Başbakana Yahudi Üstün Hizmet Madalyası tepkisi

Hafta sonu Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Filistin meselesinde Başbakanın bağırıp, çağırmaktan başka bir şey yapmadığını belirterek, “Başbakan Erdoğan Yahudi Üstün Hizmet Madalyası almışken, bizim adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu Beyefendi ise Filistin Üstün Hizmet Madalyalı tek Türk olarak tarihe geçmiştir” dedi.

Başbakana Yahudi Üstün Hizmet Madalyası tepkisi
05 Ağustos 2014 Salı 07:32

ZİYARETTE BULUNDU
Haftasonu Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na ziyarette bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Eski İlçe Başkanı Metin Dönmez, CHP Çerkezköy İlçe Kayyum Heyeti ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri karşıladı.
İlçe Teşkilatı’nda bir basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Türkiye’nin 10 Ağustos’ta çok önemli bir seçime gideceğini belirterek, “Bazı çevreler bunun farkında edğil ama neresinden bakarsanız bakın Türkiye çok önemli bir seçime gidiyor” değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye’nin 90 yıldır Ramazan aylarını ve Bayramlarını huzur içinde geçirdiği ender ülkelerden biri olduğunu kaydeden Faik Öztrak, “Bu huzuru Mustafa Kemal’e, Cumhuriyete ve Kurucu Meclise borçluyuz. Coğrafyamıza bakarsanız bir çok emirlik, sultanlık, krallık var ama hiçbirinde demokrasi ve huzur yok” tespitinde bulundu.
 
