Basın Bayramı kutlandı

Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve ilçelerinde çalışan gazetecilerin katıldığı kokteylde bir konuşma yapan Uluslararası Lions Dernekleri 118 E Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yayın Yönetmeni Fuat Topdemir, basının bir milletin hür ve ortak sesi olduğunu belirterek, bireyin en önemli haklarından birinin de haber alma hakkı olduğunu ifade etti.

Basın  Bayramı kutlandı
26 Temmuz 2007 Perşembe 07:57

Trakya'da bulan Edirne, Tunca, Saray, Çerkezköy, Çorlu, Tekirdağ, Tekirdağ Marmara ve Silivri Lions Kulüplerinin düzenlediği Basın Bayramı kokteyline Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nden seçkin gazeteciler ile basın emekçileri katıldı.

Kokteylin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Marmara Lions Kulübü Başkanı Nesrin Erkoç, basın bayramının bu yıl 99. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, tüm basın çalışanlarının gününü kutladı ve programa iştirak ettikleri için teşekkür etti.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Kesim Başkanı Mine Öztaş, basında sansürün kaldırılışının 99. yılının kutlandığını belirterek, basın emekçilerinin sorunlarını bildiklerini, ne gibi zorluklarla karşılaştıklarının farkında olduklarını ifade etti.

Son olarak kürsüye gelen Uluslararası Lions Dernekleri 118 E Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yayın Yönetmeni Fuat Topdemir, basına büyük önem verdiklerini ve iyi ilişkiler içerisinde olmak istediklerini ifade etti.

Kendilerinin toplumun çok geniş kesimine hitap eden ve yayılan bir topluluk olduğunu belirten Fuat Topdemir, özellikle eğitim ve sağlık konularında önemli çalışmalarının, projelerinin olduğunu belirterek, bunların basın yoluyla duyurulduğunu ifade etti.

Basının bir milletin hür ve ortak sesi olduğuna dikkat çeken Tokdemir, 1908 yılında 2. meşritiyet'in ilan edilmesi ile birlikte sansürün kaldırıldığını ve 30 yıllık baskıcı dönemin sona erdiğini belirterek, "Haber alma özgürlüğü bireyin en önemli temel hak ve özgürlüklerinden bir tanesidir" dedi.

Uluslararası Lions Dernekleri 118 E Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yayın Yönetmeni Fuat Topdemir'in ardından Gazeteciler adına bir konuşma yapan Gazetemizin İmtiyaz Sahibi A. Tamer Avcılar, böyle bir kokteyl düzenledikleri için Lions Kulüplerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kokteyle katılan basın emekcilerine günün anısına Uluslararası Lions Dernekleri 118 E Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yayın Yönetmeni Fuat Topdemir tarafından belge verildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi. Kokteyle Çerkezköy Lions Kulübü Dönem Başkan Yardımcısı Fatih Sütçüler de katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.