmak üzere toplumun her kesimiyle kavgalı olan Başbakan Erdoğan, sanatçılara, gazetecilere, öğrencilere, öğretmenlere kadar kendisine eleştiri yönelten herkese dava açmıştır.
CUMHUR İLA KAVGALI BİR BAŞBAKAN
Yargı mekanizmasını kendi iktidarının devamı için bir baskı aracı olarak kullanmakta bir sakınca görmeyen Başbakan iktidarı döneminde bunun birçok örneğini ortaya koymuştur. Suçun anlam ve sonuçlarını bile anladıkları şüpheli olan 14, 15 yaşlarında olan üç çocuğa, kendisi 60 yaşında olan Başbakan; ‘Bana hakaret ettiler’ diye dava açtırmıştır. Cumhurun başına geçme iddiasında olan Başbakan, Cumhurun her kesimi ile kavga ederek, her kesimini tehdit ederek toplumu baskı altına almaya çalışmaktadır.
KAMU GÖREVLİSİNE HAKARETTEN DAVA AÇILMASINI ELEŞTİRDİ
Çorlu’da ki küçük çocuklarımıza ‘Kamu görevlisi olan Başbakan Erdoğan’a hakaret etmekten’ dava açılmakta, mahkemelerde Erdoğan’ı kamu görevlisi kabul edip ona göre karar vermekte iken, iş Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunda tamamen değişmektedir.
Öyle ki;  millete dava açarken ‘Kamu görevi yürüttüğünü’ iddia eden Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı şartında ki ‘Kamu görevi yürüten adayların görevlerinden ayrılması gerekir’ kuralını hiçe saymakta, YSK’da Erdoğan lehinde ‘Başbakan kamu görevlisi değildir’ kararı verebilmektedir.
BU DAVADAN VAZGEÇ!
Sonuç olarak bu ülkede protesto etmenin temel demokratik hak olduğunu unutan Başbakan Erdoğan’a Anayasa’da da herkesin protesto etme hakkına sahip olduğunu tekrar hatırlatıyor, Çorlu’da ki çocuklarımız hakkında açtığı bu davadan vazgeçmeye çağırıyoruz.” 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.