12 YILDIR STATÜKONUN BAŞINDA DAHA NE İSTİYOR ?
10 Ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile açıklamalarda bulunan Faik Öztrak, AK Parti’nin adayı olan Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Öztrak, “12 yıldır ülkeyi zaten yönetiyorsun bu statükonun başındasın. Neden şimdi Cumhurbaşkanı olma çabaların diye sormak istiyorum” ifadesini kullandı.
 Vekil Öztrak, “Bunların elleri, ayakları birbirine geçti ne yapacaklarını bilmiyorlar o durumdalar. Aralık ayında yaşanan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu, Soma’da yaşananların, 55 tane rehinenin hesabını daha kimseye veremediler. Şimdi de aday olup en tepeye geçip Başkanlık sistemi ile yine ben yöneteceğim bu ülkeyi mantığındalar” diye konuştu.
ORTAK ADAY ÇIKARDIK
Öztrak, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığı hakkında da açıklamalarda bulundu. Öztrak, “Bizim adayımız şu zamana kadar rekabet içinde bulunduğumuz partilerle beraber ortak bir adayımızdır. Bu partilerle şuan aynı çatı altında toplandık ve bir araya geldik. Parlamenter rejimine karşı, Gazi Meclisine karşı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday çıkardık ve adayımıza da sahip çıkacağız” dedi.
AMACI MUHALEFETİ KAPATTIRMAK
 Öztrak yaptığı açıklamalarda AK Partinin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak, aday olmasındaki sebepleri sorguladı. Faik Öztrak, “Neden bu kadar çabalıyor Cumhurbaşkanlığı için, çünkü kendisi de biliyor olacakları. Halk artık yolsuzlukları, hırsızlıkları vicdanında sorguluyor ve bunlara kendiside cevap veremiyor. Polisi içeri attırdı, hakimi, savcıyı oradan oraya sürdü şimdi de Başkanlık sistemi ile halkı susturacak. Kendiside, ailesi de korku içerisinde. En büyük amacı da eğer başa gelirse içeri attırdıkları polislerden, sürdürdüğü hakimlerden, savcılardan sonraki hedefi muhalefeti kapattırmak olacak” şeklinde konuştu.
FİLİSTİN MESELESİNDE BAĞIRMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMIYOR
 Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan’a eleştirilerini devam ettiren Öztrak, “Filistin meselesinde meydanlarda bağırmaktan başka ne yapıyor ? Hiçbir şey. İsrail ile Filistin arasında ateşkes ilan ediliyor ve Dışişleri Bakanı ‘Biz yaptık’ diye konuşuyor, ardından bir saat sonra Filistin bombalanıyor. Kendisi İsrail Üstün Hizmet Madalyası almışken, bizim adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu Beyefendi ise Filistin Üstün Hizmet Madalyalı tek Türk olarak tarihe geçmiştir” dedi.
KURTULUŞ SEÇİMİDİR
Yapılacak seçimin kurtuluş seçimi olarak nitelendiren Vekil Öztrak açıklamalarına şöyle devam etti: “Şuan çıkışı olan bir otoyoldayız ve tek çıkışımız var o da bu seçimdir. Bu seçim Türkiye’nin kurtuluşudur ve elimizden geldiği kadar kapı kapı adayımızı herkese tebliğ edin. 5 Ağustos günü Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı Çorlu’da ki Büyük Trakya Mitingi’ne bütün Çerkezköylüler davetlidir ve eksiksiz katılım istiyoruz” diye konuştu.
12 YILDA DEİŞTİRMEDİĞİN BİRŞEY Mİ KALDI?
Türkiye’nin yanlış politikalar ile hızla Ortadoğu bataklığına sürüklendiğini ifade eden Faik Öztrak, “Başbakan çıkmış ‘Yeni Türkiye’ diyor.  Sen 12 yıldır iktidardasın ve statükonun başısın, 12 yılda değiştirmediğin bir şey mi kaldı da ‘Yeni Türkiye söyleminde bulunuyorsun?” sorusunu yönetti.
Türk halkının %40’ının evine et alamadığını, %55’inin borç batağında olduğunu ifade eden Faik Öztrak, “İnsanlar ekmek parası uğruna, geçim uğruna iş güvenliği olmayan madenlere indirilerek, ölüm ile burun boruna çalışıyorlar. Soma’da daha kısa süre önce 301 şehit verdik ve bunun hesabını kimse sormuyor. O insanları iş güvenliği olmayan o madene kim, nasıl indirdi, bunlara kim göz yumdu?” ifadelerini kullandı.
MADEM SİZE DARBE YAPILDI
NEDEN FEZLEKELERİ SAKLIYORSUNUZ?
Aralık ayında iktidarın evinde bir kavga çıktığını, para sayma makinelerinin, rüşvetin, yolsuzluğun 700 bin TL’lik saatlerin ortaya saçıldığını ifade eden Faik Öztrak, “İlk başlarda ne yapacaklarını şaşırdılar, tüm pislikler ortaya saçıldı sonra ‘Darbe’ yapılıyor dediler. Bunun darbe olmadığı apaçık ortada. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından soruşturmayı yürüten savcılar Bakanlar hakkındaki fezlekeleri Meclise gönderdi. Komisyon kurulup incelenmesini istedik. Komisyon kuruldu fakat AKP Komisyona üye vermemek için her yolu denedi. Sonunda, Meclis’in tatil ayı yaklaşınca üye verdiler ve Komisyona. O Komisyon ilk toplantısını yaptı, Başkanı seçti ve Komisyon Başkanı AKP’li arkadaş gelen fezlekelerde fihrist yok diye fezlekeleri Savcılığa geri gönderdi. Maksat süreyi uzatmak, sulandırmak. Madem 17 ve 25 Aralık size karşı bir darbe girişimi fezlekeleri neden kaçırıyorsunuz, kamuoyundan saklıyorsunuz?” sorusunu yönetti.
KİMSE CESARET EDEMEZ
Cumhurbaşkanı Adayları Ekmelettin İhsanoğlu’nun Mısır doğumlu olmasını malzeme yaptıklarını ifade eden Öztrak, “Bu ülkenin kurucusu da Selanik doğumlu. İnsanları doğduğu yere göre değil vatana hangi bağla bağlı olduklarına göre değerlendirilmeli, Bizim Cumhurbaşkanı Adayımız İŞID’a terörist der ama Erdoğan diyemez. Erdoğan’ın iktidarında Musul’da rehinelerimiz konsolosluk basılarak, rehin alınır ama İhsanoğlu Cumhurbaşkanı olduğu zaman buna kimse cesaret edemez” çıkışında bulundu.
Rehinelerin Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşınca bırakılacağı yönde bir beklentinin olduğunu ifade eden Öztrak, “Eğer seçim üzeri bırakılırsa Tayyip Erdoğan ile İŞID’ın bağlantılı olduğu apaçık ortaya çıkar. Şimdi bunun tartışmasını yapmak yersiz. Önce rehineler sağ salim ailelerine kavuşmalı, sonra onun tartışmasına bakarız” dedi.
SEÇİMİ KAYBETMEYECEĞİZ
Öztrak gazetecilerin ‘Seçimi kaybetmeleri halinde CHP’de ne gibi sıkıntılar baş gösterir?’ sorusuna, “Biz seçimi kesinlikle kaybetmeyeceğiz adayımız güçlü bir aday kaybetmeyi Ak Partililer düşünsün” cevabını verdi.  Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, bugün Çorlu’da yapılacak olan ve CHP Genel Başkanı Faik Öztrak’ın da katılacağı Büyük Trakya Mitingi’ne Çerkezköy’ü davet etti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.